Συνταγές

Σπιτική μαρέγκα χωρίς ψήσιμο και με λίγα υλικά

Ίσως να θέλατε μια σπιτική μαρέγκα χωρίς ψήσιμο που σας γλυτώνει πολύ χρόνο από το να περιμένετε πάνω από το φούρνο για να γίνει. Τότε είστε στο κατάλληλο μέρος για να μάθετε πως να την φτιάχνετε.

Από το να την αγοράζετε έτοιμη και να σας φεύγει μια περιουσία με εμάς θα κρατήσετε τα χρήματα στην τσέπη σας. Όλα τα συστατικά που θα χρειαστούν υπάρχουν σε κάθε κουζίνα νοικοκυράς.

Τα υλικά για την σπιτική μαρέγκα χωρίς ψήσιμο

  • ένα φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 κ.γ αλάτι
  • μια κ.γ βανίλια
  • 2 ασπράδια αβγών
  • μισή σοκολάτα υγείας
  • 1 φλιτζάνι καρύδια

Βάλτε τα αβγά σε ένα μπολ και ανακατέψτε στην συνέχεια προσθέστε και το αλάτι. Σιγά σιγά ρίχτε και την ζάχαρη και την βανίλια. Αν τα καρύδια που έχετε είναι ψιλοκομμένα τότε αναζητήστε για ολόκληρα για να τα κόψετε χοντροκομμένα γιατί έτσι θα μας χρειαστούν.  Παράλληλα κόψτε σε κομματάκια την σοκολάτα και ρίξτε τα καρύδια, την σοκολάτα υγείας και συνεχίστε το ανακάτεμα. Τώρα θα σκέφτεστε πως αφού βάλαμε όλα τα υλικά τότε η μαρέγκα μας είναι έτοιμη. Αμ δε, θα πρέπει να ανοίξετε τον φούρνο σας στην μέγιστη θερμοκρασία για 15 με 20 λεπτά και μετά να τον κλείσετε.

Στον φούρνο για κάποιους λόγους

Πλάστε την μαρέγκα σας σε όσα κομμάτια βγαίνουν και όταν περάσει ο χρόνος βάλτε τα σε ένα ταψί για τον φούρνο. Καλύψτε τα με ένα αλουμινόχαρτο για να κρατήσει την θερμοκρασία. Θα σκέφτεστε τώρα ότι σας δουλεύουμε αλλά δυστυχώς τα υλικά αυτά πρέπει να ψηθούν για πολύ λίγο. Αφήστε τα μέσα στο φούρνο για μερικές ώρες, όσο ποιο πολύ χρόνο τα αφήσετε τόσο το καλύτερο. Μερικές νοικοκυρές αφήνουν να περάσει και 10 ώρες. Μην ανοίξετε τον φούρνο γι’αυτό το διάστημα ώστε όταν τον ανοίξετε να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αν διαβάζετε την συνταγή μέσα στο καλοκαίρι ίσως να μην χρειαστείτε τόσες ώρες αλλά ειδικά τον χειμώνα είναι αναγκαίο.

Η σπιτική μαρέγκα θα σας λύσει τα χέρια όταν την χρειάζεστε σε συνδυασμό άλλων συνταγών. Το μόνο πρόβλημα είναι ο χρόνος που χρειάζεται, ναι μεν δεν θα ασχοληθείτε πολύ με τον φούρνο αλλά η αναμονή ίσως να σας κάνει να σκεφτείτε ότι ο μόνος τρόπος για να τα φτιάξετε γρήγορα είναι ψήνοντας τα. Αλλά κανένα φαγητό δεν χάνει την ομορφιά του αν δεν το ψήσεις. Κινέζοι και άλλοι πολιτισμοί έχουν αφήσει στην άκρη το ψήσιμο και έχουν επικεντρωθεί στην τέχνη χωρίς ψήσιμο. Φυσικά στον καθένα δεν μπορούν να αρέσουν τα ίδια πράγματα γι’αυτό θα αφήσουμε την τελική γνώμη για την μαρέγκα σε εσάς.

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Σπιτική μαρέγκα χωρίς ψήσιμο
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

About the author

Konstantinos Moschoutis

Ως ιδιοκτήτης προσπαθώ να διαθέσω στους επισκέπτες όσο ποιο πολλές πληροφορίες μπορούν να βρεθούν γι'αυτό που ψάχνουν. Κάτι που πιστεύω θα πρέπει να κάνει κάθε αρθρογράφος καθώς και να μην δημοσιεύει κάτι που θα χάσει τον χρόνο του ο αναγνώστης. Το κλειδί για μένα πάνω από όλα είναι να κάνεις αυτό που αγαπάς.

Customer Reviews

5
0%
4
0%
3
0%
2
0%
1
0%
0
0%
    Showing 0 reviews

Αφήστε μια απάντηση

Thanks for submitting your comment!