Συνταγές

Κέικ σοκολάτας με πικραμύγδαλο

Ένα κέικ σοκολάτας με πικραμύγδαλο είναι ότι πρέπει για το πρωινό μας και φυσικά και καταπληκτικό δώρο για να το πάμε στο σπίτι κάποιου αντί να αγοράζουμε.

Πριν σκεφτούμε τι συσκευασία χρειάζεται για να το βάλουμε για να είναι έτοιμο για δώρο θα πρέπει πρώτα να το ετοιμάσουμε. Τα συστατικά είναι λίγα αλλά ίσως να σας απογοητεύσει η τιμή τους όταν πάτε να τα αγοράσετε. Αλλά μην σας στεναχωρεί η τιμή σκεφτείτε ότι δεν φτιάχνονται τέτοια κέικ κάθε μέρα.

Υλικά για το κέικ σοκολάτας με πικραμύγδαλο

  • Μισό φλιτζάνι γάλα
  • 3 σταγόνες εσάνς πικραμύγδαλο
  • 120 γραμμάρια κουβερτούρας
  • 250 γραμμάρια βιτάμ
  • 450 γραμμάρια ζάχαρη
  • Μισό κιλό αλεύρι (που φουσκώνει εύκολα από μόνο του)
  • 7 μικρά αβγά

Περνώντας  στην προετοιμασία του κέικ μας θα πρέπει να βάλετε σε ένα μπολ το βιτάμ την ζάχαρη και τα αυγά. Ανακατέψτε τα καλά για δύο λεπτά και βάλτε και το γάλα και τις σταγόνες εσάνς πικραμύγδαλου. Αφότου ανακατέψατε καλά προσθέστε και το αλεύρι και συνεχίστε το ανακάτεμα. Αναζητήστε αν έχετε μια φόρμα ή αν δεν έχετε μπορείτε να το πλάσετε στο μέγεθος που θέλετε. Αλείψτε την φόρμα ή το ταψί σας με βούτυρο και ακουμπήστε το κέικ σας.

Ανοίξτε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς και βάλτε το κέικ να γίνει και περιμένετε για περίπου μια ώρα. Αν ο φούρνος σας είναι δυνατός καλό είναι να προσαρμόσετε την θερμοκρασία του. Σε ένα άλλο σκεύος ξεκινήστε την διαδικασία να λιώσετε την κουβερτούρα σας. Καλό θα είναι να την ετοιμάσετε λίγο πριν γίνει το κέικ σας για να μην έχετε ανεπιθύμητα αποτελέσματα. Όταν είναι όλα έτοιμα και βγάλετε το κέικ από το φούρνο αφήστε το λίγο να κρυώσει. Στην συνέχεια απλώστε την κουβερτούρα πάνω στο κέικ με τον τρόπο που σας αρέσει. Αν αντί για κουβερτούρα θα θέλατε να απλώσετε οποιαδήποτε μαρμελάδα θα ήταν καλή ιδέα. Απλά να μην πέσει πολύ πάνω στο κέικ γιατί το τελικό αποτέλεσμα δεν θα έχει καλή γεύση.

 

About the author

Konstantinos Moschoutis

Ως ιδιοκτήτης προσπαθώ να διαθέσω στους επισκέπτες όσο ποιο πολλές πληροφορίες μπορούν να βρεθούν γι'αυτό που ψάχνουν. Κάτι που πιστεύω θα πρέπει να κάνει κάθε αρθρογράφος καθώς και να μην δημοσιεύει κάτι που θα χάσει τον χρόνο του ο αναγνώστης. Το κλειδί για μένα πάνω από όλα είναι να κάνεις αυτό που αγαπάς.

Customer Reviews

5
0%
4
0%
3
0%
2
0%
1
0%
0
0%
    Showing 0 reviews

Αφήστε μια απάντηση

Thanks for submitting your comment!