Συνταγές

Σάλτσα καρμπονάρα με μανιτάρια και συνοδευτικό

Μάθετε πως να φτιάχνετε σάλτσα καρμπονάρα με μανιτάρια για το ρύζι, την πίτσα, τα μακαρόνια σας ή πολύ απλά για ότι λαχταράει η ψυχή σας. Για κάποιους που ξεκινάνε τώρα την μαγειρική η συνταγή αυτή θα σας λύσει τα χέρια.

Αν βαρεθήκατε την κλασική σάλτσα ντομάτας είστε στο κατάλληλο μέρος. Ας δούμε τώρα τι συστατικά χρειάζονται να πάρουμε για να την φτιάξουμε.

Υλικά για την σάλτσα καρμπονάρα με μανιτάρια

  • 1 κονσέρβα μανιτάρια
  • 1 κρέμα γάλακτος
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 200 γραμμάρια κασέρι ή γκούντα
  • 1 αβγό

Σε ένα μπολ ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος με το αβγό και παράλληλα ανοίξτε το μάτι τις κουζίνας και βάλτε ένα τηγάνι. Στο τηγάνι ρίξτε μια φυτίνη ή λίγο λάδι και μετά από 2 λεπτά ρίξτε και τα μανιτάρια. Κοιτάξτε να μην είναι πολύ χοντρά τα μανιτάρια και αν είναι κόψτε τα λίγο με το μαχαίρι. Αφήστε τα για 2 λεπτά και ρίξτε στο μπολ με την κρέμα γάλακτος το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατέψτε και ρίξτε την κρέμα στο τηγάνι και κάντε ένα απαλό ανακάτεμα για να ενωθεί με τα μανιτάρια. Όταν δείτε ότι έχει αρχίσει να παίρνει βράση προσθέστε ομοιόμορφα το τυρί της αρεσκείας σας. Σιγουρευτείτε ότι είναι τριμμένο πριν το ρίξετε ή τουλάχιστον κομμένο σε μικρά κομματάκια. Μπορείτε να βάλετε και ψιλοκομμένο μπέικον, σαλάμι, πιπεριές αν θέλετε να την ενισχύσετε. Περιμένετε λίγα λεπτά και όταν δείτε ότι το τυρί έλιωσε κλείστε το μάτι και είστε έτοιμοι.

Συνοδευτικό με την καρμπονάρα

Σκέτη καρμπονάρα τρώγετε αλλά με συνοδευτικό έχει άλλη απόλαυση. Τι θα λέγατε αν τα φτιάχναμε με μια μακαρονάδα; Αν όχι συνεχίστε το διάβασμα λίγο πιο κάτω έχουμε και άλλο τρόπο. Πάρτε μια κατσαρόλα και γεμίστε την μέχρι την μέση με νερό βρύσης. Ανοίξτε το μάτι της κουζίνας και ακουμπήστε την. Βάλτε 1 με 2 κουταλιές βούτυρο ή λίγο λάδι στην κατσαρόλα σας. Πάρτε μισό κιλό μακαρόνια και ρίξτε τα μετά από 3 λεπτά. Ρίξτε αλάτι και πιπέρι και περιμένετε για τουλάχιστον μισή ώρα και με ένα πιρούνι πάρτε ένα μακαρόνι και δοκιμάστε αν έχουν γίνει. Αν είναι έτοιμα τότε μπορείτε να κλείσετε το μάτι να τα στραγγίσετε να βάλετε την μερίδα σας στο πιάτο και από πάνω την καρμπονάρα.

Τώρα ήρθε η ώρα για το ρύζι σαν μια δεύτερη επιλογή. Πάρτε ένα φλιτζάνι και γεμίστε το με ρύζι. Με προσοχή βάλτε νερό στο φλιτζάνι και ξεπλύνετε το σιγά σιγά. Όταν δείτε ότι έχει ασπρίσει λίγο το νερό τότε είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε. Πάρτε ένα μικρό κατσαρόλι και βάλτε λίγο νερό και ρίξτε το ρύζι. Βάλτε πιπέρι και αλάτι και κλείστε το καπάκι για 10 λεπτά. Πιθανότατα να θέλετε να προσθέσετε και καμιά πιπεριά για την τελική γεύση. Περιμένετε άλλα 5-10 λεπτά και κλείστε το μάτι και είστε έτοιμοι.

Όσο για την πίτσα θα χρειαστεί μεγαλύτερη διαδικασία οπότε καλό είναι να σας το δείξουμε σε μια άλλη συνταγή. Ελπίζουμε ότι απολαμβάνετε ήδη την σάλτσα καρμπονάρα με μανιτάρια και το ρύζι ή τα μακαρόνια σας. Αν όμως θα θέλατε να γράψουμε και για την πίτσα πείτε μας κάτω στα σχόλια.

 

 

Summary
recipe image
Recipe Name
σάλτσα καρμπονάρα με μανιτάρια
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

About the author

Konstantinos Moschoutis

Ως ιδιοκτήτης προσπαθώ να διαθέσω στους επισκέπτες όσο ποιο πολλές πληροφορίες μπορούν να βρεθούν γι'αυτό που ψάχνουν. Κάτι που πιστεύω θα πρέπει να κάνει κάθε αρθρογράφος καθώς και να μην δημοσιεύει κάτι που θα χάσει τον χρόνο του ο αναγνώστης. Το κλειδί για μένα πάνω από όλα είναι να κάνεις αυτό που αγαπάς.

Customer Reviews

5
0%
4
0%
3
0%
2
0%
1
0%
0
0%
    Showing 0 reviews

Αφήστε μια απάντηση

Thanks for submitting your comment!