Συνταγές

Κατσικάκι στην γάστρα με ρύζι και πιπεριά

Φανταζόμαστε πως σας ήρθε η διάθεση για κατσικάκι στην γάστρα με ρύζι και δεν έχετε ιδέα πως ακριβώς να το φτιάξετε αλλά ευτυχώς που υπάρχει το διαδίκτυο. Μιας και έπεσε το μάτι σας στην σελίδα μας ας δούμε τι χρειαζόσαστε για να το φτιάξετε.

Υλικά για το κατσικάκι στην γάστρα με ρύζι

  • 1 κιλό κατσικάκι
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • 2 φλιτζάνια ρύζι
  • μισό λεμόνι
  • πιπέρι
  • αλάτι
  • 4 φλιτζάνια νερό
  • 2 πιπεριές

Τώρα ήρθε η ώρα να πλύνουμε το κατσικάκι μας και να το βάλουμε γάστρα μας. Πάρτε κοντά σας το αλάτι, πιπέρι και την ρίγανη και τρίψτε τα πάνω στο κατσίκι ομοιόμορφα. Και βάλτε και το λάδι πάνω του με προσοχή χωρίς να φύγει το αλάτι και τα υπόλοιπα.  Ανοίξτε τον φούρνο και βάλτε τον στους 160 βαθμούς, βάλτε το νερό και τοποθετήστε την γάστρα σας στον φούρνο σκεπάζοντας την. Το καλύτερο μέρος για να ψηθεί είναι αυτό που λέμε στον αέρα, ανά λίγη ώρα όσο το ψήνετε θα πρέπει να έχετε τον νου σας να μην στεγνώσει.

Αν στεγνώσει βάλτε ένα φλιτζάνι και παρατηρήστε το όσο θα κοκκινίζει να δείτε αν όλα πάνε καλά. Σε περίπτωση που έχετε ξαναφτιάξει κατσικάκι μπορείτε να βάλετε και το ρύζι 15-20 λεπτά πριν γίνει. Αλλιώς περιμένετε να ψηθεί και βγάλτε το πριν το προσθέσετε. Κόψτε τις πιπεριές σε ροδέλες και μετά στην μέση όλες τις ροδέλες και βάλτε τες με το ρύζι. Με το χέρι σας τρίψτε πάλι αλατάκι πιπεράκι και ρίγανη.

Διάρκεια στον φούρνο

Θα κάνει μια με δύο ώρες για να γίνει το κατσίκι και μερικές φορές λίγο παραπάνω. Οι περιπτώσεις για να πάρει από δύο ώρες έχει να κάνει με το τι φούρνο το ψήνουμε αν είναι από τα μικρά φουρνάκια των 100 ευρώ θα κάνει τόσο χρόνο. Για να σας γλυτώσουμε από τον κόπο να ρωτήσετε, οι πιπεριές που θα βάλετε μπορούν να είναι ότι χρώμα που σας αρέσει και τρώτε. Αν ζητήσετε από τον χασάπη σας να σας βάλει ένα καλό κομμάτι κατσικιού η ώρα μαγειρέματος θα παίξει διαφορετικό ρόλο. Όλα πάνε βάση το κρέας και την δύναμη του φούρνου μας. Μπορείτε να βάλετε και ότι άλλο λαχανικό θέλετε πέρα από την πιπεριά. Το κατσίκι με το ρύζι σηκώνουν πολλές παραλλαγές πάνω στο μαγείρεμα αρκεί να πειραματίζεστε με προσοχή.

Summary
recipe image
Recipe Name
κατσικάκι στην γάστρα με ρύζι
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

About the author

Konstantinos Moschoutis

Ως ιδιοκτήτης προσπαθώ να διαθέσω στους επισκέπτες όσο ποιο πολλές πληροφορίες μπορούν να βρεθούν γι'αυτό που ψάχνουν. Κάτι που πιστεύω θα πρέπει να κάνει κάθε αρθρογράφος καθώς και να μην δημοσιεύει κάτι που θα χάσει τον χρόνο του ο αναγνώστης. Το κλειδί για μένα πάνω από όλα είναι να κάνεις αυτό που αγαπάς.

Customer Reviews

5
0%
4
0%
3
0%
2
0%
1
0%
0
0%
    Showing 0 reviews

Αφήστε μια απάντηση

Thanks for submitting your comment!