Συνταγές

Συνταγή για φακές με κολοκύθα και μαϊντανό

Μια εύκολη συνταγή για φακές με κολοκύθα που θα σας συναρπάσει και θα σας κάνει να αλλάξετε τον κλασικό τρόπο που φτιάχνετε τις δικές σας. Μοναδική αλλά και πρωτότυπη συνταγή που στο τέλος σερβίρουμε και με μαϊντανό για να ξαναρχίσετε να τρώτε φακές.

Υλικά για την συνταγή για φακές με κολοκύθα

  • 1 σακουλάκι φακές
  • ένα σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • μαϊντανό
  • ξύδι
  • 2 φλιτζάνια κολοκύθα
  • ελαιόλαδο

Πάρτε ένα κατσαρόλι και βάλτε μέσα τις φακές στην συνέχεια ξεπλύνετε τες με νερό. Αφήστε τες με λίγα ποτήρια νερό μέσα στο κατσαρόλι για καμιά ώρα. Όσο θα περιμένετε καθαρίστε την κολοκύθα σας και κόψτε την σε κυβάκια. Βάλτε την σε ένα μπολ και ρίξτε λάδι, αλάτι πιπέρι και ρίγανη. Ανακατέψτε μέχρι να γίνει ομοιόμορφο και σε ρίξτε την κολοκύθα σε ένα τηγάνι προσθέστε λίγο λάδι ακόμα αν παρέμεινε στο μπολ σας. Σκεπάστε το τηγάνι σας για 10 λεπτά και μετά βγάλτε το καπάκι και ανακατέψτε ανά δύο λεπτά για να μην κολλήσει. Μετά από ένα τέταρτο από το άνοιγμα του καπακιού λογικά η κολοκύθα σας θα είναι έτοιμη.

Κλείστε το μάτι και αδειάστε το νερό από το κατσαρόλι που είναι οι φακές. Ανοίξτε το μάτι και βάλτε τις φακές καινούργιο νερό να γίνονται. Προσθέστε κατά την διάρκεια λίγο λάδι, αλάτι πιπέρι και σκόρδο. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και ένα κουτάκι σάλτσας για να γίνουν κοκκινιστές οι φακές. Αλλά καλύτερα είναι να τις αφήσετε σκέτες για να απολαύσετε την γεύση μαζί με την κολοκύθα. Λίγο πριν αρχίσουν οι φακές και ανοίγουν, λασπώνουν κλείστε το μάτι. Κόψτε το κρεμμύδι και σε στο μπολ που φτιάχναμε το κολοκύθι μας βάλτε τις φακές και το κολοκύθι. Απλώστε το κρεμμύδι, τον μαϊντανό και το ξύδι και ανακατέψτε τα. Για πιο νοστιμιά μην ξεχάσετε να ψιλοκόψτε τον μαϊντανό και βάλτε λίγο λαδάκι και ρίγανη..

Άλλες εναλλακτικές την ώρα του μαγειρέματος

Κατά την διάρκεια του μαγειρέματος κάποιοι όταν φτιάχνουν τις φακές βάζουν κρεμμύδι ψιλοκομμένο και 1 με 2 φύλα δάφνης. Μην ξεχάσετε να αφαιρέσετε την δάφνη όταν γίνουν γιατί σε μερικούς δεν αρέσει η γεύση της. Σαν συνοδευτικό για την συνταγή για φακές με κολοκύθα σας προτείνουμε το γιαούρτι και την φέτα. Διατροφολόγοι λένε ότι καλύτερα να μην τρώμε είδη πρωτεΐνης μαζί με την φακή μας. Γι’αυτό πριν δοκιμάσετε με τον τρόπο μας καλό είναι να συμβουλευτείτε τον ειδικό. Σε τυχόν προβλήματα υγείας το πρόγραμμα μας θα πρέπει να είναι όπως ακριβώς μας το έχει πει ο γιατρός μας. Τώρα αν έχετε ήδη δοκιμάσει με αυτό τον τρόπο και σας άρεσε περιμένουμε τις εντυπώσεις και τις ιδέες σας για το με τι άλλο μπορεί να συνδυαστεί.

 

Summary
recipe image
Recipe Name
συνταγή για φακές με κολοκύθα
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

About the author

Konstantinos Moschoutis

Ως ιδιοκτήτης προσπαθώ να διαθέσω στους επισκέπτες όσο ποιο πολλές πληροφορίες μπορούν να βρεθούν γι'αυτό που ψάχνουν. Κάτι που πιστεύω θα πρέπει να κάνει κάθε αρθρογράφος καθώς και να μην δημοσιεύει κάτι που θα χάσει τον χρόνο του ο αναγνώστης. Το κλειδί για μένα πάνω από όλα είναι να κάνεις αυτό που αγαπάς.

Customer Reviews

5
100%
4
0%
3
0%
2
0%
1
0%
0
0%
    Showing 1 reviews
  1. Φακές με κολοκύθα και μαϊντανό
    Οι φακές μου αρέσουν πολύ αλλά με κολοκύθα δε τις έχω δοκιμάσει ποτέ. Ήρθε η ώρα λοιπόν αφού και ο καιρός ευνοεί για ένα πιάτο κολοκυθενιες φακές ζεστές ας μου επιτραπεί. Ευχαριστώ πολυ για τη συνταγή!
    0

    0

    You have already voted!

Αφήστε μια απάντηση

Thanks for submitting your comment!