Συνταγές

Χταποδάκι με μακαρονάκι συνταγή για συνοδεία ούζου

Πιάστε το ούζο και ότι άλλο λαχταράτε και ετοιμαστείτε να φάτε χταποδάκι με μακαρονάκι για να γεμίσει η κοιλίτσα και να αισθανθείτε τέλεια. Ελπίζουμε να τα πάτε καλά με το ποτό, αν όχι τότε απομακρυνθείτε απ’αυτό και πάμε να φτιάξουμε την συνταγούλα μας. Πρώτα θα πρέπει να δούμε τι υλικά και πόσο χρόνο θα χρειαστούμε αλλά ας μην βιαζόμαστε.

Υλικά για το χταποδάκι με μακαρονάκι

  • 1 κιλό χταπόδι (δοκιμάστε αυτό το χταπόδι)
  • μισό κιλό μακαρονάκι
  • ένα φλιτζάνι λάδι
  • 1 κ.γ γαρίφαλο
  • 1 κουτάκι σάλτσα ντομάτας
  • μισό φλιτζάνι λευκό κρασί
  • ρίγανη
  • 1-2 κρεμμύδια (ξερά ή κανονικά)
  • αλάτι
  • πιπέρι

Αρχίστε να καθαρίζετε το χταπόδι βγάζοντας ότι δεν είναι απαραίτητο μέσα από το κεφάλι του και το πάνω εσωτερικό του γενικά. Ξεπλύνετε το καλά όσο το ξεβρομίζετε και όταν καθαριστεί κόψτε το σε κομμάτια. Να μην είναι πολύ μεγάλα τα κομμάτια για να γίνει πιο γρήγορα. Πάρτε μια κατσαρόλα και ακουμπήστε την πάνω στο μάτι της κουζίνας. Απλώστε ομοιόμορφα το λάδι και κατά προτίμηση να είναι ελαιόλαδο. Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι που επιλέξατε και βάλτε το και αυτό μέσα.

Ανακατέψτε λίγο και περιμένετε 2 λεπτά, έπειτα βάλτε το χταποδάκι και αναμείνατε άλλα 10 λεπτά. Αν στο χρόνο αυτό δεν έχει αλλάξει το χρώμα του τότε περιμένετε λίγο ακόμα. Τρίψτε με το χέρι σας το αλάτι πιπέρι, ρίγανη πάνω στο χταπόδι. Σαν επιπλέον επιλογή μπορείτε να βάλετε και λίγη πάπρικα ή ότι άλλο μπαχαρικό θα τονώσει την υπέροχη μυρωδιά που θα βγάλει το χταπόδι. Χύστε πάνω στο χταπόδι το λευκό ξερό κρασί και περιμένετε να ρουφήξει το κρασί.

Έπειτα βάλτε το γαρίφαλο και το κουτάκι σάλτσας ντομάτας και αν έχετε και πελτέ ντομάτας βάλτε και καμιά κουταλιά από αυτό. Γενικά ότι συσκευασία με παραλλαγή ντομάτας θα βοηθήσει να το κάνει νοστιμότατο. Περιμένετε 3-4 λεπτά και βάλτε μπόλικο νερό και το κοφτό ή ότι πήρατε, μακαρονάκι. Κοιτάξτε να έχει αρκετό νερό για να βράσουν τα μακαρονάκια και φυσικά για να μην κολλήσουν και γίνουν χάλια.

Προσέξτε καλά για το χταποδάκι με μακαρονάκι

Αν δεν έχετε ξαναεπιχειρήσει να φτιάξετε τα μακαρονάκια με αυτό τον τρόπο και φοβάστε μην πάει κάτι στραβά καλύτερα να τα κάνετε ξεχωριστά. Με νερό και λίγο βούτυρο ή λάδι σε μια κατσαρόλα για περίπου 30 λεπτά. Και τα βάζετε προς το τέλος που θα έχει γίνει το χταποδάκι και απλά τα ανακατεύετε. Το χταπόδι θέλει τον χρόνο του γι’αυτό δεν αναφέρουμε χρόνο αλλά υπολογίστε καμιά ώρα. Θα το καταλάβετε όταν θα αρχίσει να μαλακώνει και από εκείνη την στιγμή δώστε του 7-15 λεπτά το πολύ και είναι έτοιμο.

Όταν φτιάχνουμε εμείς το χταποδάκι το κάνουμε με κανονικό μακαρόνι για να απολαύσουμε και τις δύο γεύσεις όσο ποιο πολύ μπορούμε. Ας μην σας δελεάζουμε ας παραμείνουμε στο μακαρονάκι και σας ευχόμαστε καλή όρεξη.

Summary
recipe image
Recipe Name
χταποδάκι με μακαρονάκι
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
41star1star1star1stargray Based on 4 Review(s)

About the author

Konstantinos Moschoutis

Ως ιδιοκτήτης προσπαθώ να διαθέσω στους επισκέπτες όσο ποιο πολλές πληροφορίες μπορούν να βρεθούν γι'αυτό που ψάχνουν. Κάτι που πιστεύω θα πρέπει να κάνει κάθε αρθρογράφος καθώς και να μην δημοσιεύει κάτι που θα χάσει τον χρόνο του ο αναγνώστης. Το κλειδί για μένα πάνω από όλα είναι να κάνεις αυτό που αγαπάς.

Customer Reviews

5
100%
4
0%
3
0%
2
0%
1
0%
0
0%
    Showing 1 reviews
  1. Χταποδάκι με μακαρονάκι
    Τέλειο το χταποδάκι με το κοφτό μακαρονακι! Συνοδεία τυράκι τριμμένο της αρεσκείας μας! Δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο! Το ούζο με ξετρελαίνει ! Μπήκε αμέσως στο τετράδιο συνταγών μου! Ευχαριστώ πολυ!
    0

    0

    You have already voted!

Αφήστε μια απάντηση

Thanks for submitting your comment!