Συνταγές

Σουβλάκι κοτόπουλο στο φούρνο και με πίτες

Ένα σουβλάκι κοτόπουλο στο φούρνο και με πίτες ως συμπλήρωμα θα είναι ότι πρέπει για να αποφύγετε το σουβλατζίδικο της γειτονιάς σας. Ίσως το καταφέρετε να γίνει ποιο νόστιμο απ’ότι το φτιάχνουν εκείνοι και φτάσετε να έχετε δικό σας μαγαζί στο τέλος. Μιας και σας βάλαμε ιδέα για το πόσο γευστικό θα γίνει πάμε να δούμε τι θέλουμε.

Υλικά για το σουβλάκι κοτόπουλο στο φούρνο

  • 1 κοτόπουλο
  • μια συσκευασία πίτες
  • 5 ντομάτες
  • 5 κρεμμύδια
  • 4 πιπεριές
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • καλαμάκια για σουβλάκια
  • 1 κιλό γιαούρτι των 2%
  • ρίγανη

Φροντίστε να είναι κάνα κιλό το κοτόπουλο για να φτάσει με τις πίτες. Μπορείτε να αγοράσετε και στήθος για να μην ταλαιπωρείστε πολύ στο καθάρισμα. Πάρτε ένα μπολ και βάλτε μέσα το γιαούρτι και κόψτε σε ανάλογα κομμάτια που είναι για να μπουν στο καλαμάκι το κοτόπουλο. Στην συνέχεια βάλτε λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε το κοτόπουλο με το γιαούρτι.

Αφήστε το στο ψυγείο για ένα τέταρτο και κόψτε τις ντομάτες, τα κρεμμύδια και τις πιπεριές σε μεγαλούτσικα κομμάτια για να χωρέσουν και να παραμείνουν πάνω στο καλαμάκι. Ειδικά την ώρα που θα τα έχουμε στο φούρνο θα πρέπει να μην λιώσουν και πέσουν από το καλαμάκι μας. Εμείς βάζουμε πρώτα το κοτόπουλο μετά ντομάτα και πιπεριά και έπειτα κοτόπουλο κρεμμύδι, ντομάτα και το κλείνουμε με κοτόπουλο. Πιέζουμε ελαφρά το μείγμα που είναι στο καλαμάκι μας ελαφρά και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία για όλα τους.

Ψήνοντας το σουβλάκι κοτόπουλο στο φούρνο

Πάρτε μια σκάρα και ακουμπήστε τα όλα με μια σειρά και βάλτε την στο φούρνο. Από κάτω από την σκάρα βάζουμε ένα ταψάκι με πολύ νερό ώστε να κρατήσει υγρά τα σουβλάκια μας. Αν σας φαίνεται δύσκολος αυτός ο τρόπος μπορείτε να τα βάλετε σε ένα γυάλινο ταψάκι και να το σκεπάσετε με αλουμινόχαρτο ή το καπάκι του αν έχει. Τρίψτε ρίγανη και βάλτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Περιμένετε για μισή ώρα για να γίνουν και αν δείτε ότι ξεράθηκαν βάλτε ένα ποτήρι νερό και λίγο λάδι. Βάλτε στο μάτι ένα μεγάλο τηγάνι και ρίξτε λάδι να πάει καλά σε όλη την επιφάνεια του. Αφήστε να κάψει για δύο λεπτά και βάλτε όσες πίτες χωρέσουν. Ανά λίγα λεπτά αναποδογυρίστε τις πίτες και ανακατέψτε τες για λίγο για να μην σας αρπάξουν. Όταν δείτε ότι μοιάζουν με  αυτές που φτιάχνει ο σουβλατζής μας βγάλτε τες και κάντε την ίδια διαδικασία με τις επόμενες. Όταν φτιάχνετε καινούργιες πίτες πάντα λίγο λάδι στο τηγάνι θα ήταν καλό. Αν τις θέλετε στεγνές μπορείτε να μην βάλετε λάδι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα.

Άλλος τρόπος για τις πίτες

Σε περίπτωση που έχετε βαρεθεί να τις φτιάχνετε στο τηγάνι μπορείτε να τις λαδώσετε και να τις βάλετε στον φούρνο μέσα σε ένα ταψί. Και να κάνετε την ίδια διαδικασία αλλά με λιγότερες κινήσεις. Στο φούρνο θα χρειαστούν περίπου την ίδια ώρα για να γίνουν.

Τελικό στάδιο για το σουβλάκι κοτόπουλο στο φούρνο

Έγιναν οι πίτες έγινε και το σουβλάκι κοτόπουλο πάρτε ένα πιάτο και βάλτε μια πίτα πάνω του. Βγάλτε από ένα καλαμάκι το σουβλάκι σας και βάλτε το στην πίτα. Προσθέστε ντομάτα κρεμμύδι και ότι άλλο που ίσως να περίσσεψε ή κόψτε καινούργια. Αν σας φάνηκε πολύ το γιαούρτι και βάλατε το μισό τότε το υπόλοιπο μπορείτε να το φτιάξετε τζατζίκι. Βάλτε και το τζατζίκι και καθίστε να απολαύσετε το σουβλάκι κοτόπουλο που φτιάξατε.

 

 

Summary
recipe image
Recipe Name
σουβλάκι κοτόπουλο στο φούρνο
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

About the author

Konstantinos Moschoutis

Ως ιδιοκτήτης προσπαθώ να διαθέσω στους επισκέπτες όσο ποιο πολλές πληροφορίες μπορούν να βρεθούν γι'αυτό που ψάχνουν. Κάτι που πιστεύω θα πρέπει να κάνει κάθε αρθρογράφος καθώς και να μην δημοσιεύει κάτι που θα χάσει τον χρόνο του ο αναγνώστης. Το κλειδί για μένα πάνω από όλα είναι να κάνεις αυτό που αγαπάς.

Customer Reviews

5
100%
4
0%
3
0%
2
0%
1
0%
0
0%
    Showing 1 reviews
  1. Σουβλάκι κοτόπουλο στο φούρνο και με πίτες
    Γιατί να αγοράζουμε σουβλάκια αμφιβόλου ποιότητας, όταν μπορούμε να φτιάχνουμε μόνοι μας αυτά τα υπέροχα σουβλάκια; Βάζω πιπεριές χρωματιστές στο καλαμάκι, ανάμεσα στο κοτοπουλο και η γεύση είναι συναρπαστική! Ευχαριστώ πολύ που την δημοσιεύσατε!
    0

    0

    You have already voted!

Αφήστε μια απάντηση

Thanks for submitting your comment!