Συνταγές

Τζατζίκι με καρότο και λίγο ελαιόλαδο για γεύση

Φτιάξτε τζατζίκι με καρότο αφήνοντας τον κλασικό τρόπο με το τριμμένο αγγούρι που έχουμε μάθει από γενιά σε γενιά και το έχουμε βαρεθεί. Το καρότο και το ελαιόλαδο έχει και αυτό τις θρεπτικές αξίες του αλλά και την γεύση που παράγει μέσα στο γιαούρτι. Με ένα απλό ανακάτεμα φτιάχνονται όλα τα τζατζίκια αλλά το τι βάζουμε έχει μεγάλη σημασία.

Υλικά για το τζατζίκι με καρότο

  • 1 κιλό γιαούρτι 2%
  • 2 καρότα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Τα καρότα σας θα πρέπει να είναι μεγαλούτσικα αλλά αν δεν βρήκατε μεγάλα τότε βάλτε 3-4 μικρά. Τρίψτε τα στον τρίφτη και βάλτε τα μέσα στο κεσεδάκι του γιαουρτιού και ανακατέψτε. Κόψτε το σκόρδο σε μικρά κομμάτια ή αν έχετε σκόνη σκόρδου βάλτε μια κουταλιά της σούπας. Βάλτε το στο γιαούρτι μαζί με την ρίγανη, αλάτι, ελαιόλαδο και το πιπέρι σας και ανακατέψτε για 30 δευτερόλεπτα. Κλείστε το με το καπάκι του και βάλτε το στο ψυγείο για μισή ώρα αν ήταν ήδη κρύα αλλιώς αφήστε το μέχρι να παγώσει καλά.

Στο ψυγείο θα πάρει διαφορετική γεύση λόγο των υγρών που βγάζει με την πάροδο της ώρας. Μερικές φορές το τζατζίκι μας όταν είναι κάποιες μέρες στο ψυγείο μοιάζει με αυτό που φτιάχνει ο σουβλατζής. Λόγου της μείξης και άλλων παραγόντων μετά από μια εβδομάδα θα δείτε την γεύση του να αλλάζει και στο τέλος να αρχίζει να χαλάει. Γι’αυτό συστήνουμε να το καταναλώνετε πριν το πέρας της εβδομάδας.

Επιπλέον πληροφορίες για το τζατζίκι

Έχουμε παρατηρήσει ειδικά στο 10% γιαούρτι όταν προσθέσεις λίγο γιαούρτι ακόμα και ανακατέψεις του δίνει μια ώθηση για να αντέξει παραπάνω. Προσέξτε όμως να είστε σίγουροι για την κατάσταση του μην βάλετε τσάμπα το επιπλέον γιαούρτι. Το τζατζίκι με καρότο έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής σε αντίθεση με το τζατζίκι με το αγγούρι. Επειδή δεν βγάζει όσα υγρά όπως το αγγούρι και έτσι το διατηρεί στην αρχική κατάσταση που υπήρχε. Αν θελήσετε να βάλετε και αγγούρι σε αυτή την συνταγή τότε πολύ καλά το σκεφτήκατε.

[arve url=”https://www.youtube.com/watch?v=6Ob-E7bT5no” title=”Βιντεο για Τζατζίκι με καρότο και λίγο ελαιόλαδο για γεύση” description=”Τζατζίκι με καρότο και λίγο ελαιόλαδο για γεύση” /]

Προτείνουμε να το βάλετε και στο σουβλάκι που θα φτιάχνετε είτε με γύρο είτε με κοτόπουλο, όπως και να το σκεφτείτε ο τζατζίκι κολάι παντού. Την πρώτη φορά που φτιάξαμε τζατζίκι με καρότο ξεχάσαμε κυριολεκτικά να βάλουμε τα υπόλοιπα υλικά από το σουβλάκι που φτιάχναμε. Ήταν τόσο όμορφη η γεύση που το τρώγαμε λες και δεν είχαμε ξαναφάει τζατζίκι στην ζωή μας. Αν έχετε και εσείς την ίδια αντίδραση σας παρακαλούμε πάρα πολύ να μας ενημερώσετε κάτω στα σχόλια. Ειδικά αν βάλατε κάτι παραπάνω και το κάνατε μοναδικό και λαχταριστό.

Summary
recipe image
Recipe Name
Τζατζίκι με καρότο
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

About the author

Konstantinos Moschoutis

Ως ιδιοκτήτης προσπαθώ να διαθέσω στους επισκέπτες όσο ποιο πολλές πληροφορίες μπορούν να βρεθούν γι'αυτό που ψάχνουν. Κάτι που πιστεύω θα πρέπει να κάνει κάθε αρθρογράφος καθώς και να μην δημοσιεύει κάτι που θα χάσει τον χρόνο του ο αναγνώστης. Το κλειδί για μένα πάνω από όλα είναι να κάνεις αυτό που αγαπάς.

Customer Reviews

5
0%
4
0%
3
0%
2
0%
1
0%
0
0%
    Showing 0 reviews

Αφήστε μια απάντηση

Thanks for submitting your comment!