Συνταγές

Παστίτσιο με μανιτάρια σαν της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Μάθετε πως να φτιάχνετε παστίτσιο με μανιτάρια και λαχανικά σαν και αυτό που έκανε η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και ξετρέλανε πολύ κόσμο. Θα κάνουμε μια παραλλαγή της κυρίας Αργυρώς και φυσικά θα αναφέρουμε ποιες είναι οι διαφορές στην δική μας συνταγή για να μην σας αφήσουμε με το παράπονο.

Υλικά για το παστίτσιο με μανιτάρια

  • μισό κιλό ριγκατόνι
  • 2 πιπεριές
  • μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 350 γραμμάρια κεφαλοτύρι σε τρήμα
  • 5 ντομάτες
  • μια μπεσαμέλ
  • 1 μελιτζάνα
  • ένα κολοκυθάκι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 κονσέρβα μανιτάρια
  • 2 κ.σ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2%
  • 4 κ.σ βούτυρο
  • μισό πράσο ψιλοκομμένο
  • 2 φλιτζάνια γάλα
  • 1 σκελίδα σκόρδο

Αν έχετε ήδη διαβάσει την συνταγή της κυρίας Αργυρώς τότε καταλάβατε ότι εμείς την κάνουμε με λιγότερα υλικά. Με αποτέλεσμα να είναι πιο ελαφρύ για το στομάχι και να έχουμε καλύτερη χώνεψη. Φυσικά της κυρίας Μπαρμπαρίγου δεν θα σας δημιουργήσει κανένα πρόβλημα απλά εμείς επικεντρωνόμαστε σε μια απλούστερη συνταγή όπως ακριβώς την κάνουμε στο σπίτι μας για χρόνια.

Ας ξεκινήσουμε πλένοντας τις ντομάτες τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, την μελιτζάνα και το κολοκύθι μας. Βάλτε τις ντομάτες με το σκόρδο στο μπλέντερ για να τα κάνουμε σάλτσα και στην συνέχεια κόψτε σε μικρά κομμάτια το κρεμμύδι, την μελιτζάνα, τις πιπεριές, και το κολοκύθι. Πάρτε ένα τηγάνι και βάλτε μέσα τα υλικά που κόψατε και προσθέστε και λίγο λάδι. Ανοίξτε το μάτι και σοτάρετε τα για 2-3 λεπτά και τρίψτε με το χέρι σας αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε καλά.

Πάμε για σπιτική σάλτσα και όχι μόνο

Στο μπλέντερ που έχουμε τις ντομάτες ρίξτε λάδι και αλάτι, πιπέρι και ανακατέψτε με ένα κουτάλι στην συνέχεια ρίξτε την σπιτική σάλτσα ντομάτας που μόλις φτιάξαμε μέσα στο τηγάνι. Αναμείνατε για πέντε λεπτά και βγάλτε το από το μάτι και ακουμπήστε μια κατσαρόλα και γεμίστε την μέχρι την μέση με νερό και ρίχνουμε τα ριγκατόνι. Βάλτε τους μια κουταλιά της σούπας βούτυρο ή λίγο λάδι και περιμένετε μισή ώρα για να γίνουν. Όταν είναι έτοιμα στραγγίξτε τα και λαδώστε ένα πυρίμαχο σκεύος και απλώστε τα μισά ζυμαρικά σε όλη την επιφάνεια.

Απλώστε την μπεσαμέλ στα ζυμαρικά και ανακατέψτε καλά, στην συνέχεια αδειάστε το τηγάνι σας ομοιόμορφα πάνω από τα μακαρόνια. Ανακατέψτε μια δυό φορές και βάλτε το τρήμα κεφαλοτύρι με τον ίδιο τρόπο. Ρίξτε τα υπόλοιπα ζυμαρικά και αφήστε το σκεύος στην άκρη και ανοίξτε τον φούρνο σε αντιστάσεις στους 180 βαθμούς.

Ώρα για τα μανιτάρια μας

Σε ένα άλλο τηγάνι βάλτε μια κουταλιά της σούπας βούτυρο και ανοίξτε το μάτι. Αν βάλατε όλα τα κρεμμύδια στο προηγούμενο τηγάνι τότε ψιλοκόψτε ένα ακόμα στα γρήγορα και βάλτε το στο τηγάνι. Προσθέστε το πράσο, τα μανιτάρια και έπειτα από δέκα λεπτά βγάλτε τα από το μάτι. Τοποθετήστε στην θέση του ένα μικρό κατσαρολάκι και βάλτε 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο. Όταν αρχίζει να λιώνει το βούτυρο ρίξτε της δύο κουταλιές αλεύρι λίγο αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.

Αφήστε το για τρία λεπτά και βγάλτε το από το μάτι και βάλτε στην θέση του το γάλα σε ένα μπρίκι. Βγάλτε το όταν δείτε ότι είναι χλιαρό και ρίξτε το σιγά σιγά στο κατσαρολάκι. Αδειάστε το τηγάνι στο κατσαρολάκι και ανακατέψτε στην συνέχεια ρίξτε και το γιαούρτι χωρίς να σταματήσετε το ανακάτεμα.

Τελικό στάδιο για το παστίτσιο με μανιτάρια

Χύστε ομοιόμορφα την κρέμα μανιταριών που φτιάξαμε στα ζυμαρικά μας και απλώστε το υπόλοιπο κεφαλοτύρι. Ανοίξτε τον φούρνο σας με προσοχή μιας και τον προθερμάναμε και βάλτε το σκεύος σας μέσα. Για να γίνει το παστίτσιο μας θα χρειαστεί από μισή έως μια ώρα αναλόγως την δύναμη του φούρνου.

Η διαφορά με το δικό μας παστίτσιο με μανιτάρια είναι ότι δεν βάλαμε μοσχοκάρυδο και σχοινόπρασο στην κρέμα μανιταριών. Όσον αφορά την σάλτσα ντομάτας εμείς επιλέξαμε να φτιάξουμε μια σπιτική. Γενικά προτιμούμε να τα φτιάχνουμε όλα στο σπίτι όταν μπορούμε και χαρήκαμε όταν είδαμε και την κυρία Αργυρώ να φτιάχνει μια ανάλογη με εμάς συνταγή. Τελειώνοντας για να δώσουμε μια ακόμα πινελιά για να έχετε στο νου σας μπορείτε να βάλετε και λίγο ρίγανη κατά την διάρκεια τηγανίσματος των λαχανικών σας. Δίνει την ομορφιά όπως και σε άλλα φαγητά η μυρωδιά της.

Summary
recipe image
Recipe Name
Παστίτσιο με μανιτάρια
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

About the author

Konstantinos Moschoutis

Ως ιδιοκτήτης προσπαθώ να διαθέσω στους επισκέπτες όσο ποιο πολλές πληροφορίες μπορούν να βρεθούν γι'αυτό που ψάχνουν. Κάτι που πιστεύω θα πρέπει να κάνει κάθε αρθρογράφος καθώς και να μην δημοσιεύει κάτι που θα χάσει τον χρόνο του ο αναγνώστης. Το κλειδί για μένα πάνω από όλα είναι να κάνεις αυτό που αγαπάς.

Customer Reviews

5
0%
4
0%
3
0%
2
0%
1
0%
0
0%
    Showing 0 reviews

Αφήστε μια απάντηση

Thanks for submitting your comment!