Συνταγές

Πένες φούρνου ala creme με παρμεζάνα

Μαγειρεύουμε εύκολα πένες φούρνου ala creme μια συνταγή που παρ’ όλη την απλότητά της το γευστικό της αποτέλεσμα θα ικανοποιήσει τα πιο δύσκολα γούστα.

Για τις πένες φούρνου ala creme με παρμεζάνα θα χρειαστούμε τα παρακάτω υλικά:
Υλικά:
  • 1 πακέτο (1/2 kg) ζυμαρικά πένες
  • 1 κουτί κρέμα γάλακτος (1lt)
  • 2-3 μέτριες σκελίδες σκόρδο
  • 1/4 φρέσκο βούτυρο τύπου Κερκύρας (περ. 60-65gr)
  • Λευκό πιπέρι
  • Άνιθο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
  • 250 gr τριμμένη παρμεζάνα
  • 10-15 φέτες τυρί της αρεσκείας μας γκούντα, ένταμ, μοτσαρέλα κ.λπ.
Εκτέλεση:

Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λειώσει σε χαμηλή θερμοκρασία χωρίς όμως να κάψει.

Μόλις αρχίζει να λειώνει το βούτυρο προσθέτουμε ψιλοκομμένο το σκόρδο και το αφήνουμε για 1-2 λεπτά να μαραθεί προσέχοντας να μην αρχίσει να σκουραίνει (να μην καεί).

Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε το πιπέρι και αφήνουμε να πάρει βράση η σάλτσα μας, ανεβάζοντας τη θερμοκρασία της κουζίνας στο μισό των βαθμών.

Μόλις αρχίζει να κοχλάζει, σβήνουμε το μάτι της κουζίνας και εάν θέλουμε προσθέτουμε και τον ψιλοκομμένο άνιθο.

Σε μια κατσαρόλα αναλόγου μεγέθους βάζουμε νερό να βράσει, αλάτι και ρίχνουμε τις πένες. Στην αρχή ανακατεύουμε συχνά ώστε να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Μόλις βράσουν χωρίς όμως να τις αφήσουμε να γίνουν εντελώς καθώς θα ψηθούν και στο φούρνο, τις σουρώνουμε και προσθέτουμε λίγο καφτό βούτυρο, προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα, ανακατεύουμε με τις πένες να τις καλύψει όλες και τοθετούμε σε ένα μέτριο ταψί ή πυρέξ.

Προσθέτουμε τη σάλτσα μας ανακατεύοντας με μια σπάτουλα ή μαρίζ να ενσωματωθούν όλα τα υλικά μας, στρώνουμε τις φέτες τυριού, πασπαλίζουμε λίγη παρμεζάνα και βάζουμε το σκεύος μας σε προθερμασμένο φούρνο 180-200οC και αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να λειώσει το τυρί και να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα ή όσο ψημένη θέλουμε την κρούστα που θα σχηματιστεί από πάνω.

Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει το φαγητό για ελάχιστα λεπτά ώστε να μπορούμε να το κόψουμε σε κομμάτια. Σερβίρουμε ρίχνοντας προαιρετικά λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό ή μια κορφή βασιλικού σε κάθε κομμάτι.

Μια εναλλακτική πρόταση:

Μπορούμε αντί για φέτες να χρησιμοποιήσουμε mix τριμμένων τυριών, κομμάτια μπέικον σε κύβους ή λωρίδες, μανιτάρια, πιπεριές.

Γενικά να πειραματιστούμε αφήνοντας την φαντασία μας να δημιουργήσει γευστικά διαφορετικά πιάτα της αρεσκείας μας.

Summary
recipe image
Recipe Name
Πένες φούρνου ala creme με παρμεζάνα
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 6 Review(s)

About the author

Konstantinos Moschoutis

Ως ιδιοκτήτης προσπαθώ να διαθέσω στους επισκέπτες όσο ποιο πολλές πληροφορίες μπορούν να βρεθούν γι'αυτό που ψάχνουν. Κάτι που πιστεύω θα πρέπει να κάνει κάθε αρθρογράφος καθώς και να μην δημοσιεύει κάτι που θα χάσει τον χρόνο του ο αναγνώστης. Το κλειδί για μένα πάνω από όλα είναι να κάνεις αυτό που αγαπάς.

Customer Reviews

5
100%
4
0%
3
0%
2
0%
1
0%
0
0%
    Showing 1 reviews
  1. Πένες φούρνου ala creme με παρμεζάνα
    Καταπληκτικό φαγητό οι πένες φούρνου ala creme! Δεν είχα παρμεζάνα και έβαλα γκούντα και ρεγκατο τριμμένα. Πρόσθεσα σκληρό τυρί Άρλα Δανίας και έγινε πολύ νόστιμο. Την επόμενη φορά θα βάλω παρμεζάνα γιατί του πηγαίνει πολύ! Το έχω ξαναφτιάξει γι’αυτό το έγραψα. Σας ευχαριστούμε πολύ για αυτή την υπέροχη συνταγή!!!
    0

    0

    You have already voted!

Αφήστε μια απάντηση

Thanks for submitting your comment!