Συνταγές

τιραμισού με παντεσπάνι και άσπρο και σοκολατένιο

Με εμάς δεν θα φάτε ένα απλό τιραμισού με παντεσπάνι αλλά έναν συνδυασμό απόλαυσης άσπρου και σοκολατένιου που θα σας ξετρελάνει.

Θα σας δείξουμε και για τους δύο τρόπους και εσείς μπορείτε να επιλέξετε τι θέλετε μέσα στο παντεσπάνι σας. Αν και η υπέροχη γεύση που θα δώσει ο συνδυασμός τους θα σας κάνει να μην χρειαστεί να διαλέξετε. Τώρα που σας κεντρίσαμε την περιέργεια πάμε να δούμε τι υλικά θα χρειαστούμε.

Συστατικά για το τιραμισού με παντεσπάνι

  • 10 αβγά
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • μισό φλιτζάνι κακάο
  • 2 κ.γ καφέ
  • 2 κουτιά φιλαδέλφεια
  • 3 βανίλιες
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ζάχαρη άχνη
  • 1 κρέμα γάλακτος

Θα φτιάξουμε πρώτα το παντεσπάνι γι’αυτό πάρτε ένα μπολ και βάλτε μέσα 6 αυγά, 2 φλιτζάνια ζάχαρη και ανακατέψτε. Μετά ρίξτε το αλεύρι, τις βανίλιες και το κακάο και συνεχίστε το ανακάτεμα. Προσέξτε τις βανίλιες να τις έχετε κόψει σε κοματάκια ή ακόμα και στο μπλέντερ. Ανοίξτε τον φούρνο και βάλτε τον στους 180 βαθμούς και μετά από πέντε λεπτά βάλτε το παντεσπάνι στον φούρνο.

Συστήνετε να το βάλετε μια ένα αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα. Θα πάρει περίπου μια ώρα για να γίνει γι’αυτό παράλληλα θα φτιάξουμε το τιραμισού μας. Υπάρχουν δύο είδη τιραμισού που θα μπορούσαμε να φτιάξουμε. Το ένα είναι το άσπρο και το άλλο το σοκολατένιο.

Για το σοκολατένιο θα χρειαστούμε τους κρόκους των αυγών. Μπορείτε με 2 ή 3 αβγά, τοποθετήστε τα σε ένα μπολ και χτυπήστε τα με την ζάχαρη. Πάρτε το τυρί φιλαδέλφεια και λιώστε το με ένα πιρούνι ή μαχαίρι ότι σας βολεύει. Βάλτε μέσα στο μπολ το τυρί, το κακάο και τις βανίλιες.

και κάτι ακόμα

Αν δεν θέλετε να πετάξετε τα ασπράδια τότε μπορείτε να τα ανακατέψετε με μαρέγκα και να τα βάλετε και αυτά στο μπολ. Κόψτε το παντεσπάνι στην μέση και βάλτε το σε ένα ταψί που θα χωρέσει στο ψυγείο σας. Πριν το βάλετε μπορείτε να βάλετε πάνω του κάποιο λικέρ τις αρεσκείας σας. Και στην συνέχεια βάζουμε στο ένα κομμάτι του παντεσπάνι το τιραμισού και το απλώνουμε καλά.

Ακόμα μπορείτε να προσθέσετε και λίγο ακόμα κακάο από πάνω για την γεύση. Κλείστε το παντεσπάνι σας βάζοντας του το άλλο κομμάτι από πάνω του και αφήστε το στο ψυγείο. Φυτικά δεν ξεχάσαμε την άσπρη  γι’αυτό πάμε να την κάνουμε τώρα. Σε ένα μπολ χτυπήστε την ζάχαρη άχνη με δύο αβγά και σε ένα άλλο την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί. Στο μπολ με τα αυγά βάλτε και το τυρί φιλαδέλφεια και ανακατέψτε. Όταν η σαντιγί είναι έτοιμη ρίξτε την στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Εμείς προτιμάμε να το φτιάχνουμε μισό μισό το τιραμισού με παντεσπάνι αντί για σκέτη σοκολάτα ή άσπρο. Σας συστήνουμε να το δοκιμάσετε έτσι και θα μας θυμηθείτε όταν θα γλύφεται τα δάκτυλα σας.

Summary
recipe image
Recipe Name
τιραμισού με παντεσπάνι
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

About the author

Konstantinos Moschoutis

Ως ιδιοκτήτης προσπαθώ να διαθέσω στους επισκέπτες όσο ποιο πολλές πληροφορίες μπορούν να βρεθούν γι'αυτό που ψάχνουν. Κάτι που πιστεύω θα πρέπει να κάνει κάθε αρθρογράφος καθώς και να μην δημοσιεύει κάτι που θα χάσει τον χρόνο του ο αναγνώστης. Το κλειδί για μένα πάνω από όλα είναι να κάνεις αυτό που αγαπάς.

Customer Reviews

5
0%
4
0%
3
0%
2
0%
1
0%
0
0%
    Showing 0 reviews

Αφήστε μια απάντηση

Thanks for submitting your comment!