Ταινίες

Βία και γοητεία 1989 του Βασίλη Μανουσάκη

Η ταινία βία και γοητεία 1989 του Βασίλη Μανουσάκη εξιστορεί την πορεία μιας ανερχόμενης ηθοποιού και ενός συγγραφέα που βρίσκεται ξαφνικά να καταζητείται από την αστυνομία. Η πρωταγωνίστρια τελειώνοντας τις θεατρικές σπουδές στο εξωτερικό επιστρέφει στην Ελλάδα. Νέα, όμορφη και φιλόδοξη προσπαθεί να καθιερωθεί στον θεατρικό χώρο. Γνωρίζει το νεαρό συγγραφέα που ρομαντικός ιδεολόγος καθώς είναι διαφωνεί με τα σχέδια της κοπέλας. Εκείνος προσπαθώντας να μαζέψει πληροφορίες για το νέο του βιβλίο εισχωρεί σε ομάδα αναρχικών.

Η νεαρή ηθοποιός πραγματοποιεί τις φιλοδοξίες της καθώς πρωταγωνιστεί στο θέατρο στο πλευρό ενός διάσημου ηθοποιού. Συγχρόνως παίζει και στην τηλεόραση, όμως ο αγαπημένος της βρίσκεται να καταζητείται από την αστυνομία. Για κακή του τύχη βρέθηκε σε μια συμπλοκή αναρχικών που είχε και θύματα και έτσι βρίσκεται να κρύβεται. Τη μεγάλη μέρα της πρεμιέρας όμως που τόσο περίμενε η νεαρή ηθοποιός θα βρεθεί αντιμέτωπη με τον τραυματισμό του αγαπημένου της. Η ταινία είναι μια ερωτική περιπέτεια 118 λεπτών σε σενάριο Βασίλη Μανουσάκη και σκηνοθεσία Φράνσις Κάραμποτ.

Βία και γοητεία 1989 ηθοποιοί:

  • Μιμή Ντενίση
  • Γιώργος Κυρίτσης
  • Τάκης Χρυσικάκος
  • Μάκης Ρευματάς
  • Τρύφων Καρατζάς

Στην ταινία Βία και Γοητεία 1989 την μουσική σύνθεση την υπογραφή ο πολύ γνωστός Μίμης Πλέσσας με τεράστιες επιτυχίες στο ενεργητικό του.

Σχετικά με τον Βασίλη Μανουσάκη

Έμεινε σε πολλούς η μνήμη για τον Βασίλη Μανουσάκη καθώς η στεναχώρια του μετά από τον θάνατο του είναι μεγάλη. Με βάση την σελίδα IMDB έφυγε από την ζωή σε ηλικία 65 ετών το έτος 1998. Και μετά από επτά χρόνια πέθανε επίσης ο αδερφός του αφήνοντας και αυτός μια ακόμη πληγή στον Ελληνικό κινηματογράφο. Αν κοιτάξουμε το πόσο συχνά βγάζανε ταινίες τα δύο αδέρφια θα δούμε ότι ήταν σχεδόν κάθε χρόνο από μια.

Λίγοι είναι αυτοί που καταφέρνουν συχνές παραγωγές. Ειδικά όταν υπάρχουν εταιρίες που ξεκινάνε μια σειρά και δεν καταφέρνουν να την ολοκληρώσουν γιατί δεν τους φτάνουν τα χρήματα. Βέβαια ειδικά τώρα πια με την οικονομική κρίση δικαιολογούνται τέτοιες καταστάσεις.

 

About the author

Konstantinos Moschoutis

Ως ιδιοκτήτης προσπαθώ να διαθέσω στους επισκέπτες όσο ποιο πολλές πληροφορίες μπορούν να βρεθούν γι'αυτό που ψάχνουν. Κάτι που πιστεύω θα πρέπει να κάνει κάθε αρθρογράφος καθώς και να μην δημοσιεύει κάτι που θα χάσει τον χρόνο του ο αναγνώστης. Το κλειδί για μένα πάνω από όλα είναι να κάνεις αυτό που αγαπάς.

Customer Reviews

5
0%
4
0%
3
0%
2
0%
1
0%
0
0%
    Showing 0 reviews

Αφήστε μια απάντηση

Thanks for submitting your comment!