Ταινίες

Hidden Figures / Αφανείς ηρωίδες με greek subs

Η ταινία Hidden Figures του 2016 με ελληνικούς υπότιτλους (greek subs) αφηγείται την αληθινή ιστορία τριών μαύρων γυναικών μαθηματικών που εργάστηκαν για τη NASA στις αρχές της δεκαετίας του 1960. Η Κάθριν Τζόνσον, η Ντόροθι Βον και η Μαίρη Τζάκσον βοήθησαν στην υλοποίηση του διαστημικού προγράμματος των ΗΠΑ, παρά τις φυλετικές και σεξιστικές διακρίσεις που αντιμετώπιζαν.

Η ταινία εστιάζει στους αγώνες και τα επιτεύγματα αυτών των γυναικών, οι οποίες, παρά τις αντιξοότητες, διακρίθηκαν για την ευφυΐα, την επιμονή και την αφοσίωσή τους. Η Κάθριν Τζόνσον, υπολογίστρια με ασύγκριτες ικανότητες, υπολόγισε τις τροχιές για τις διαστημικές πτήσεις, συμπεριλαμβανομένης της πρώτης επανδρωμένης πτήσης στη Σελήνη. Η Ντόροθι Βον, προϊσταμένη της ομάδας υπολογιστών, ηγήθηκε της μετάβασης από χειροκίνητους σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Η Μαίρη Τζάκσον, αεροναυπηγός μηχανικός, έσπασε τα φυλετικά εμπόδια και άνοιξε τον δρόμο για άλλες γυναίκες στον κλάδο.

“Κρυφές Μορφές” αποτελεί μια σημαντική ταινία για διάφορους λόγους. Πρώτον, φέρνει στο φως την άγνωστη ιστορία αυτών των γυναικών, οι οποίες έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην ιστορία της αεροδιαστημικής. Δεύτερον, επισημαίνει τις φυλετικές και σεξιστικές διακρίσεις που υφίστανται ακόμα και σήμερα σε πολλούς τομείς. Τρίτον, αποτελεί πηγή έμπνευσης για όλους, δείχνοντας ότι η επιμονή, η σκληρή δουλειά και η πίστη στον εαυτό μας μπορούν να μας οδηγήσουν στην επιτυχία.

Η ταινία έλαβε θερμή υποδοχή από κριτικούς και κοινό, αποσπώντας υποψηφιότητες για Όσκαρ και Χρυσές Σφαίρες. Αξίζει να την παρακολουθήσετε, όχι μόνο για την ιστορική της αξία, αλλά και για το δυνατό μήνυμα που στέλνει.

Σημαντικά στοιχεία:

  • Σκηνοθεσία: Theodore Melfi
  • Σενάριο: Allison Schroeder
  • Πρωταγωνιστούν: Taraji P. Henson, Octavia Spencer, Janelle Monáe, Kevin Costner, Kirsten Dunst
  • Βασισμένο στο βιβλίο “Hidden Figures: The American Dream and the Untold Story of the Black Women Mathematicians Who Helped Win the Space Race” της Margot Lee Shetterly
  • Έτος κυκλοφορίας: 2016

About the author

Konstantinos Moschoutis

Ως ιδιοκτήτης προσπαθώ να διαθέσω στους επισκέπτες όσο ποιο πολλές πληροφορίες μπορούν να βρεθούν γι'αυτό που ψάχνουν. Κάτι που πιστεύω θα πρέπει να κάνει κάθε αρθρογράφος καθώς και να μην δημοσιεύει κάτι που θα χάσει τον χρόνο του ο αναγνώστης. Το κλειδί για μένα πάνω από όλα είναι να κάνεις αυτό που αγαπάς.

Customer Reviews

5
0%
4
0%
3
0%
2
0%
1
0%
0
0%
    Showing 0 reviews

Αφήστε μια απάντηση

Thanks for submitting your comment!