Ταινίες

Χαρούμενοι αλήτες 1958 του Ηλία Λυμπερόπουλου

Χαρούμενοι αλήτες 1958 μια από τις Ελληνικές κωμωδίες που έμειναν αξέχαστες λόγω φυσικά και της αξέχαστης Αλίκης Βουγιουκλάκης.

Η διάρκεια της ταινίας είναι μια ώρα και τριάντα λεπτά. Σεναριογράφοι είναι οι κύριοι Ηλίας Λυμπερόπουλος και Κούλης Στολίγκας. Στην θέση του σκηνοθέτη ο κύριος Δημήτρης Λαδήρας. Ας προχωρήσουμε στην υπόθεση λοιπόν για να δούμε τι λοιπόν συμβαίνει στην ταινία αυτή. Σε μια θεατρική παράσταση κάποιοι γνωρίζουν έναν και αποφασίζουν να τον φιλοξενήσουν στο σπίτι τους. Το άτομο που φιλοξενεί θα πέσει στα δίχτυα της αγάπης για την γειτόνισσα. Η γειτόνισσα πέρα από την ομορφιά της σπουδάζει και σαν χορεύτρια.

Χαρούμενοι αλήτες 1958 ηθοποιοί

  • Έφη Μελά
  • Νίκος Ρίζος
  • Παμφίλη Σαντοριναίου
  • Αλίκη Βουγιουκλάκη
  • Διονύσης Παπαγιαννόπουλος
  • Θανάσης Βέγγος
  • Αχιλλέας Σκορδίλης
  • Βασίλης Γεωργούτσος

Κάτι όμως ο άντρας που φιλοξενούν δεν τους το έχει πει , και όταν τους το λέει αυτοί φυσικά δεν τον παίρνουν στα σοβαρά. Αυτό που δεν τους έχει πει είναι ότι δεν είναι φτωχός αλλά πλούσιος. Με αυτό το μυστικό στην διάρκεια του έργου θα σας φέρει σε πολλές σκέψεις για το πως πρέπει να μεταχειριζόμαστε το ίδιο σε όλους. Άσχετα αν είναι πλούσιοι ή όχι όλοι θα πρέπει να έχουμε ίσα δικαιώματα.

Ο θάνατος Ηλία Λυμπερόπουλου

Το 1984 έχασε την ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα με ένα αμάξι και δυστυχώς δεν μπορούσε να γίνει κάτι για να αποτραπεί. Γενικά στην ζωή του ήταν πολύ ταλαντούχος καθώς είχε γράψει πολλά γνωστά τραγούδια και ταινίες. Το κοινό του απολάμβανε τις πολύτιμες δημιουργίες του και μάλιστα πολλοί από αυτούς αναμένανε με ανυπομονησία για τις επόμενες εκδόσεις του. Οι στοίχοι των τραγουδιών παίζονται ακόμα και σε ανεπίσημες στιγμές απλών ανθρώπων που έζησαν και εκτίμησαν την ζωή του. Ο κύριος Λυμπερόπουλος γεννήθηκε το 1921 και όπως καταλαβαίνεται μέχρι να φύγει από την ζωή είδε πάρα πολλά πράγματα. Γι’αυτό το λόγο τα τραγούδια, έργα και ταινίες του εκπέμπουν μέχρι και σήμερα το τι έζησαν οι άνθρωποι πριν χρόνια.

 

 

About the author

Konstantinos Moschoutis

Ως ιδιοκτήτης προσπαθώ να διαθέσω στους επισκέπτες όσο ποιο πολλές πληροφορίες μπορούν να βρεθούν γι'αυτό που ψάχνουν. Κάτι που πιστεύω θα πρέπει να κάνει κάθε αρθρογράφος καθώς και να μην δημοσιεύει κάτι που θα χάσει τον χρόνο του ο αναγνώστης. Το κλειδί για μένα πάνω από όλα είναι να κάνεις αυτό που αγαπάς.

Customer Reviews

5
0%
4
0%
3
0%
2
0%
1
0%
0
0%
    Showing 0 reviews

Αφήστε μια απάντηση

Thanks for submitting your comment!