Πίτσα με κοτόπουλο και άσπρη σάλτσα
Πίτσα με κοτόπουλο και άσπρη σάλτσα

Φτιάχνουμε πίτσα με κοτόπουλο και άσπρη σάλτσα, μια όχι συνηθισμένη πίτσα όμως εξίσου γευστική και θα κερδίσετε τις εντυπώσεις με την παρασκευή της.

Για να φτιάξουμε την πίτσα με κοτόπουλο και άσπρη σάλτσα θα χρειαστούμε τα παρακάτω υλικά:

Υλικά:

  • Για την ζύμη της πίτσας δείτε το αντίστοιχο άρθρο μας εδώ
Υλικά για την άσπρη σάλτσα:
  • 150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος ή γάλα εβαπορέ
  • 25 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο
  • 2 κουτ. σούπας νισεστέ (διαλυμένη σε λίγο γάλα)
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 100 γραμμάρια παρμεζάνα
  • 5-6 κλωναράκια άνιθο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο
Υλικά για την πίτσα:
  • 100-150 γρ. κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια
  • 8 φέτες μπέικον
  • 200 γρ. μανιτάρια σε φέτες φρέσκα ή κονσέρβας
  • 400-500 γρ. τριμμένα διάφορα τυριά
  • 1 πιπεριά σε φέτες της αρεσκείας μας
  • Ντοματίνια και κρεμμύδι ροδέλες προαιρετικά

Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε την ζύμη για την πίτσα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει.

Ξεκινάμε να φτιάξουμε την σάλτσα μας τοποθετώντας ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρολάκι στην εστία της κουζίνας μας.

Σε χαμηλή φωτιά ρίχνουμε το βούτυρο και προσέχουμε να λειώσει χωρίς να κάψει και προσθέτουμε το σκόρδο να σοταριστεί ελαφρά.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ή το γάλα και αφήνουμε να κάψει χωρίς όμως να βράσει και προσθέτουμε το νισεστέ που προηγουμένως το έχουμε διαλύσει σε λίγο γάλα, αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.

Ανακατεύουμε συνεχώς με κουτάλα ή ένα αυγοδάρτη για να μην κολλήσει και όταν πήξει την κατεβάζουμε από την φωτιά.

Απλώνουμε τη ζύμη για την πίτσα μας στο ταψί αφού πρώτα έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί. Αδειάζουμε τη σάλτσα μας πάνω στη ζύμη και την απλώνουμε να καλύψει όλη την επιφάνεια.

Στη συνέχεια βάζουμε το 1/3 από τα τυριά, το κοτόπουλο, το μπέικον, τα μανιτάρια, την πιπεριά και τα ντοματίνια και τις ροδέλες κρεμμυδιού αν θέλουμε. Καλύπτουμε με το υπόλοιπο τυρί.

Τοποθετούμε την πίτσα μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στην πρώτη σκάλα από κάτω, χωρίς να ακουμπάει το ταψί πάνω στο φούρνο. Ψήνουμε έως ότου ψηθεί το ζυμάρι και λειώσουν τα τυριά παίρνοντας ένα όμορφο χρυσαφί χρώμα.

Το πάχος της ζύμης μας θα το καθορίσουμε εμείς αναλόγως το πως το θέλουμε. Αφράτο με πιο παχιά βάση ή τραγανό με λεπτή βάση. Όπως και να επιλέξετε τη βάση το μόνο σίγουρο είναι πως όλοι θα ενθουσιαστούν με την συνταγή αυτή μια εναλλακτική πρόταση για να ξεφύγουμε από την καθιερωμένη πίτσα με κόκκινη σάλτσα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.