Συνταγές

Εκμέκ καταΐφι με φυστίκι αιγίνης και κρέμα

Εκμέκ καταΐφι με φυστίκι αιγίνης

Φτιάχνουμε εύκολα εκμέκ καταΐφι με φυστίκι αιγίνης δροσερή σαντιγί και τριμμένο φυστίκι για να γλυκάνετε τους αγαπημένους σας με μια νότα ανατολής.

Για να ετοιμάσουμε εκμέκ καταΐφι με φυστίκι αιγίνης θα χρειαστούμε τα ακόλουθα υλικά:

 

Υλικά:

• 1 πακέτο φύλλο κανταΐφι
• ½ κιλού φρέσκο βούτυρο
• 2 δόσεις κρέμα
• 2 πακέτα σαντιγί
• Κανέλλα σκόνη
• 2 φακελάκια βανίλια σκόνη
• Κερασάκια ή φιστίκι Αιγίνης τριμμένο για γαρνίρισμα

Σιρόπι για τη βάση μας:
  • 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 1/2 φλιτζάνι νερό
  • 1-2 ξύλα κανέλλας
  • 1 φακελάκι βανίλια
  • φλούδα από ένα λεμόνι και μισό πορτοκάλι
Εκτέλεση:

Ξεπαγώνουμε το φύλλο κανταΐφι και το ανοίγουμε τοποθετώντας το σε ένα μέτριο ταψί φούρνου (κατά προτίμηση αντικολλητικό).

Ζεσταίνουμε το φρέσκο βούτυρο και περιχύνουμε το φύλλο μας. Τοποθετούμε το ταψί μας σε μέτριο φούρνο περίπου 180οC και το ψήνουμε μέχρι να πάρει ένα χρυσό χρώμα.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι μας βάζοντας όλα τα υλικά σ’ ένα κατσαρολάκι και βράζουμε μέχρι να δέσει (ούτε πολύ πηχτό, αλλά ούτε και πολύ αραιό).

Ταυτόχρονα φτιάχνουμε και τη κρέμα μας ακολουθώντας τις οδηγίες που θα βρούμε στο κουτί, προσθέτοντας τις βανίλιες και λίγη κανέλλα.

Μόλις ετοιμαστεί το φύλλο το βγάζουμε και περιχύνουμε με το σιρόπι, αφήνοντάς το να το ρουφήξει όλο.

Στρώνουμε την κρέμα μας πάνω στο φύλλο και αφού σκεπάσουμε το γλυκό με μια πετσέτα, αφήνουμε να κρυώσει η κρέμα.

Τέλος, μόλις κρυώσει η κρέμα, ετοιμάζουμε τη σαντιγί μας και τη στρώνουμε πάνω στο γλυκό.

Για το γαρνίρισμα χρησιμοποιούμε είτε κερασάκια πάνω σε ροζέτες σαντιγί, είτε ψιλοκομμένο φιστίκι Αιγίνης , είτε απλά και μόνο με λίγη κανέλλα στην επιφάνεια του γλυκού.

Πριν σερβίρουμε το γλυκό μας, το τοποθετούμε για περίπου μισή με 1 ώρα στο ψυγείο για να σφίξει η σαντιγί.

Λίγα μυστικά ακόμα

Σημείωση: Για τους καλοκαιρινούς μήνες, μπορούμε να σερβίρουμε το γλυκό μας με παγωτό βανίλια ή καϊμάκι. Σ’ αυτή την περίπτωση τη γαρνιτούρα την τοποθετούμε πάνω στο παγωτό ή περιχύνουμε το παγωτό με σιρόπι βύσσινο.

About the author

Konstantinos Moschoutis

Ως ιδιοκτήτης προσπαθώ να διαθέσω στους επισκέπτες όσο ποιο πολλές πληροφορίες μπορούν να βρεθούν γι'αυτό που ψάχνουν. Κάτι που πιστεύω θα πρέπει να κάνει κάθε αρθρογράφος καθώς και να μην δημοσιεύει κάτι που θα χάσει τον χρόνο του ο αναγνώστης. Το κλειδί για μένα πάνω από όλα είναι να κάνεις αυτό που αγαπάς.

Customer Reviews

5
0%
4
0%
3
0%
2
0%
1
0%
0
0%
    Showing 0 reviews

Αφήστε μια απάντηση

Thanks for submitting your comment!