Συνταγές

Μπιφτέκια φούρνου ζουμερά και αφράτα

Φτιάχνουμε μια υπέροχη συνταγή για μπιφτέκια φούρνου αφράτα και ζουμερά που θα καταπλήξουν και ικανοποιήσουν γευστικά μικρούς και μεγάλους.

Για να φτιάξουμε μπιφτέκια φούρνου ζουμερά και αφράτα θα χρειαστούμε τα παρακάτω υλικά:
Υλικά:
  • 1 κιλό κιμά
  • 4-5 κρεμμύδια
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 αυγά
  • ½ ποτήρι κρασιού λάδι
  • Αλάτι, πιπέρι, κύμινο (προαιρετικά)
  • Κόκκινο γλυκό πιπέρι
  • 5-6 κλωνάρια μαϊντανό
  • Φρυγανιά τριμμένη
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • Προαιρετικά: 2 κ.σ. κέτσαπ ή/και μουστάρδα
Εκτέλεση:

Τοποθετούμε το κιμά σε μια λεκάνη και προσθέτουμε το ξύδι. Βάζουμε στο multi τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα αυγά και το λάδι και τα λειώνουμε μέχρι να γίνει πολτός.

Ρίχνουμε στον κιμά το μαϊντανό ψιλοκομμένο, το αλάτι και τα μπαχαρικά μας, τον πολτό από τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε σταδιακά το τρίμα της φρυγανιάς μέχρι να μην κολλάει το μίγμα του κιμά στα χέρια μας.

Αφού ολοκληρώσουμε το ζύμωμα, τ’ αφήνουμε λίγο στο ψυγείο ώστε να «δέσει» το μίγμα μας και να μην διαλύεται όταν θα πλάσουμε τα μπιφτέκια. Ιδεώδες να ετοιμάσουμε το μίγμα για τα μπιφτέκια μας από το προηγούμενο βράδυ και να μείνει όλο το βράδυ στο ψυγείο.

Εν συνεχεία μετά από περίπου ένα τέταρτο μπορούμε να πλάσουμε τα μπιφτέκια και να τα ψήσουμε είτε σε φούρνο είτε σε σχάρα ή ακόμα και στα κάρβουνα. Όπου και να τα ψήσουμε, τ’ αλείφουμε με λάδι ώστε να μην κολλήσουν, ειδικά αν τα βάλουμε σε σχάρα ή στα κάρβουνα. Προαιρετικά μπορούμε να πασπαλίσουμε τα μπιφτέκια μας με ρίγανη

Λίγα μυστικά ακόμα

Σημείωση: Ο κιμάς μπορεί να είναι είτε μοσχαρίσιος, είτε ανάμεικτος από μοσχάρι και χοιρινό (2 μέρη μοσχάρι, 1 μέρος χοιρινό).
Ο πολτός του κρεμμυδιού κάνει τα μπιφτέκια αφράτα.
Προαιρετικά, στο ζύμωμα προσθέτουμε και λίγο γάλα (περίπου 1-2 μερίδες) μαζί με τη φρυγανιά.
Αν η ποσότητα είναι περισσότερη απ’ αυτή που χρειαζόμαστε, μπορούμε να τα τοποθετήσουμε σε σακουλάκια τροφίμων ή μεμονωμένα με μεμβράνη και να τα διατηρήσουμε στην κατάψυξη για επόμενη χρήση.
Παραλλαγές που μπορούμε να κάνουμε ανάλογα με τις γευστικές προτιμήσεις μας ή και την έμπνευσή μας, είναι να προσθέσουμε φέτα μέσα στο μίγμα, τυρί σε φέτες πάνω στο μπιφτέκι κ.λπ.
Επίσης, μπορούμε την ίδια συνταγή να την χρησιμοποιήσουμε και για να κάνουμε κεφτεδάκια, μόνο που σ’ αυτήν την περίπτωση αντικαθιστούμε το μαϊντανό με αρκετό δυόσμο (φρέσκο ή αποξηραμένο).

About the author

Konstantinos Moschoutis

Ως ιδιοκτήτης προσπαθώ να διαθέσω στους επισκέπτες όσο ποιο πολλές πληροφορίες μπορούν να βρεθούν γι'αυτό που ψάχνουν. Κάτι που πιστεύω θα πρέπει να κάνει κάθε αρθρογράφος καθώς και να μην δημοσιεύει κάτι που θα χάσει τον χρόνο του ο αναγνώστης. Το κλειδί για μένα πάνω από όλα είναι να κάνεις αυτό που αγαπάς.

Customer Reviews

5
0%
4
0%
3
0%
2
0%
1
0%
0
0%
    Showing 0 reviews

Αφήστε μια απάντηση

Thanks for submitting your comment!