Ταινίες

Από τα αλώνια στα σαλόνια 1972 του Λάκη Μιχαηλίδη

Η ταινία από τα αλώνια στα σαλόνια 1972 αφηγείται την ιστορία της Μαγδάλως που φεύγει από το χωριό της να πάει στην Αθήνα για να μαζέψει χρήματα.

Το κάνει για να πάρει πίσω τα χωράφια της οικογένειας που ο τοκογλύφος της περιοχής τα πήρε για ένα κομμάτι ψωμί. Στο ταξίδι γνωρίζει τον Φώντα ο οποίος δίνει ρεσιτάλ κλασσικής μουσικής. Αυτό δημιουργεί κόντρα μεταξύ τους λόγω διαφορετικών μουσικών προτιμήσεων καθώς η ηρωίδα προτιμάει τη λαϊκή μουσική. Στην Αθήνα καταφέρνει να γίνει μεγάλη τραγουδίστρια, συναντιούνται ξανά με τον Φώντα και συνεχίζεται η κόντρα παρά την αμοιβαία έλξη που νοιώθουν ο ένας για τον άλλο.

Εν τω μεταξύ ο Φώντας δεν μπορεί να αντεπεξέλθει οικονομικά μη μπορώντας να βρει δουλειά. Έτσι ασχολείται με την σύνθεση λαϊκών τραγουδιών και κάποια από αυτά γίνονται μεγάλες επιτυχίες. Τελικά θα παραμεριστούν οι διαφορές τους όταν εκείνος πάρει πίσω τα κτήματα από τον τοκογλύφο για χάρη της ηρωίδας. Η ταινία απ’ τ’ αλώνια στα σαλόνια 1972 έχει διάρκεια 1 ώρα και 23 λεπτά. Το σενάριο είναι του Λάκη Μιχαηλίδη σε σκηνοθεσία Κώστα Καραγιάννη σε μια παραγωγή της Καραγιάννης – Καρατζόπουλος Α.Ε.

Από τα αλώνια στα σαλόνια 1972 ηθοποιοί:

  • Δέσποινα Στυλιανοπούλου
  • Λαυρέντης Διανέλος
  • Σταύρος Ξενίδης
  • Νίκος Ρίζος

και πολλοί άλλοι δημοφιλής ηθοποιοί όπως Αθηνόδωρος Προύσαλης, Μάκης Δεμίρης, Μήτση Κωνσταντάρα αδελφή του Λάμπρου Κωνσταντάρα και εμφάνιση της γνωστής τραγουδίστριας Ελένης Ροδά.

About the author

Konstantinos Moschoutis

Ως ιδιοκτήτης προσπαθώ να διαθέσω στους επισκέπτες όσο ποιο πολλές πληροφορίες μπορούν να βρεθούν γι'αυτό που ψάχνουν. Κάτι που πιστεύω θα πρέπει να κάνει κάθε αρθρογράφος καθώς και να μην δημοσιεύει κάτι που θα χάσει τον χρόνο του ο αναγνώστης. Το κλειδί για μένα πάνω από όλα είναι να κάνεις αυτό που αγαπάς.

Customer Reviews

5
0%
4
0%
3
0%
2
0%
1
0%
0
0%
    Showing 0 reviews

Αφήστε μια απάντηση

Thanks for submitting your comment!