Συνταγές

Συνταγή για: Waffle Owl

Συστατικά
Πρωτεϊνικές βάφλες αυθεντικές, φέτες πορτοκαλιού, κλημεντίνες, βατόμουρα, φράουλες, σμέουρα, ακτινίδιο, άλειμμα φουντουκιού,
ΟΔΗΓΙΕΣ

Ετοιμάστε τις βάφλες Van’s σας σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας.

Τοποθετήστε μια καθαρισμένη φέτα πορτοκαλιού σε κάθε πλευρά της βάφλας σας για να δημιουργήσετε τα φτερά της κουκουβάγιας.

Πιάσε μια κλημεντίνη και φτιάξε δύο λεπτές φέτες που θα τις χρησιμοποιήσεις για τα μάτια της κουκουβάγιας. Τοποθετήστε ένα βατόμουρο στο κέντρο του καθενός για να τελειώσετε τα μάτια.

Κόψτε ένα κομμάτι σε σχήμα ράμφους από μια φράουλα και τοποθετήστε το ανάμεσα στις κλημεντίνες. Κόψτε ένα τμήμα σε σχήμα v από μια φράουλα και τοποθετήστε την στην επάνω πλευρά της κλημεντίνης για να δημιουργήσετε φρύδια.

Τοποθετήστε δύο σμέουρα στο κάτω μέρος της βάφλας για να δημιουργήσετε τα πόδια της κουκουβάγιας.

Χρησιμοποιώντας ακτινίδιο, κόψτε μικρά κομμάτια σε σχήμα φύλλου για να δημιουργήσετε μερικά φύλλα δέντρων. Ολοκληρώστε τη μάρκα δέντρου συνδέοντας τα φύλλα ακτινιδίου με μια λωρίδα αλειμμένου φουντουκιού.

Υλικά:

  • 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 3/4 φλ. γάλα
  • 1/3 φλ. φυτικό έλαιο
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Οδηγίες:

  1. Προθερμάνετε το σίδερο βάφλας σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε μαζί το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  3. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε τα αυγά και στη συνέχεια προσθέστε το γάλα, το φυτικό έλαιο και το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατέψτε καλά.
  4. Ρίξτε τα υγρά συστατικά στα ξηρά και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν. Προσέξτε να μην ανακατεύετε υπερβολικά, είναι εντάξει αν υπάρχουν μερικές κομποστούλες.
  5. Λαδώστε ελαφρώς το σίδερο βάφλας με αντικολλητικό ψεκασμό γαλακτοκομικού προϊόντος ή με μια μικρή ποσότητα λαδιού.
  6. Ρίξτε το μείγμα στο προθερμασμένο σίδερο βάφλας, διαδίδοντάς το ομοιόμορφα για να καλύψετε την επιφάνεια.
  7. Κλείστε το σίδερο βάφλας και ψήστε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή, συνήθως για περίπου 3-5 λεπτά, ή μέχρι οι βάφλες να γίνουν χρυσαφί και τραγανές.
  8. Αφού οι βάφλες είναι έτοιμες, αφαιρέστε τις προσεκτικά από το σίδερο βάφλας και αφήστε τις να κρυώσουν ελαφρώς σε ένα ράφι.

Τώρα, ας μεταμορφώσουμε τη βάφλα σας σε ένα αηδόνι:

Υλικά για τον διακοσμητικό:

  • Φέτες μπανάνας ή φράουλες (για τα μάτια)
  • Σοκολατάκια ή σταφίδες (για την κόρη)
  • Φέτες αμυγδάλου ή κάσιους (για τα φτερά)
  • Κομματάκια καρύδας (για το στήθος)
  • Σιρόπι σφενδάμου ή μέλι (για το πασπαλισμα)

Οδηγίες για τον διακοσμητικό:

  1. Τοποθετήστε δύο βάφλες σε ένα πιάτο, τοποθετώντας τις ώστε να μοιάζουν με το πρόσωπο του αηδονιού.
  2. Χρησιμοποιήστε φέτες μπανάνας ή φράουλες για τα μάτια του αηδονιού. Προσθέστε σοκολατάκια ή σταφίδες ως κόρη στο κέντρο κάθε ματιού.
  3. Δημιουργήστε φτερά τοποθετώντας φέτες αμυγδάλου ή κάσιου γύρω από τα άκρα της βάφλας.
  4. Τοποθετήστε κομματάκια καρύδας στο κέντρο της βάφλας για να αναπαραστήσετε το στήθος του αηδονιού.
  5. Πασπαλίστε σιρόπι σφενδάμου ή μέλι σε όλη τη βάφλα για προστιθέμενη γλύκα.

Απολαύστε τον υπέροχο και φανταστικό σας αηδόνι βάφλα! Μπορείτε να γίνετε δημιουργικοί με τα διακοσμητικά για να κάνετε το αηδόνι σας μοναδικό.

About the author

Konstantinos Moschoutis

Ως ιδιοκτήτης προσπαθώ να διαθέσω στους επισκέπτες όσο ποιο πολλές πληροφορίες μπορούν να βρεθούν γι'αυτό που ψάχνουν. Κάτι που πιστεύω θα πρέπει να κάνει κάθε αρθρογράφος καθώς και να μην δημοσιεύει κάτι που θα χάσει τον χρόνο του ο αναγνώστης. Το κλειδί για μένα πάνω από όλα είναι να κάνεις αυτό που αγαπάς.

Customer Reviews

5
0%
4
0%
3
0%
2
0%
1
0%
0
0%
    Showing 0 reviews

Αφήστε μια απάντηση

Thanks for submitting your comment!