Αυτά τα αφράτα σουδάκια γεμίζονται με μια κλασική κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλιας και ψήνονται μέχρι να χρυσίσουν.
Υλικά:
Για τα σου:
- 1 φλιτζάνι νερό
- 1/2 φλιτζάνι βούτυρο
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 4 μεγάλα αυγά
Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής:
- 2 φλιτζάνια γάλα
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1/4 φλιτζάνι κορν φλάουρ
- 2 κρόκοι αυγού
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Οδηγίες:
Για τα σου:
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C (400°F). Στρώστε ένα ταψί ψησίματος με λαδόκολλα.
- Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε το νερό, το βούτυρο και το αλάτι μέχρι να βράσει.
- Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίξτε το αλεύρι με μια κίνηση. Ανακατέψτε έντονα μέχρι η ζύμη να σχηματίσει μια μπάλα και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
- Επαναφέρετε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και μαγειρέψτε για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να στεγνώσει η ζύμη.
- Αφήστε τη ζύμη να κρυώσει ελαφρώς.
- Προσθέστε τα αυγά ένα προς ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη, μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και γυαλιστερή.
- Βάλτε τη ζύμη σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με οδοντωτή μύτη.
- Φτιάξτε μπαλάκια από τη ζύμη, περίπου 3 εκατοστών, στο έτοιμο ταψί. Αφήστε κενό περίπου 5 εκατοστών μεταξύ τους.
- Ψήστε για 20-25 λεπτά, ή μέχρι τα σου να φουσκώσουν και να χρυσίσουν.
- Αφήστε τα σου να κρυώσουν τελείως πριν τα γεμίσετε.
Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής:
- Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε το γάλα μέχρι να φτάσει στο σημείο βρασμού.
- Σε ένα μπολ, χτυπήστε τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και τους κρόκους αυγού μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Σιγά σιγά, ρίξτε το ζεστό γάλα στο μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Επαναφέρετε το μείγμα στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει η κρέμα.
- Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε τη βανίλια. Ανακατέψτε καλά.
- Καλύψτε την κρέμα με μεμβράνη τροφίμων, φροντίζοντας να εφάπτεται στην επιφάνειά της, και αφήστε την να κρυώσει εντελώς.
Για να γεμίσετε τα σου:
- Κόψτε τα σου στη μέση, οριζόντια.
- Βάλτε την κρέμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με λεία μύτη.
- Γεμίστε τα σου με κρέμα, φροντίζοντας να μην τα γεμίσετε υπερβολικά.
- Σκεπάστε τα σου με το άλλο μισό και πασπαλίστε τα με ζάχαρη άχνη, αν θέλετε.
- Σερβίρετε τα σου αμέσως ή φυλάξτε τα σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως και 2 ημέρες.
Συμβουλές:
- Μπορείτε να προσθέσετε 1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού στην κρέμα ζαχαροπλαστικής για επιπλέον γεύση.
- Μπορείτε να γεμίσετε τα σου με σοκολάτα, σαντιγί ή άλλη γέμιση της αρεσκείας σας.
- Μπορείτε να ψήσετε τα σου σε θήκες για cupcakes για να έχουν πιο ομοιόμορφο σχήμα.
Καλή απόλαυση!
Αριστέα Βάκρινα