Συνταγές

Παντζαροσαλάτα με γιαούρτι και καρύδια

Φτιάχνουμε γρήγορα και εύκολα παντζαροσαλάτα με γιαούρτι και καρύδια μια δροσερή γευστικότατη συνταγή για το καλοκαίρι και όχι μόνο. Σίγουρα θα την λατρέψετε!

Για την παντζαροσαλάτα με γιαούρτι και καρύδια θα χρειαστούμε τα παρακάτω υλικά:
Υλικά:
  • 5-6 παντζάρια κομμένα σε κυβάκια
  • 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 6-7 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 250 γρ. καρυδόψιχα
  • Λίγο λάδι – ξύδι
  • Αλάτι
Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τα παντζάρια και βράζουμε χωρίς τα χόρτα μόνο τα “κεφάλια” όμως να μην αφήσουμε πάρα πολύ και λειώσουν. Αν είναι μεγάλα τα χαράζουμε στα δύο ή τέσσερα.

Λειώνουμε το σκόρδο και αφού προσθέσουμε και το ανάλογο αλάτι, ανακατεύουμε με το γιαούρτι.

Αφού κρυώσουν τα παντζάρια τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια, ρίχνουμε αλάτι, λάδι (περίπου 2 κουταλιές) και ξύδι και τα βάζουμε στο γιαούρτι ανακατεύοντας να πάνε παντού.

Ρίχνουμε στο multi την καρυδόψιχα, αφού προηγουμένως έχουμε κρατήσει μερικά καρύδια για τη διακόσμηση, ώστε να γίνει τρίμμα χωρίς να λειώσει, προσθέτουμε στη σαλάτα και ανακατεύουμε.

Φυσικά αν θέλουμε μπορούμε να τα σπάσουμε με το χέρι αν προτιμάμε να είναι πιο χονδροκομμένα.

Μια άλλη εκδοχή είναι να τα μοιράσουμε και να τα κάνουμε και με τους δύο τρόπους. Με αυτόν τον τρόπο πετυχαίνουμε και την γεύση απο το χονδροκομμένο καρύδι αλλά και με το τρίμα να απορροφήσει τα υγρά της σαλάτας μας και να τη δέσει καλύτερα.

Τοποθετούμε (προαιρετικά) τη σαλάτα σε γυάλινο μπολ και γαρνίρουμε με μερικά κυβάκια παντζαριού που έχουμε κρατήσει και μερικά ολόκληρα κομμάτια καρυδιού.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η ποσότητα του σκόρδου διαφέρει ανάλογα με το πόσο απαλή ή καυτερή θέλουμε να γίνει η σαλάτα μας οπότε θα μειώσουμε ή θα αυξήσουμε την ποσότητα αναλόγως.

Το ανακάτεμα του γιαουρτιού με τα κυβάκια παντζαριού γίνεται απαλά ώστε να μην λειώσουν και να έχουμε ένα όμορφο αποτέλεσμα και υπέροχο χρώμα στη σαλάτα μας.

Επίσης, θα πρέπει να διαλέξουμε ένα σφιχτό στραγγιστό γιαούρτι ώστε να μην βγάλει πολλά υγρά. Ιδεώδες είναι να προμηθευτούμε χύμα γιαούρτι και όχι σε συσκευασία.

About the author

Konstantinos Moschoutis

Ως ιδιοκτήτης προσπαθώ να διαθέσω στους επισκέπτες όσο ποιο πολλές πληροφορίες μπορούν να βρεθούν γι'αυτό που ψάχνουν. Κάτι που πιστεύω θα πρέπει να κάνει κάθε αρθρογράφος καθώς και να μην δημοσιεύει κάτι που θα χάσει τον χρόνο του ο αναγνώστης. Το κλειδί για μένα πάνω από όλα είναι να κάνεις αυτό που αγαπάς.

Customer Reviews

5
0%
4
0%
3
0%
2
0%
1
0%
0
0%
    Showing 0 reviews

Αφήστε μια απάντηση

Thanks for submitting your comment!