Κοτόπιτα με σφολιάτα και κρέμα γάλακτος

Κοτόπιτα με σφολιάτα και κρέμα γάλακτος

Φτιάχνουμε κοτόπιτα με σφολιάτα και κρέμα γάλακτος πεντανόστιμη και τραγανή, για όλες τις ώρες. Θα γίνει η αγαπημένη πίτα μικρών και μεγάλων!

Για να φτιάξουμε κοτόπιτα με σφολιάτα και κρέμα γάλακτος θα χρειαστούμε τα παρακάτω υλικά:
Υλικά:
  • 1 κοτόπουλο μέτριο
  • 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
  • 250 γρ. έμενταλ τριμμένο
  • 200 γρ. γκούντα
  • 150 γρ. γραβιέρα
  • 100 γρ. καπνιστό ρεγγάτο
  • 7-8 φέτες καπνιστό μπέικον
  • 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • άνηθο
  • πιπέρι άσπρο
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος
  • λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση:

Πλένουμε, καψαλίζουμε και βράζουμε το κοτόπουλο.

Αφού βράσει καλά, το ξεκοκαλίζουμε και το “μαδάμε” σε μικρά κομμάτια.
Τρίβουμε τα τυριά ή τα κόβουμε εναλλακτικά σε κύβους.
Σε βαθύ τηγάνι, βάζουμε το λάδι και ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια, το μπέικον να τσιγαριστούν ελαφρά, ρίχνουμε τον άνηθο και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Αφήνουμε μερικά λεπτά να κρυώσει λίγο, προσθέτουμε τα τυριά το πιπέρι και το κοτόπουλο ανακατεύοντας ελαφρά.
Σε βουτυρωμένο ταψί στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας και αδειάζουμε το μίγμα μας. Το στρώνουμε σε όλη την επιφάνεια του φύλλου αφήνοντας λίγο κενό στις άκρες ώστε να κολήσουμε τα φύλλα σφολιάτας μεταξύ τους αλείφοντας τα με λίγο κρόκο αυγού και ρίχνουμε την κρέμα να πάει παντού.
Από πάνω τοποθετούμε και το 2ο φύλλο σφολιάτας, και κλείνουμε τα δύο φύλλα καλά μεταξύ τους πατώντας ελαφρά τις άκρες που έχουμε περάσει με αυγό ώστε να μην χυθούν τα τυριά με το ψήσιμο.
Αλείφουμε με λίγο αυγό το φύλλο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο ώσπου να ροδίσει η πίτα μας.
Λίγα μυστικά ακόμα

Σημείωση: Μπορούμε να κάνουμε και ρολά τα δύο φύλλα και να κόψουμε σε ροδέλες.

Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε μανιτάρια, πιπεριές ή οτιδήποτε άλλο λαχανικό μας αρέσει και πάει στις γεύσεις μας. Ακόμα μπορούμε να αντικαταστήσουμε την κρέμα γάλακτος με μαγιονέζα ή να προσθέσουμε και λίγη μουστάρδα.

Είναι ιδανική πίτα είτε σαν πρωινό, σε μπουφέ, να την ετοιμάσουμε για μια κυριακάτικη εκδρομή ή και σαν συνοδευτικό στο γεύμα μας και γενικά για όλες τις ώρες και περιστάσεις.

About The Author

Ως ιδιοκτήτης προσπαθώ να διαθέσω στους επισκέπτες όσο ποιο πολλές πληροφορίες μπορούν να βρεθούν γι'αυτό που ψάχνουν. Κάτι που πιστεύω θα πρέπει να κάνει κάθε αρθρογράφος καθώς και να μην δημοσιεύει κάτι που θα χάσει τον χρόνο του αναγνώστης. Το κλειδί για μένα πάνω από όλα είναι να κάνεις αυτό που αγαπάς.

Related posts

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.