Ζαμπονοτυρόπιτα με σφολιάτα και μαγιονέζα

Ζαμπονοτυρόπιτα με σφολιάτα και μαγιονέζα

Φτιάχνουμε γρήγορα και εύκολα ζαμπονοτυρόπιτα με σφολιάτα και μαγιονέζα για μικρούς και μεγάλους που θα τους ξετραλάνει και θα σας την ζητάνε συνέχεια!

Για να φτιάξουμε ζαμπονοτυρόπιτα με σφολιάτα και μαγιονέζα θα χρειαστούμε τα παρακάτω υλικά:

 

Υλικά:
  • 1 πακέτο φύλλο με προζύμι ή σφολιάτα
  • 10 φέτες τυρί γκούντα, ένταμ ή/και παρμεζάνα
  • 10 φέτες ζαμπόν
  • 2 ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
  • 4-5 κ.σ. Μαγιονέζα
  • 1 αυγό
  • Σουσάμι ή παπαρουνόσπορο (προαιρετικά)

Αφήνουμε το φύλλο να ζεσταθεί μέσα στο ψυγείο όμως ώστε να μπορούμε να το ανοίξουμε λίγο.
Στον πάγκο εργασίας μας βάζουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τοποθετούμε το ένα φύλλο σφολιάτας.
Στρώνουμε στην επιφάνεια το τυρί και στη συνέχεια το ζαμπόν. Συνεχίζουμε βάζοντας τη μαγιονέζα και τέλος απλώνουμε τη ντομάτα.

Τυλίγουμε σε ρολό με τη βοήθεια του χαρτιού και κλείνουμε τα πλαϊνά της ζύμης για να μη “χυθεί” το μείγμα στο ψήσιμο αφού την αλείψουμε με λίγο κρόκο αυγού ώστε να κολλήσει.

Μεταφέρουμε το ρολό μας μαζί με το αντικολλητικό χαρτί στο ταψί μας.

Τοποθετούμε το κλείσιμο της ζύμης προς τα κάτω, αλείφουμε με το αυγό και προσθέτουμε το σουσάμι ή τον παπαρουνόσπορο.

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας που έχουμε.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180ο μέχρι να ροδίσει. Αν θέλουμε μπορούμε να κάνουμε χαρακιές στα ρολλά μας στο μέγεθος που θα κόψουμε τις μερίδες.

Μόλις ψηθούν, βγάζουμε από το φούρνο και αφού περιμένουμε λίγα λεπτά να κρυώσουν τα ρολλά μας ώστε να δέσει η γέμιση, μπορούμε να κόψουμε κομμάτια και να σερβίρουμε.

Τρώγεται εξίσου ζεστή ή κρύα και σίγουρα δεν θα σταματήσει κανείς σε ένα κομμάτι. Την επόμενη δε φορά σίγουρα θα φτιάξετε παραπάνω ρολλά αφού θα γίνει ανάρπαστη και θα σας ζητάνε κι άλλο.

Φυσικά μπορείτε να εμπλουτίσετε τη γέμιση και με άλλους συνδυασμούς τυριών αλλά και αλλαντικών, ότι σας πάει καλύτερα στη γεύση.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη.

Λίγα μυστικά ακόμα:

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τριμμένο γκούντα ή ένταμ ή και τα δύο μαζί.

About The Author

Ως ιδιοκτήτης προσπαθώ να διαθέσω στους επισκέπτες όσο ποιο πολλές πληροφορίες μπορούν να βρεθούν γι'αυτό που ψάχνουν. Κάτι που πιστεύω θα πρέπει να κάνει κάθε αρθρογράφος καθώς και να μην δημοσιεύει κάτι που θα χάσει τον χρόνο του αναγνώστης. Το κλειδί για μένα πάνω από όλα είναι να κάνεις αυτό που αγαπάς.

Related posts

Leave a Reply