Συνταγές

Παγωτό βανίλια αφράτο και με κρεμώδη υφή

Ετοιμάζουμε γρήγορα και εύκολα παγωτό βανίλια με υπέροχη γεύση και άρωμα. Μια δροσερή συνταγή για το καλοκαίρι που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.

Για να φτιάξουμε σπιτικό παγωτό βανίλια με κρεμώδη υφή θα χρειαστούμε τα παρακάτω υλικά:
Υλικά:
  • 2 φακελάκια σαντιγί
  • 950 γρ. αραιωμένο εβαπορέ
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 2-3 βανίλιες
Προαιρετικά
  • 250 γρ. κουβερτούρα bitter ή γάλακτος,
  • 1 φακελάκι κομματάκια σοκολάτας,
  • 200 γρ. μπισκότα θρυμματισμένα
  • 2-3 κ.σ. διάφορα γλασαρισμένα φρούτα
Εκτέλεση:

Ξεκινώντας την προετοιμασία για το παγωτό μας τοποθετώντας το εβαπορέ στο ψυγείο από το προηγούμενο βράδυ ή για 2 ώρες περίπου στην κατάψυξη να κρυώσει πάρα πολύ καλά.

Αφού είναι αρκετά κρύο το γάλα μας το βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το αντίστοιχο νερό που και αυτό θα είναι κρύο και ρίχνουμε μέσα τα δύο φάκελλα σαντιγί. Χτυπάμε πάρα πολύ καλά για μερικά λεπτά έως ότου σφίξει η σαντιγί μας.

Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο και αφήνουμε να παγώσει για περίπου 1 ώρα.

Βγάζουμε τη σαντιγί μας από το ψυγείο, ρίχνουμε τις βανίλιες, το ζαχαρούχο και ανακατεύουμε να ενωθούνε καλά τα υλικά μας.

Σε αυτό το στάδιο αν θέλουμε προσθέτουμε κομματάκια μπισκότου ή/και ξηρούς καρπούς, τα κομματάκια φρούτων (αν θέλουμε να το κάνουμε παρφαί) στο παγωτό μας τοποθετούμε το μπολ και το αφήνουμε στην κατάψυξη περίπου 1 ώρα.
Μετά το πέρας της ώρας, βγάζουμε το μπολ, ανακατεύουμε με ένα μίξερ χειρός ώστε να αποφύγουμε να κρυσταλλώσει το παγωτό μας και να παραμείνει αφράτο και με κρεμώδη υφή.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία άλλες 2-3 φορές.

Αυτό ήταν, το παγωτό μας είναι έτοιμο να το απολαύσουμε μαζί με τους αγαπημένους μας.

Παραλλαγή που μπορείτε να κάνετε για να φτιάξετε παγωτό κακάο:

αντικαθιστούμε τη σαντιγί μας με μίγμα για μους σοκολάτας ή εναλλακτικά να προσθέσουμε στη σαντιγί μας 3-4 κουταλιές κακάο ή σκόνη ρόφημα σοκολάτας. Μπορούμε ακόμη να κρατήσουμε 1 φλυτζάνι τσαγιού γάλα να το ζεστάνουμε και να βάλουμε την κουβερτούρα αφού την σπάσουμε σε κομμάτια να λειώσει. Την προσθέτουμε στο μίγμα μας και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν τα υλικά μας. Μπορείτε να προσθέσετε ότι άλλο σας αρέσει.

About the author

Konstantinos Moschoutis

Ως ιδιοκτήτης προσπαθώ να διαθέσω στους επισκέπτες όσο ποιο πολλές πληροφορίες μπορούν να βρεθούν γι'αυτό που ψάχνουν. Κάτι που πιστεύω θα πρέπει να κάνει κάθε αρθρογράφος καθώς και να μην δημοσιεύει κάτι που θα χάσει τον χρόνο του ο αναγνώστης. Το κλειδί για μένα πάνω από όλα είναι να κάνεις αυτό που αγαπάς.

Customer Reviews

5
0%
4
0%
3
0%
2
0%
1
0%
0
0%
    Showing 0 reviews

Αφήστε μια απάντηση

Thanks for submitting your comment!