Συνταγές

Γιουβαρλάκια αυγολέμονο (και με Κορν Φλάουρ)

Όταν ακούς για γιουβαρλάκια αυγολέμονο τότε θυμάσαι τις καταπληκτικές συνταγές που έφτιαχνε η αγαπημένη σου γιαγιά. Ένα πιάτο που το έχουν ξεχάσει αρκετοί αλλά και δεν ξέρουν πως φτιάχνετε. Μην ανησυχείτε σήμερα θα δείτε πως να φτιάχνετε τα λαχταριστά γιουβαρλάκια.

Πάρτε ένα χαρτί για να γράψετε τι υλικά θα χρειαστούν ή πολύ απλά κρατήστε την σελίδα ανοιχτή καθώς τα φτιάχνετε. Πάμε τώρα να δούμε σιγά σιγά πως θα γίνει το θαύμα της γεύσης.

Υλικά:

  • 900 γραμμάρια κιμά (μοσχάρι)
  • μισό φλιτζάνι ρύζι
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο
  • δύο μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 λεμόνι
  • μαϊντανό
  • Κορν Φλάουρ (προαιρετικά)

Πριν ξεκινήσουμε πλύνετε το ρύζι καλά στην βρύση και προσέξτε μην χυθεί με την πίεση του νερού.

Γιουβαρλάκια αυγολέμονο

Πάρτε ένα μεγάλο μπολ και βάλτε μέσα τον κιμά, όσο για το μοσχάρι που γράψαμε παραπάνω μερικοί το προτιμούν με χοιρινό γι’αυτό βάλτε ότι θέλετε. Η γεύση του θα αλλάξει λίγο αλλά αναλόγως τα γούστα ίσως να σας αρέσει και με τους δύο τρόπους. Ρίξτε το ρύζι, μαϊντανό, τα κρεμμύδια και κόψτε το λεμόνι στην μέση και πιέζοντας το ένα μισό ρίξτε το ζουμί στο μπολ. Αν τα κρεμμύδια φαίνονται λίγα για τον κιμά μπορείτε να βάλετε 1-2 ακόμα και πριν αρχίσετε να ζυμώνετε ρίξτε αλάτι, πιπέρι και ένα κρόκο αυγού.

Ανοίξτε το μάτι της κουζίνας και βάλτε μια κατσαρόλα στην συνέχεια βάλτε το βούτυρο. Πιάστε το μπολ και αρχίστε το ζύμωμα και μετά από 2-3 λεπτά αρχίστε να κάνετε μπάλες τα γιουβαρλάκια. Τοποθετήστε τα γιουβαρλάκια στην κατσαρόλα και πάρτε ένα ποτήρι για να βάλετε νερό από την βρύση. Στην άκρη της κατσαρόλας ρίξτε το νερό με τρόπο για να μην χαλάσουμε τις μπάλες.

Επαναλάβετε την διαδικασία μέχρι το νερό να σκεπάσει τα γιουβαρλάκια. Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε το ασπράδι που έμεινε με το άλλο αυγό και ότι άλλο χυμό μπορείτε να βγάλετε από το λεμόνι που κόψατε. Ανακατέψτε καλά και ρίξτε λίγο ζουμί από τα γιουβαρλάκια και συνεχίστε το ανακάτεμα για ένα λεπτό ακόμα. Με αυτό τον τρόπο κάνουμε κλασικά γιουβαρλάκια σαν και αυτά που κάνει ο κύριος Άκης Πετρετζίκης και η κυρία Βέφα.

Τελειώνοντας τα γιουβαρλάκια

Μπορείτε να προσθέσετε κορν φλάουρ στο αυγολέμονο σας για να το κάνετε ποιο καλό αν σας αρέσει. Ρίξτε το στην κατσαρόλα σας και αναμείνατε για μισή ώρα τουλάχιστον για να γίνουν τα γιουβαρλάκια αυγολέμονο. Κλείστε το καπάκι της κατσαρόλας και όσο θα περιμένετε βρείτε ένα βαθύ πιάτο για να ευχαριστηθείτε και το ζουμί που θα έχει υπέροχη γεύση.

Λίγα μυστικά ακόμα:

Μερικές φορές κάνει μέχρι και 40-50 λεπτά για να γίνει οπότε κάντε υπομονή. Για να ευχαριστηθείτε μπορείτε να βουτάτε με ψωμί στο ζουμί και δεν θα απογοητευθείτε στο αποτέλεσμα.

 

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Γιουβαρλάκια αυγολέμονο
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 5 Review(s)

About the author

Konstantinos Moschoutis

Ως ιδιοκτήτης προσπαθώ να διαθέσω στους επισκέπτες όσο ποιο πολλές πληροφορίες μπορούν να βρεθούν γι'αυτό που ψάχνουν. Κάτι που πιστεύω θα πρέπει να κάνει κάθε αρθρογράφος καθώς και να μην δημοσιεύει κάτι που θα χάσει τον χρόνο του ο αναγνώστης. Το κλειδί για μένα πάνω από όλα είναι να κάνεις αυτό που αγαπάς.

Customer Reviews

5
100%
4
0%
3
0%
2
0%
1
0%
0
0%
    Showing 1 reviews
  1. Γιουβαρλάκια αυγολέμονο
    Καταπληκτική συνταγή! Δεν είχα βάλει ποτέ κορν φλαουρ , συνήθως το βάζω στους λαχανοντολμάδες, τώρα το δοκίμασα και στα γιουβαρλάκια. Σας ευχαριστούμε για τη συνταγή, χαίρομαι που εμπλουτίζω το τετράδιο συνταγών μου με τις πολύ νόστιμες και υγιεινές συνταγές σας! Συνεχίστε τη δημιουργικότητα σας !
    1

    0

    You have already voted!

Αφήστε μια απάντηση

Thanks for submitting your comment!