Κουραμπιέδες Βουτύρου με σοκολάτα και αμύγδαλα

Κουραμπιέδες Βουτύρου με σοκολάτα και αμύγδαλα

Φτιάχνουμε εύκολα και γρήγορα κουραμπιέδες βουτύρου με σοκολάτα και αμύγδαλα, μια γλυκειά παραλλαγή του παραδοσιακού κουραμπιέ για τους λάτρες της σοκολάτας.

Για να φτιάξουμε κουραμπιέδες βουτύρου με σοκολάτα και αμύγδαλα χρειαζόμαστε τα παρακάτω υλικά:

Υλικά:

  • 250 γρ. φρέσκο αγελαδινό ή πρόβειο βούτυρο (εναλλακτικά μισό-μισό)
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 50 γρ. αμύγδαλο σε σκόνη
  • 1 βανίλια
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις περίπου
Για το γλάσο σοκολάτας:
  • 1 κουβερτούρα γάλακτος σε κομματάκια
  • 125 γρ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:

Αφήνουμε το βούτυρο εκτός ψυγείου σε θερμοκρασία περιβάλλοντος ώστε να μαλακώσει για να μην το ζεσταίνουμε για να λειώσει.

Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το βούτυρο με την άχνη και τη βανίλια. Προσθέτουμε το αμύγδαλο ανακατεύοντας απαλά.

Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά έως ότου δημιουργήσουμε μια μαλακιά ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε λίγο να σφίξει η ζύμη μας και να κρυώσει το βούτυρο καθώς όσο το πλάθουμε μαλακώνει.

Απλώνουμε στον πάγκο μας τη ζύμη πάχους περίπου 2 εκατοστών. Κόβουμε σε διάφορα σχήματα και τοποθετούμε σε αντικολλητικό ταψί ή σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.

Αφήνουμε απόσταση μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν λίγο, σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμών Κελσίου στον αέρα μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.

Μην αφήσετε παραπάνω γιατί θα σκληρήνουν πάρα πολύ μόλις κρυώσουν ακόμα και αν σας φανούν σαν άψητοι.

Περιμένουμε να κρυώσουν τελείως.

Ετοιμάζουμε το γλάσο ζεσταίνοντας την κρέμα γάλακτος. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα κομματάκια σοκολάτας.

Αφήνουμε για 2-3 λεπτά και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Βουτάμε τους κουραμπιέδες στο γλάσο και τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.

Εναλλακτικά μπορύμε να τοποθετήσουμε σε σχάρα τους κουραμπιέδες την οποία την έχουμε βάλει σε ένα αναλόγου μεγέθους ταψί και να τους περιχύσουμε με το γλάσο μας.

Μπορείτε να τους διακοσμήσετε με αμύγδαλα, τρούφα σοκολάτας ή πολύχρωμη τρούφα για τους μικρούς μας φίλους.

About The Author

Ως ιδιοκτήτης προσπαθώ να διαθέσω στους επισκέπτες όσο ποιο πολλές πληροφορίες μπορούν να βρεθούν γι'αυτό που ψάχνουν. Κάτι που πιστεύω θα πρέπει να κάνει κάθε αρθρογράφος καθώς και να μην δημοσιεύει κάτι που θα χάσει τον χρόνο του αναγνώστης. Το κλειδί για μένα πάνω από όλα είναι να κάνεις αυτό που αγαπάς.

Related posts

Leave a Reply