Συνταγές

Μπέργκερ με διπλά μοσχαρίσια μπιφτέκια, τσένταρ, μπέικον, BBQ, κέτσαπ και καραμελωμένα κρεμμύδια

Αυτή η συνταγή φτιάχνει 4 μπέργκερ γεμάτα με πλούσια γεύση και υφή. Ζουμερά μοσχαρίσια μπιφτέκια, 2 φέτες τυρί τσένταρ που λιώνουν, τραγανό μπέικον, καραμελωμένα κρεμμύδια, BBQ σως, κέτσαπ και δροσερά υλικά όπως μαρούλι και ντομάτα, όλα σφιχτά κλεισμένα σε ψωμάκια για μπέργκερ.

Ετοιμάστε τα καραμελωμένα κρεμμύδια για μια γλυκιά και νόστιμη πινελιά, ψήστε τα μπιφτέκια σας στην τελειότητα και απολαύστε ένα μπέργκερ που θα σας μείνει αξέχαστο. Ιδανικό για ένα χορταστικό γεύμα, ένα πάρτι ή μια βραδιά με φίλους.

Υλικά

Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια:

  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2-3 πρέζες κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο

Για τα μπιφτέκια:

  • 800 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
  • 1 αυγό
  • Αλάτι και πιπέρι

Για τη συναρμολόγηση:

  • 4 ψωμάκια για μπέργκερ
  • 8 φέτες τυρί τσένταρ
  • 8 φέτες μπέικον
  • BBQ σως
  • Κέτσαπ
  • Μαγιονέζα (προαιρετικά)
  • Φύλλα μαρουλιού
  • Φέτες ντομάτας

Εκτέλεση

Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια:

  1. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  2. Προσθέστε τα κρεμμύδια και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν διάφανα, περίπου 10 λεπτά.
  3. Προσθέστε τη ζάχαρη και το ξίδι βαλσάμικο και σοτάρετε για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν τα κρεμμύδια.
  4. Αφήστε τα καραμελωμένα κρεμμύδια να κρυώσουν.

Για τα μπιφτέκια:

  1. Βάλτε τον κιμά, τον μαϊντανό, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη φρυγανιά, το αυγό, αλάτι και πιπέρι σε ένα μεγάλο μπολ.
  2. Ζυμώστε καλά τα υλικά με τα χέρια σας μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  3. Χωρίστε το μείγμα σε 4 ίσα μέρη και πλάστε τα σε μπιφτέκια.
  4. Σε ένα ζεστό τηγάνι ή σε σχάρα ψήστε τα μπιφτέκια για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, για μέτριο ψήσιμο.
  5. Τα τελευταία 2 λεπτά του ψησίματος, τοποθετήστε 2 φέτες τσένταρ πάνω από κάθε μπιφτέκι.

Για τη συναρμολόγηση:

  1. Κόψτε τα ψωμάκια στη μέση.
  2. Αλείψτε το κάτω μέρος κάθε ψωμιού με BBQ σως, κέτσαπ και μαγιονέζα (αν θέλετε).
  3. Τοποθετήστε ένα μπιφτέκι με τυρί σε κάθε ψωμάκι.
  4. Προσθέστε καραμελωμένα κρεμμύδια, μπέικον, φύλλα μαρουλιού και ντομάτα.
  5. Κλείστε τα μπέργκερ με τα καπάκια των ψωμιών και σερβίρετε αμέσως.

Συμβουλές για τα μπέργκερ με διπλά μοσχαρίσια μπιφτέκια:

  • Πειραματιστείτε με τα υλικά! Προσθέστε αγγουράκια τουρσί, πιπεριές, κρεμμύδι σαλάτας, αβοκάντο ή άλλα αγαπημένα σας υλικά.
  • Για πιο καυτερά μπέργκερ, προσθέστε καυτερή σάλτσα στο μείγμα του κιμά ή σερβίρετε με καυτερή BBQ σως.
  • Φτιάξτε τα μπιφτέκια σας πιο τραγανά ψήνοντάς τα σε σχάρα.
  • Ετοιμάστε τα μπέργκερ σας από την προηγούμενη μέρα για εύκολο και γρήγορο γεύμα.

About the author

Konstantinos Moschoutis

Ως ιδιοκτήτης προσπαθώ να διαθέσω στους επισκέπτες όσο ποιο πολλές πληροφορίες μπορούν να βρεθούν γι'αυτό που ψάχνουν. Κάτι που πιστεύω θα πρέπει να κάνει κάθε αρθρογράφος καθώς και να μην δημοσιεύει κάτι που θα χάσει τον χρόνο του ο αναγνώστης. Το κλειδί για μένα πάνω από όλα είναι να κάνεις αυτό που αγαπάς.

Customer Reviews

5
0%
4
0%
3
0%
2
0%
1
0%
0
0%
    Showing 0 reviews

Αφήστε μια απάντηση

Thanks for submitting your comment!