Συνταγές

Ψητές Φτερούγες Κοτόπουλο με Πικάντικη Σάλτσα Μέλι-Μουστάρδα

Υλικά:

  • 1 κιλό φτερούγες κοτόπουλου (προτείνουμε στο e-fresh και ΑΒ )
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Dijon
  • 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξίδι μπαλσάμικο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού τσίλι σε σκόνη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C.
  2. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το μέλι, τη μουστάρδα, τη σάλτσα σόγιας, το ξίδι, το τσίλι, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι.
  3. Προσθέστε τις φτερούγες κοτόπουλου στο μπολ και ανακατέψτε καλά, μέχρι να καλυφθούν ομοιόμορφα με τη μαρινάδα.
  4. Απλώστε τις φτερούγες σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  5. Ρίξτε από πάνω το ελαιόλαδο και ψήστε για 30-35 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν καλά.
  6. Σερβίρετε ζεστές με την αγαπημένη σας σάλτσα.

Προτάσεις:

  • Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα μπαχαρικά στη μαρινάδα, όπως σκόρδο σε σκόνη, κρεμμύδι σε σκόνη, ή κάρι.
  • Αν θέλετε οι φτερούγες σας να είναι πιο πικάντικες, μπορείτε να προσθέσετε περισσότερο τσίλι σε σκόνη.
  • Μπορείτε να ψήσετε τις φτερούγες και σε air fryer στους 180°C για 20-25 λεπτά.
  • Συνοδεύστε τις φτερούγες σας με δροσερή σαλάτα, ρύζι ή πατάτες τηγανιτές.

Καλή όρεξη!

About the author

Konstantinos Moschoutis

Ως ιδιοκτήτης προσπαθώ να διαθέσω στους επισκέπτες όσο ποιο πολλές πληροφορίες μπορούν να βρεθούν γι'αυτό που ψάχνουν. Κάτι που πιστεύω θα πρέπει να κάνει κάθε αρθρογράφος καθώς και να μην δημοσιεύει κάτι που θα χάσει τον χρόνο του ο αναγνώστης. Το κλειδί για μένα πάνω από όλα είναι να κάνεις αυτό που αγαπάς.

Customer Reviews

5
0%
4
0%
3
0%
2
0%
1
0%
0
0%
    Showing 0 reviews

Αφήστε μια απάντηση

Thanks for submitting your comment!