Ο νοών νοείτω είναι μια αρχαία ελληνική έκφραση που παραμένει ζωντανή στη σύγχρονη γλώσσα. Κυριολεκτικά μεταφράζεται ως “Ας καταλάβει αυτός που καταλαβαίνει”, αλλά το νόημά της είναι πολύ βαθύτερο από μια απλή...
Latest Posts
Τι είναι οι Συντομογραφίες λέξεων;
Το τι είναι οι συντομογραφίες λέξεων αλλά και ποιες λέξεις μπορούν να συντομογραφηθούν θα το δείτε σήμερα με κάποια πολύ εύκολα παραδείγματα. Τα τελευταία χρόνια ειδικά χάρις τα greeklish οι συντομογραφίες έχουν αυξηθεί σε μεγάλο...
Αμάρανθος και η Διατροφική Αξία του
Ο Αμάρανθος ή Ελίχρυσος είναι αγριολούλουδο της ελληνικής υπαίθρου. Η επιστημονική του ονομασία είναι Λειμώνιο το Κολπωτό. Και ανήκει στην οικογένεια των φυτών Σύνθετα, Αστεροειδή. Χαρακτηριστικά του είναι η μονοετής ή πολυετής...
Πανσέτες στο φούρνο σαν του Άκη Πετρετζίκη
Πιθανότατα θα είδατε την πανσέτες στο φούρνο που έφτιαξε ο κύριος Άκης Πετρετζίκης και θα θέλατε να τις φτιάξετε και εσείς με ανάλογο τρόπο. Τυχαίνει να την φτιάχνουμε και εμείς με τον ίδιο τρόπο αλλά με λιγότερα υλικά. Φυσικά θα...
Αλμυρός λουκουμάς με τυρί της αρεσκείας σας
Ο αλμυρός λουκουμάς με τυρί της επιλογής σας που πολλοί από εσάς μας τον ζητήσατε επιτέλους θα δείτε πως φτιάχνετε και με τι συνοδεύετε. Στο τηγάνι μας θα γίνει το θαύμα με τους λουκουμάδες και στο τέλος θα θελήσετε να...
Αυγά με ντομάτα και φέτα γνωστή και ως στραπατσάδα
Φάτε σαν βασιλιάς στραπατσάδα που άλλοι την ξέρουν ως αυγά με ντομάτα και γλιτώστε πολλές θερμίδες τρώγοντας απλά και υγιεινά. Με τα αυγά καγιανά που τα λέμε εμείς θα εμπλουτίσετε το πρωινό σας και όχι μόνο. Σε μια καλή διατροφή...
Tagliolini με μανιτάρια porcini
Τα πορτσινι θα είναι με σκόρδο και μαϊντανό στο tagliolini με μανιτάρια porcini που θα φτιάξουμε οπότε θα είναι σαν του κύριου Έκτορα. Ο βραβευμένος σεφ Έκτορας Μποτρίνι μας έφερε στην Ελλάδα τις καταπληκτικές συνταγές που έμαθε...
Παστίτσιο με μανιτάρια σαν της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου
Μάθετε πως να φτιάχνετε παστίτσιο με μανιτάρια και λαχανικά σαν και αυτό που έκανε η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και ξετρέλανε πολύ κόσμο. Θα κάνουμε μια παραλλαγή της κυρίας Αργυρώς και φυσικά θα αναφέρουμε ποιες είναι οι διαφορές στην...
Τζατζίκι με καρότο και λίγο ελαιόλαδο για γεύση
Φτιάξτε τζατζίκι με καρότο αφήνοντας τον κλασικό τρόπο με το τριμμένο αγγούρι που έχουμε μάθει από γενιά σε γενιά και το έχουμε βαρεθεί. Το καρότο και το ελαιόλαδο έχει και αυτό τις θρεπτικές αξίες του αλλά και την γεύση που...
Σουβλάκι κοτόπουλο στο φούρνο και με πίτες
Ένα σουβλάκι κοτόπουλο στο φούρνο και με πίτες ως συμπλήρωμα θα είναι ότι πρέπει για να αποφύγετε το σουβλατζίδικο της γειτονιάς σας. Ίσως το καταφέρετε να γίνει ποιο νόστιμο απ’ότι το φτιάχνουν εκείνοι και φτάσετε να έχετε...

