Συνταγές

Αυγά με ντομάτα και φέτα γνωστή και ως στραπατσάδα

Φάτε σαν βασιλιάς στραπατσάδα που άλλοι την ξέρουν ως αυγά με ντομάτα και γλιτώστε πολλές θερμίδες τρώγοντας απλά και υγιεινά. Με τα αυγά καγιανά που τα λέμε εμείς θα εμπλουτίσετε το πρωινό σας και όχι μόνο. Σε μια καλή διατροφή τρώγοντας ένα φαγητό με τον ίδιο τρόπο μαγειρέματος σας κάνει να το βαριέστε. Αν όμως υπάρχει ένας άλλος τρόπος μαγειρέματος τότε αντιδράτε σαν να μην το έχετε ξαναφάει.

Υλικά για τα αυγά με ντομάτα

  • 6 αυγά
  • 2 ντομάτες
  • ελαιόλαδο
  • μισή πιπεριά πράσινη ή κόκκινη
  • 250 γραμμάρια φέτα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μισό κρεμμύδι

Πάμε τώρα να φτιάξουμε την στραπατσάδα μας ξεκινώντας με το να κόψουμε σε πολύ μικρά κομμάτια το κρεμμύδι τις ντομάτες και την πιπεριά μας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και έναν τρίφτη για να γλυτώσετε χρόνο. Σε ένα τηγάνι ρίξτε λίγο ελαιόλαδο και βάλτε το στο μάτι της κουζίνας. Ανοίξτε το μάτι σε δυνατή φωτιά και μόλις αρχίσει να καίει το λάδι βάλτε το κρεμμύδι και την πιπεριά.

Αναμείνετε για λίγη ώρα

Για πέντε λεπτά μόνο και στην συνέχεια ρίξτε και τις ντομάτες. Αφήστε το μέχρι να ετοιμάσουμε τα αυγά μας ώστε να τραβήξει και τα υγρά που τα έχει η ντομάτα μας. Ανακατέψτε τα κάθε δύο λεπτά και τρίψτε ομοιόμορφα αλάτι,πιπέρι. Σε ένα μπολ σπάστε τα αυγά και ανακατέψτε τα. Όταν δείτε ότι η ντομάτα έχει αρχίσει να μαζεύει χαμηλώστε το μάτι και ρίξτε τα αυγά με τρόπο να πάνε σε όλη την επιφάνεια.

Τελευταία βήματα για τα αυγά με ντομάτα

Μετά από πέντε με δέκα λεπτά τα αυγά με ντομάτα θα είναι λογικά έτοιμα οπότε μπορείτε να κλείσετε το μάτι. Κατά την διάρκεια αυτή μπορείτε να ανακατεύετε για να μην κολλήσει και αρπάξει από κάτω. Λίγο πριν γίνει τρίψτε και απλώστε την φέτα ώστε να μην γίνει νιανιά η φέτα.

Φυσικά αν δεν θέλετε να βάλετε φέτα ή θέλετε κάποιο άλλο τυρί μπορείτε να πράξετε αναλόγος. Το τυρί θα δώσει παραπάνω γεύση αλλά και χωρίς αυτό δεν θα απογοητευτείτε. Μπορείτε να συνοδέψετε τα αυγά σας με μια σαλάτα ή και τηγανιτές πατάτες σε περίπτωση που δεν σας νοιάζουν οι θερμίδες.

Εμείς τα συνοδεύουμε με πατάτες τηγανιτές και κέτσαπ κάνοντας μας να γλύψουμε τα δάκτυλα μας. Βέβαια ο καθένας με τα γούστα του αλλά μπορείτε να το δοκιμάσετε και με αυτό τον τρόπο και να μας πείτε τις εντυπώσεις σας. Ίσως να παρατηρήσατε ότι τα αυγά τα γράφουμε με ύψιλον και όχι βήτα. Αυτό συμβαίνει γιατί παλιότερα γραφόταν με ύψιλον και έχει μείνει σε πολλούς αυτός ο τρόπος γραψίματος.

Summary
recipe image
Recipe Name
αυγά με ντομάτα
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 8 Review(s)

About the author

Konstantinos Moschoutis

Ως ιδιοκτήτης προσπαθώ να διαθέσω στους επισκέπτες όσο ποιο πολλές πληροφορίες μπορούν να βρεθούν γι'αυτό που ψάχνουν. Κάτι που πιστεύω θα πρέπει να κάνει κάθε αρθρογράφος καθώς και να μην δημοσιεύει κάτι που θα χάσει τον χρόνο του ο αναγνώστης. Το κλειδί για μένα πάνω από όλα είναι να κάνεις αυτό που αγαπάς.

Customer Reviews

5
0%
4
0%
3
0%
2
0%
1
0%
0
0%
    Showing 0 reviews

Αφήστε μια απάντηση

Thanks for submitting your comment!