Η σάλτσα κιμά αρωματική είναι η σάλτσα που αγαπάμε πολύ. Συνοδεύει τα αγαπημένα μας φαγητά, ζυμαρικά, μελιτζάνες μουσακά, παπουτσάκια που πολύ σύντομα θα τα δείτε πως τα φτιάχνουμε.
- Prep Time10 min
- Cook Time50 min
- Total Time1 hr
- Cuisine
- Greek
- Course
- Main Course
Υλικά για την σάλτσα κιμά αρωματική:
- 500γρ κιμάς μοσχαρίσιος σπάλα
- 100 ml ελαιολαδο
- 1 μέτριο άσπρο κρεμμύδι χοντροκομμένο
- 1 καρότο μέτριο, τριμμένο
- 1/2 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης σε κομματάκια
- 1 σκελίδα σκόρδου
- 1 κονσέρβα ψιλοκομμένη ντομάτα
- 100 ml συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
- 3,4 μπαχάρια
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 ξύλο κανέλας (προαιρετικό)
- 1 κουταλάκι ξερό βασιλικό ή 3, 4 φύλλα φρέσκο
- 1 κουταλιά ψιλοκομμένος μαϊντανός
- Αλάτι , πιπέρι
Προετοιμασία για την σάλτσα κιμά αρωματική της κυρίας Αριστέας:
1
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μισό ελαιόλαδο να ζεσταθεί και τοποθετούμε το κιμά να πάρει χρώμα σε δυνατή φωτιά.
2
Όταν καταλάβουμε ότι έχει κάνει την απαραίτητη κρούστα ,τότε ανακατεύουμε και από την άλλη πλευρά του, όχι πιο πριν να μη βγάλει τα υγρά του.
3
Κατόπιν ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
4
Προσθέτουμε το τριμμένο καρότο,τα κομματάκια κόκκινης πιπεριάς, τη ψιλοκομμένη ντομάτα και το χυμό της.
5
Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 30 λεπτά
6
Ρίχνουμε τα μπαχάρια, τη δάφνη ,το βασιλικό, το μαϊντανό,το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.
7
Συνεχίζει το βράσιμο για άλλα 20 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα του κιμά. Αφαιρούμε τα μπαχαρικά.
Η σάλτσα κιμά αρωματική είναι έτοιμη για κάθε χρήση που θέλουμε. Για σπαγγέτι ή λιγκουίνι με κιμά , για παστίτσιο,για μουσακά ή παπουτσάκια, για κιμαδόπιτα και πολλά άλλα. Καλή σας απόλαυση!