Συνταγές

Αλμυρός λουκουμάς με τυρί της αρεσκείας σας

Ο αλμυρός λουκουμάς με τυρί της επιλογής σας που πολλοί από εσάς μας τον ζητήσατε επιτέλους θα δείτε πως φτιάχνετε και με τι συνοδεύετε. Στο τηγάνι μας θα γίνει το θαύμα με τους λουκουμάδες και στο τέλος θα θελήσετε να ξαναφτιάξετε μια ακόμα μερίδα. Πάμε να δούμε τι θα χρειαστούμε για να τους φτιάξουμε αλλά και πόση ώρα θα πάρει.

Υλικά που θα έχει ο αλμυρός λουκουμάς με τυρί

  • 2 κ.γ αλάτι
  • 250 γραμμάρια τυρί της αρεσκείας σας
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες της χρήσεις
  • σπορέλαιο
  • 3 φλιτζάνια χλιαρό νερό
  • 1 μαγιά ξερή

Πάρτε ένα μπολ και ρίξτε το νερό με την μαγιά και ανακατέψτε και στην συνέχεια προσθέστε το αλεύρι. Συνεχίστε το ανακάτεμα βάλτε και το αλάτι και αναμείνετε μέχρι να φουσκώσει χωρίς να ανακατέψετε άλλο. Θα χρειαστεί περίπου μισή ώρα το φούσκωμα του, τώρα ήρθε η ώρα για το τυρί μας οπότε θα έχουμε δύο τρόπους για να το προσθέσουμε. Είτε να το ρίξετε στο μπολ και να ανακατέψετε είτε την ώρα που θα φτιάχνετε τις μπάλες του λουκουμά να ζουμπίξετε τυρί μέσα του. Ο δεύτερος τρόπος είναι αυτός που επιλέγουμε εμείς για να έχει ακριβώς όσο θέλουμε και να μην ψάχνουμε ποιο έχει ικανοποιητικό τυρί και ποιο όχι στο τέλος.

Ο αλμυρός λουκουμάς με τυρί στο τηγάνι

Ώρα να βάλουμε τις μπάλες που φτιάξαμε με την παλάμη μας στο τηγάνι μας ανοίγοντας την φωτιά και βάζοντας το σπορέλαιο. Πριν τα βάλετε μπορείτε να κάνετε ένα κόλπο που κάνουν αρκετοί και βοηθάει όσο τα έχουμε στο τηγάνι. Να πιέσετε με την παλάμη σας να ανεβεί στο μπαλάκι σαν κοτσάνι που λέμε όπως αυτό των λαχανικών. Και να χαράξετε το κοτσάνι με ένα πιρούνι και έπειτα να το βάλετε στο τηγάνι σας. Βάλτε όσες μπάλες φτιάξατε ομοιόμορφα στο τηγάνι και όσο θα γίνονται μπορείτε να τα γυρνάτε για να μην αρπάξουν.

Μέσα σε πέντε με δέκα λεπτά θα έχουν γίνει γι’αυτό να έχετε τον νου σας. Ίσως να έχετε ένα θέμα όταν φτιάχνετε τον κάθε λουκουμά. Δηλαδή να κολλάει στο χέρι σας και να σας δυσκολεύει στο πλάσιμο. Για να το αποφύγετε αυτό μπορείτε να βρέξετε τα χέρια σας με νερό.

Ο αλμυρός λουκουμάς με τυρί γίνετε ωραίος και με φέτα αλλά και κάποιο σκληρό τυρί που δεν θα λιώσει πάρα πολύ την ώρα που το έχουμε στο τηγάνι. Φυσικά και να βάλετε κάποιο που λιώνει εύκολα δεν υπάρχει πρόβλημα. Απλά στην γεύση ίσως χαθεί η νοστιμιά του τυριού.

Προσέξτε σε περίπτωση που το 1 κιλό αλεύρι που βάλατε βγαίνει πάρα πολύ σε ποσότητα μπορείτε να το μετριάσετε στο μισό περίπου. Αν και οι λουκουμάδες και πολλοί να γίνουν τρώγονται και δεν περισσεύει ούτε ένας στο πιάτο.

Συνοδευτικό και παραλλαγές στον λουκουμά μας

Σαν συνοδευτικό προτιμάμε μπύρα και ούζο κάτι που προτείνετε από τους μαγαζάτορες όταν παραγγέλνετε από έξω. Όσο για την παραλλαγή μπορείτε να τους φτιάξετε μισούς με τυρί και τους άλλους σκέτους και όταν γίνουν να βάλετε μέλι. Οι λουκουμάδες με μέλι είναι οι ποιο παραδοσιακοί και σε περίπτωση που σε κάποιον δεν αρέσει ο αλμυρός λουκουμάς με τυρί να έχετε μια δεύτερη επιλογή. Έχουμε ακούσει ότι κάποιοι βάζουν και σαλάμι, μπέικον μαζί με το τυρί. Άρα την επόμενη φορά θα σας έχουμε μια τέτοια συνταγή να μας πείτε τι σας άρεσε ποιο πολύ.

Summary
recipe image
Recipe Name
Αλμυρός λουκουμάς με τυρί
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

About the author

Konstantinos Moschoutis

Ως ιδιοκτήτης προσπαθώ να διαθέσω στους επισκέπτες όσο ποιο πολλές πληροφορίες μπορούν να βρεθούν γι'αυτό που ψάχνουν. Κάτι που πιστεύω θα πρέπει να κάνει κάθε αρθρογράφος καθώς και να μην δημοσιεύει κάτι που θα χάσει τον χρόνο του ο αναγνώστης. Το κλειδί για μένα πάνω από όλα είναι να κάνεις αυτό που αγαπάς.

Customer Reviews

5
0%
4
0%
3
0%
2
0%
1
0%
0
0%
    Showing 0 reviews

Αφήστε μια απάντηση

Thanks for submitting your comment!