Υλικά:
- 1 κιλό καλαμαράκια καθαρισμένα (προτείνουμε αυτά εδώ)
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 φλιτζάνι κορν φλάουρ
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι κομμένο σε φέτες
Εκτέλεση:
- Πλένουμε καλά τα καλαμαράκια και τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.
- Κόβουμε τα καλαμαράκια σε ροδέλες ή σε λωρίδες.
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το αλάτι και το πιπέρι.
- Αλευρώνουμε τα καλαμαράκια καλά.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Τηγανίζουμε τα καλαμαράκια σε δόσεις για περίπου 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
- Στραγγίζουμε τα καλαμαράκια σε χαρτί κουζίνας.
- Σερβίρουμε τα καλαμαράκια ζεστά με φέτες λεμονιού.
Συμβουλές:
- Μπορείτε να προσθέσετε στο αλεύρι 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα ή 1/4 κουταλάκι του γλυκού καγιέν για μια πιο πικάντικη γεύση.
- Αν θέλετε, μπορείτε να πασπαλίσετε τα καλαμαράκια με ψιλοκομμένο μαϊντανό ή άνηθο πριν τα σερβίρετε.
- Μπορείτε να συνοδεύσετε τα καλαμαράκια με σάλτσα ταρτάρ, σάλτσα ντομάτας ή σάλτσα μαγιονέζας με σκόρδο.
Καλή όρεξη!
Customer Reviews