Συνταγές

Καλαμαράκια τηγανητά

Υλικά:

  • 1 κιλό καλαμαράκια καθαρισμένα (προτείνουμε αυτά εδώ)
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλιτζάνι κορν φλάουρ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι κομμένο σε φέτες

Εκτέλεση:

  1. Πλένουμε καλά τα καλαμαράκια και τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.
  2. Κόβουμε τα καλαμαράκια σε ροδέλες ή σε λωρίδες.
  3. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το αλάτι και το πιπέρι.
  4. Αλευρώνουμε τα καλαμαράκια καλά.
  5. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  6. Τηγανίζουμε τα καλαμαράκια σε δόσεις για περίπου 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
  7. Στραγγίζουμε τα καλαμαράκια σε χαρτί κουζίνας.
  8. Σερβίρουμε τα καλαμαράκια ζεστά με φέτες λεμονιού.

Συμβουλές:

  • Μπορείτε να προσθέσετε στο αλεύρι 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα ή 1/4 κουταλάκι του γλυκού καγιέν για μια πιο πικάντικη γεύση.
  • Αν θέλετε, μπορείτε να πασπαλίσετε τα καλαμαράκια με ψιλοκομμένο μαϊντανό ή άνηθο πριν τα σερβίρετε.
  • Μπορείτε να συνοδεύσετε τα καλαμαράκια με σάλτσα ταρτάρ, σάλτσα ντομάτας ή σάλτσα μαγιονέζας με σκόρδο.

Καλή όρεξη!

About the author

Konstantinos Moschoutis

Ως ιδιοκτήτης προσπαθώ να διαθέσω στους επισκέπτες όσο ποιο πολλές πληροφορίες μπορούν να βρεθούν γι'αυτό που ψάχνουν. Κάτι που πιστεύω θα πρέπει να κάνει κάθε αρθρογράφος καθώς και να μην δημοσιεύει κάτι που θα χάσει τον χρόνο του ο αναγνώστης. Το κλειδί για μένα πάνω από όλα είναι να κάνεις αυτό που αγαπάς.

Customer Reviews

5
0%
4
0%
3
0%
2
0%
1
0%
0
0%
    Showing 0 reviews

Αφήστε μια απάντηση

Thanks for submitting your comment!