Ταινίες

Το μεγάλο κόλπο 1960 των Φραγκιά, Βώκου

Η ταινία Το μεγάλο κόλπο 1960 αφηγείται την ιστορία ενός ερωτευμένου ζευγαριού που αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα λόγω οικονομικών δυσχερειών. Όμως έχουν να ξεπεράσουν ακόμα ένα εμπόδιο που δεν είναι άλλο από την αυστηρή και δύστροπη μητέρα του νεαρού. Έτσι ο νεαρός άνδρας προσπαθεί με κάθε τρόπο να δημιουργηθεί και να αποκτήσει οικονομική ανεξαρτησία. Αυτό θα σταθεί αφορμή να μπλέξει με κάποιους ύποπτους ανθρώπους της νύχτας. Θα τον πείσουν να συμμετάσχει σε ένα κόλπο αλλά στο τέλος θα αποδειχθεί απάτη. Η ταινία αργότερα πήρε ακόμα δύο τίτλους ως Η Έκτη Ημέρα και το Μεροκάματο της Ευτυχίας. Είναι μια κοινωνική αστυνομική ταινία που διαρκεί 97 λεπτά σε σκηνοθεσία Χρήστου Θεοδωρόπουλου και σενάριο των Ανδρέα Φραγκιά και Νίκου Βώκου.

Το μεγάλο κόλπο 1960 ηθοποιοί:

  • Ξένια Καλογεροπούλου
  • Μίμης Φωτόπουλος
  • Σταύρος Τορνές
  • Διονύσης Παπαγιαννόπουλος
  • Τασσώ Καββαδία
  • Περικλής Χριστοφορίδης
  • Τζίμης Λυγούρας

Τους πρωταγωνιστές του έργου πλαισιώνουν οι ηθοποιοί Β. Λυμπερόπουλος, Ι. Καλελάκης, Αγάπιος Τομπούλης, Δ. Αννίνου, Ι. Παγκέας, Κ. Διονυσόπουλος, Ο. Κομινιώτης, Γεράσιμος Βώκος, Σύλβιος Λαχανάς, Παντελής Παλιεράκης, Ε. Λυγούρας, Ι. Βασιλόπουλος. Σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε και την ταινία Αρέσω και κυκλοφορώ 1986 με τον Κώστα Βουτσά.

About the author

Konstantinos Moschoutis

Ως ιδιοκτήτης προσπαθώ να διαθέσω στους επισκέπτες όσο ποιο πολλές πληροφορίες μπορούν να βρεθούν γι'αυτό που ψάχνουν. Κάτι που πιστεύω θα πρέπει να κάνει κάθε αρθρογράφος καθώς και να μην δημοσιεύει κάτι που θα χάσει τον χρόνο του ο αναγνώστης. Το κλειδί για μένα πάνω από όλα είναι να κάνεις αυτό που αγαπάς.

Customer Reviews

5
0%
4
0%
3
0%
2
0%
1
0%
0
0%
    Showing 0 reviews

Αφήστε μια απάντηση

Thanks for submitting your comment!