Ταινίες

Ο εμίρης και ο κακομοίρης 1964 με την Ελένη Προκοπίου

Ο εμίρης και ο κακομοίρης 1964 εκτυλίσσεται στο χώρο γνωστού ξενοδοχείου όπου φθάνει για διακοπές ένας εμίρης για διακοπές με την οικογένεια του. Παράλληλα θέλει όμως να συναντήσει το γιο του ο οποίος είναι φοιτητής σε ελληνικό Πανεπιστήμιο. Αλλά και μέλος ενός κινήματος ενάντια στην εξουσία του πατέρα του. Καθώς ο εμίρης θέλει να μη γίνει γνωστή η άφιξή του στην Ελλάδα, κλείνει όλο το ξενοδοχείο για να διατηρήσει μυστική την παραμονή του. Οι μόνοι που βρίσκονται στο ξενοδοχείο είναι ένα συνεργείο που γυρίζει ταινία. Έτσι η κόρη του εμίρη θα μπερδέψει τον κομπάρσο ηθοποιό με κάποιον αξιωματικό υπεύθυνο για την ξενάγηση της στην Ελλάδα. Από εκεί και μετά ξεκινούν διάφορες παρεξηγήσεις. Μια ξεκαρδιστική κωμωδία διάρκειας 1 ώρας και 34 λεπτών που σκηνοθετεί ο πολύ γνωστός Ορέστης Λιάσκος σε σενάριο Γιώργου Λαζαρίδη.

Ο εμίρης και ο κακομοίρης 1964 ηθοποιοί
  • Μίμης Φωτόπουλος
  • Άννα Καλούτα
  • Σταύρος Παράβας
  • Έφη Οικονόμου

καθώς και πλήθος ηθοποιών όπως ενδεικτικά αναφέρουμε τον Βαγγέλη Σειληνό στο ρόλο του πρίγκιπα, την Ελένη Προκοπίου κόρη του εμίρη, χορευτές και οι δύο εκτός από ηθοποιοί και τον Γιώργο Πάντζα στον ρόλο του κομπάρσου αξιωματικού και επίσης ακόμη εμφανίζονται μεγάλοι τραγουδιστές όπως ο Γιώργος Ζαμπέτας και ο Γιάννης Βογιατζής με την υπέροχη και αξέχαστη ερμηνεία του στο τραγούδι Μορφονιά που διασκευάστηκε για τις ανάγκες της ταινίας και έγινε γνωστό ως Γκιουλινάρ.

About the author

Konstantinos Moschoutis

Ως ιδιοκτήτης προσπαθώ να διαθέσω στους επισκέπτες όσο ποιο πολλές πληροφορίες μπορούν να βρεθούν γι'αυτό που ψάχνουν. Κάτι που πιστεύω θα πρέπει να κάνει κάθε αρθρογράφος καθώς και να μην δημοσιεύει κάτι που θα χάσει τον χρόνο του ο αναγνώστης. Το κλειδί για μένα πάνω από όλα είναι να κάνεις αυτό που αγαπάς.

Customer Reviews

5
0%
4
0%
3
0%
2
0%
1
0%
0
0%
    Showing 0 reviews

Αφήστε μια απάντηση

Thanks for submitting your comment!