Ταινίες

Η μεσόγειος φλέγεται 1970 ταινία πολέμου

Η ταινία η μεσόγειος φλέγεται 1970 μια πολεμική ταινία που αναφέρεται στην ιστορία δύο αξιωματικών που πριν τον πόλεμο υπήρξαν φίλοι και τώρα αντίπαλοι. Η υπόθεση της ταινίας εκτυλίσσεται στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι μέχρι πριν τον πόλεμο φίλοι με την εισβολή της Γερμανίας στην Ελλάδα, βρίσκονται αντιμέτωποι. Και παρά την παλιά φιλίας τους πρέπει να υπερασπιστούν την πατρίδα τους. Ο καθένας από την θέση του ως αξιωματικός στο πολεμικό ναυτικό. Όμως εκτός από τον πόλεμο υπάρχει ακόμη κάτι που τους χωρίζει. Η υποτιθέμενη σχέση της αδελφής του με τον πρώην φίλο και νυν αντίπαλο του, αλλά δεν γνωρίζει ότι όλη αυτή η σχέση δεν είναι πραγματική καθώς η αδελφή του το κάνει για να βοηθήσει την αντίσταση κλέβοντας έγγραφα. Μια ταινία πολεμικού περιεχομένου διάρκειας 95 λεπτών που σκηνοθετεί ο Ντίμης Δαδήρας σε σενάριο Σταμάτη Φιλιππούλη.

Η μεσόγειος φλέγεται 1970 Ηθοποιοί:

  • Κώστας Πρέκας
  • Κώστας Καρράς
  • Λυκούργος Καλλέργης
  • Όλγα Πολίτου
  • Σοφία Ρούμπου

Φυσικά υπάρχει μεγάλο επιτελείο ηθοποιών, η ταινία είναι αξιόλογο δείγμα της μεταφοράς της κατοχικής Ελλάδας στην περίοδο του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου. Στις κινηματογραφικές οθόνες όμως θα μπορούσε επίσης να χαρακτηριστεί και ως αισθηματική πολεμική ταινία.

About the author

Konstantinos Moschoutis

Ως ιδιοκτήτης προσπαθώ να διαθέσω στους επισκέπτες όσο ποιο πολλές πληροφορίες μπορούν να βρεθούν γι'αυτό που ψάχνουν. Κάτι που πιστεύω θα πρέπει να κάνει κάθε αρθρογράφος καθώς και να μην δημοσιεύει κάτι που θα χάσει τον χρόνο του ο αναγνώστης. Το κλειδί για μένα πάνω από όλα είναι να κάνεις αυτό που αγαπάς.

Customer Reviews

5
0%
4
0%
3
0%
2
0%
1
0%
0
0%
    Showing 0 reviews

Αφήστε μια απάντηση

Thanks for submitting your comment!