Συνταγές

Μακαρόνια al diavolo συνταγή λίγων λεπτών

Ίσως θα θέλατε να μάθετε πως να φτιάχνετε μακαρόνια al diavolo μέσα σε λίγα λεπτά και με πολύ απλά υλικά και χαμηλό κόστος.

Η al diavolo ή diabolo που την λένε κάποιοι θα σας δώσει άλλη άποψη για τις κλασικές συνταγές μακαρονιών. Στην Ελληνική οικογένεια τα μακαρόνια είναι κάτι συνηθισμένο και μερικές φορές καθημερινό φαγητό γιατί γίνεται γρήγορα.

Υλικά για τα μακαρόνια al diavolo

  • Μισό κιλό μακαρόνια τύπου Linguine
  • 1 κιλό γαρίδες καθαρισμένες αποφλοιωμένες κτλπ
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μισό φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 2-3 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Μισή κουταλιά καυτερής πιπεριάς (σε σκόνη ή ότι βρείτε)
  • 3-4 κουταλιές τις σούπας ελαιόλαδο
  • 5 σκελίδες σκόρδο (κομμένη στα 4 η κάθε μια)
  • 1 φλιτζάνι ντοματίνια

Ετοιμάστε ένα μεγάλο δοχείο με αλατόνερο που έχει φτάσει σε σημείο βρασμού. Κόψτε τις γαρίδες σε μέγεθος φλούδας ή αν σας είναι δύσκολο σε κάποια μαγαζιά υπάρχουν έτοιμες γι’αυτό τον σκοπό. Έπειτα σε μια κατσαρόλα μέτριου μεγέθους βάλτε τις γαρίδες με προσοχή και δύο σκελίδες σκόρδου. Συνεχίστε βάζοντας τον μαϊντανό και 2-3 κούπες νερού βρύσης και αφήστε το να σιγοβράζει για 10-12 λεπτά.

Στην συνέχεια πάρτε μια μεγάλη κατσαρόλα και βάλτε το σκόρδο και το ελαιόλαδο για να το σοτάρετε για ένα λεπτό περίπου. Προσθέστε την μισή καυτερή κουταλιά πιπεριάς και αναμείνετε για λίγα δευτερόλεπτα. Βάλτε το λευκό κρασί και αφήστε το για ένα με δύο λεπτά. Ήρθε η ώρα να βάλουμε τις γαρίδες μας αν όμως δείτε ότι είναι πολλές καλό είναι να βάλετε όσες πιστεύετε ότι αναλογούν. Αφήστε το για διό λεπτά και προσθέστε τα ντοματίνια αν δεν σας αρέσει το μέγεθος τους μπορείτε να τα κόψετε όπως επιθυμείτε. Βάλτε αλάτι πιπέρι και περιμένετε για ένα τέταρτο. Και περίπου στο μισό χρόνο που περιμένετε βγάλτε το καπάκι της κατσαρόλας.

Φτάνοντας στο τέλος του μαγειρέματος

Αν σας περισσέψανε κατσαρόλες ετοιμάστε τα μακαρόνια και καλύτερο θα είναι να είναι ως al dente μαγειρεμένα. Στο πέρασμα του χρόνου του ενός τέταρτου η σάλτσα μας είναι έτοιμη και όταν γίνουν τα μακαρόνια μας μπορείτε να απολαύσετε την καταπληκτική γεύση. Η συνταγή αυτή είναι σπιτική και φυσικά δεν μπορεί να συγκριθεί με την επαγγελματική. Κάποιοι βάζουν και ολόκληρες γαρίδες για να έχει ποιο απολαυστική γεύση. Πήρατε μια ιδέα για το πως φτιάχνετε σε εσάς αφήνουμε τις μελλοντικές τροποποιήσεις και ιδέες που θα μπορούσε να πάρει για να είναι λαχταριστή.

 

About the author

Konstantinos Moschoutis

Ως ιδιοκτήτης προσπαθώ να διαθέσω στους επισκέπτες όσο ποιο πολλές πληροφορίες μπορούν να βρεθούν γι'αυτό που ψάχνουν. Κάτι που πιστεύω θα πρέπει να κάνει κάθε αρθρογράφος καθώς και να μην δημοσιεύει κάτι που θα χάσει τον χρόνο του ο αναγνώστης. Το κλειδί για μένα πάνω από όλα είναι να κάνεις αυτό που αγαπάς.

Customer Reviews

5
100%
4
0%
3
0%
2
0%
1
0%
0
0%
    Showing 1 reviews
  1. Μακαρόνια al diavolo
    Από τότε που διάβασα τη συνταγή σας τη φτιάχνω συχνά , πάντα με λιγκουίνι το προτιμώ! Βάζω μπούκοβο τόσο όσο που να μην ενοχλεί την οικογένεια ή τους φίλους μας, αν και θα το ήθελα αρκετά καυτερό αλλά πρέπει να σκεφτόμαστε και τους άλλους ! Συγχαρητήρια για την συνταγή σας, είναι εξαιρετική!
    0

    0

    You have already voted!

Αφήστε μια απάντηση

Thanks for submitting your comment!