Συνταγές

Κέικ με μανταρίνι χωρίς ζάχαρη για την σιλουέτα σας

Υπάρχουν πολλές συνταγές με κέικ μανταρινιού αλλά χρειαζόμαστε ένα κέικ με μανταρίνι χωρίς ζάχαρη ειδικά για αυτούς που προσέχουν την σιλουέτα τους.

Δεν θα χρησιμοποιήσουμε ζάχαρη όπως αναφέρθηκε γι’αυτό θα μπει μέλι στην θέση της. Αν δεν θέλετε μέλι μπορείτε να το αντικαταστήστε με ότι υποκατάστατο ζάχαρης θέλετε. Όλη η διαδικασία θα πάρει περίπου δύο ώρες για να είναι έτοιμο και πετυχημένο.

Τα υλικά για το κέικ με μανταρίνι χωρίς ζάχαρη

  • 2-3 αυγά
  • 5 μανταρίνια χωρίς κουκούτσι
  • 1 κ.σ. baking powder
  • 2 φλιτζάνια βρώμη τριμμένη σε αλεύρι (3 είναι καλύτερα μερικές φορές)
  • 2 κ.σ μέλι

Πρέπει να καθαρίσετε τα μανταρίνια προσεκτικά και να τα βάλετε σε μια κατσαρόλα με νερό. Τα αφήνετε να βράσουν για ένα τεταρτάκι. Όταν περάσει το τέταρτο αδειάστε το νερό και αντικαταστήστε το με καινούργιο από την βρύση. Αφήστε το για ένα τέταρτο με είκοσι λεπτά και μετά σβήστε το μάτι. Αφαίρεσε το νερό και βάλτε τα μανταρίνια στο μίξερ μέχρι να γίνουν νιανιά. Έπειτα μέσα σε ένα μπολ βάλτε την βρώμη τα αυγά και τα μανταρίνια και ανακατέψτε τα.

Βάλτε και το baking powder και συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Σε αυτό το βήμα μπορείτε να προσθέσετε το μέλι ή ότι άλλο σας αρέσει ή να το παραλείψετε αν και δεν το συστήνουμε γιατί η γεύση δεν θα βγει πολύ καλή. Ανοίξτε τον φούρνο και βάλτε τον στους 180-200 βαθμούς ανάλογα με την δύναμη του. Πριν το βάλετε στο φούρνο φροντίστε να μην κολλήσει το κέικ είτε βάζοντας βούτυρο στην επιφάνεια του ταψιού είτε αν έχετε στην κατοχή σας σκεύη τελευταίας τεχνολογίας που βοηθάνε.

Πέρα από το κόλλημα που μπορεί να υπάρξει μπορεί και να καεί το κέικ από κάτω αν δεν το προσέξετε. Το αφήνετε στο φούρνο για περίπου μια ώρα και ελέγχετε αν όλα πάνε καλά. Όταν το βγάλετε μπορείτε να προσθέσετε πάνω στο κέικ σας ζεστή σοκολάτα ή ζάχαρη άχνη αν σας άνοιξε η όρεξη παραπάνω.

About the author

Konstantinos Moschoutis

Ως ιδιοκτήτης προσπαθώ να διαθέσω στους επισκέπτες όσο ποιο πολλές πληροφορίες μπορούν να βρεθούν γι'αυτό που ψάχνουν. Κάτι που πιστεύω θα πρέπει να κάνει κάθε αρθρογράφος καθώς και να μην δημοσιεύει κάτι που θα χάσει τον χρόνο του ο αναγνώστης. Το κλειδί για μένα πάνω από όλα είναι να κάνεις αυτό που αγαπάς.

Customer Reviews

5
0%
4
0%
3
0%
2
0%
1
0%
0
0%
    Showing 0 reviews

Αφήστε μια απάντηση

Thanks for submitting your comment!