Συνταγές

Κουραμπιέδες με φρέσκο βούτυρο

Φτιάχνουμε εύκολα και γρήγορα κουραμπιέδες με φρέσκο βούτυρο και αμύγδαλα. Μια πανεύκολη συνταγή που θα μαγέψει όποιον τη δοκιμάσει!

Για να φτιάξουμε κουραμπιέδες με φρέσκο βούτυρο θα χρειαστούμε τα παρακάτω υλικά:
Υλικά:
  • 500 γρ. φρέσκο βούτυρο (πρόβειο ή αγελαδινό)
  • 1/2 πιατάκι του καφέ άχνη ζάχαρη
  • 1 1/2 φλυτζάνι του καφέ αμυγδαλόψιχα
  • Αλεύρι όσο πάρει (περίπου 1 κιλό)
  • Ανθόνερο
  • Άχνη για πασπάλισμα
Εκτέλεση:

Αφήνουμε το βούτυρο εκτός ψυγείου μέχρι να μαλακώσει.

Βράζουμε και ξεφλουδίζουμε τα αμύγδαλα και τα ψιλοκόβουμε είτε με μαχαίρι

αμύγδαλα φιλλεή τα βάζουμε στο μούλτι (ανάλογα την υφή που θέλουμε).

ψιλοκομμένα αμύγδαλαΦυσικά μπορούμε να τα βάλουμε λίγο σε δυνατό φούρνο να τα καβουρντίσουμε αν τα θέλουμε ολόκληρα και τραγανά.

αμύγδαλαΣε μια λεκάνη βάζουμε το φρέσκο βούτυρο (βούτυρο γάλακτος), τη ζάχαρη και τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι η ζύμη μας να ομογενοποιηθεί χωρίς να “σπάει” ή να είναι μαλακιά.

βούτυρο γάλακτοςΑφήνουμε μερικά λεπτά την ζύμη μας να ξεκουραστεί και να σφίξει, καθώς όση ώρα την πλάθουμε τόσο περισσότερο μαλακώνει το βούτυρο.

Παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμη και το απλώνουμε περίπου 11/2 εκ. πάχος. Με ένα ποτήρι του κρασιού ή με κουπ πατ διαφόρων σχεδίων “κόβουμε” τη ζύμη και τα τοποθετούμε σε μεγάλο ταψί στο οποίο έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.

Μόλις τους βγάλουμε από το φούρνο τους ψεκάζουμε με το ανθόνερο και τους τοποθετούμε σε μια λεκανίτσα που έχουμε βάλει την άχνη. Τους αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τους τοποθετούμε σε πιατέλα κοσκινίζοντας κάθε στρώση με άχνη.

ανθόνερο

άχνη ζάχαρη

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν χρησιμοποιήσετε ποτήρι του κρασιού για τα σχέδια, μπορείτε είτε να κόβετε τη ζύμη σε σχήμα στρογγυλό (όλο το στόμιο του ποτηριού) είτε σε μισοφέγγαρο (μισό στόμιο). Ακόμα μπορείτε να τους πλάσετε σε μπαλίτσες δημιουργώντας μπουκίτσες.

Προσοχή επίσης στο ψήσιμο. Αν τους προτιμάτε αφράτους, μόλις πάρουν χρώμα τους βγάζετε. Σαν υφή θα σας φανούν σχεδόν άψητοι. Μην ανησυχήσετε, καθώς όσο κρυώνουν σφίγγουν. Σε περίπτωση που τους θέλετε πιο τραγανούς τους αφήνετε λίγο περισσότερη ώρα να ψηθούν προσέχοντας όμως μην σας καούν.

About the author

Konstantinos Moschoutis

Ως ιδιοκτήτης προσπαθώ να διαθέσω στους επισκέπτες όσο ποιο πολλές πληροφορίες μπορούν να βρεθούν γι'αυτό που ψάχνουν. Κάτι που πιστεύω θα πρέπει να κάνει κάθε αρθρογράφος καθώς και να μην δημοσιεύει κάτι που θα χάσει τον χρόνο του ο αναγνώστης. Το κλειδί για μένα πάνω από όλα είναι να κάνεις αυτό που αγαπάς.

Customer Reviews

5
0%
4
0%
3
0%
2
0%
1
0%
0
0%
    Showing 0 reviews

Αφήστε μια απάντηση

Thanks for submitting your comment!