Συνταγές

Κουνέλι ριγανάτο τηγανητό με σάλτσα λεμόνι

Μαγειρεύουμε εύκολα και γρήγορα κουνέλι ριγανάτο τηγανητό. Ζουμερό, πεντανόστιμο με υπέροχο άρωμα και γεύση ιδανικό να εντυπωσιάσουμε τους αγαπημένους μας!

Για να μαγειρέψουμε κουνέλι ριγανάτο τηγανητό με σάλτσα λεμόνι θα χρειαστούμε τα παρακάτω υλικά:
Υλικά:
  • Ένα κουνέλι κομμένο σε μερίδες
  • Ελαιόλαδο
  • Χυμός δύο λεμονιών
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ρίγανη
Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά το κουνέλι που έχουμε ζητήσει από τον κρεοπώλη μας να μας το κόψει σε μερίδες.

Το στεγνώνουμε καλά σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και το αλευρώνουμε ελαφρά για να μην έχει καθόλου υγρασία και να πάρει όμορφο χρώμα.

Τοποθετούμε τα κομμάτια κουνελιού σε μια κατσαρόλα, τέτοια ώστε να χωράνε στο πάτο και τη βάζουμε στο μάτι της κουζίνας. Προσθέτουμε ελαιόλαδο ώστε να καλύψει τις μερίδες μας, προσθέτουμε πιπέρι και το αφήνουμε να βράσει μέσα στο λάδι (περίπου μισή ώρα με τρία τέταρτα).

Στην αρχή γυρίζουμε τα κομμάτια με προσοχή προσέχοντας μην ξεροψηθούν με αποτέλεσμα να “στεγνώσει” και να σκληρύνει το κρέας μας. Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και χαμηλώνουμε λίγο την εστία μας και αφήνουμε να βράσει στο λάδι περίπου μισή ώρα με 3/4. Μόλις αρχίσει να μαλακώνει προσθέτουμε το αλάτι.

Όταν είναι έτοιμο το κουνέλι, αδειάζουμε τα τρία τέταρτα από το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι. Προσθέτουμε στο φαγητό μας το ζωμό του λεμονιού και το αφήνουμε να πάρει μια βράση. Τέλος προσθέτουμε τη ρίγανη και σβήνουμε την εστία μας.

Κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και σερβίρουμε.

Λίγα μυστικά ακόμα

Στο λάδι που αφαιρέσαμε από το κουνέλι, τηγανίζουμε πατάτες που γίνονται πεντανόστιμες και συνοδεύουμε το κουνέλι μας.

Εναλλακτικά, αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ελαιόλαδο, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με οποιοδήποτε λάδι της αρεσκείας σας ή να αραιώσετε σε οποιαδήποτε ποσότητα με άλλο λάδι.

Ένα εξαιρετικό πιάτο με μεσογειακά αρώματα και γεύσεις που θα ικανοποιήσει γευστικά όσους το δοκιμάσουν.

Επίσης μπορούμε να συνοδεύσουμε το κουνέλι μας με ρύζι, σαλάτα της αρεσκείας μας και σε οποιαδήποτε περίσταση θέλουμε να προσφέρουμε μια γευστικότατη γαστρονομική απόλαυση στην οικογένεια, φίλους ή ακόμη και σε γιορτινά τραπέζια.

About the author

Konstantinos Moschoutis

Ως ιδιοκτήτης προσπαθώ να διαθέσω στους επισκέπτες όσο ποιο πολλές πληροφορίες μπορούν να βρεθούν γι'αυτό που ψάχνουν. Κάτι που πιστεύω θα πρέπει να κάνει κάθε αρθρογράφος καθώς και να μην δημοσιεύει κάτι που θα χάσει τον χρόνο του ο αναγνώστης. Το κλειδί για μένα πάνω από όλα είναι να κάνεις αυτό που αγαπάς.

Customer Reviews

5
0%
4
0%
3
0%
2
0%
1
0%
0
0%
    Showing 0 reviews

Αφήστε μια απάντηση

Thanks for submitting your comment!