Το σπανακόρυζο είναι γνωστό ελληνικό φαγητό. Πολύ γευστικό και υγιεινό γιατί περιέχει πιο πολύ σπανάκι και λίγο ρύζι ,ντομάτα και λαχανικά. Ας ξεκινήσουμε τη συνταγή μας.
- Prep Time15 min
- Cook Time30 min
- Total Time45 min
- Cuisine
- Greek
- Course
- Main Course
Υλικά για το σπανακόρυζο κοκκινιστό:
- 1 κιλό σπανάκι (700γρ καθαρισμένο χωρίς τα κοτσάνια του), πλυμένο και χοντροκομμένο
- 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 μικρό φλιτζανάκι του καφέ ρύζι καρολίνα πλυμένο
- 2 ντομάτες κομμένες σε κομματάκια
- 1 φλυτζάνι συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
- 1/4 πιπεριά κόκκινη Φλωρίνης κομμένη σε κομματάκια
- 1/4 πιπεριά πορτοκαλί κομμένη σε κομματάκια
- 1 φλυτζάνι νερό χλιαρό
- Άνηθος ψιλοκομμένος (1/2 ματσάκι)
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 λεμόνι για το σερβίρισμα προαιρετικό
Εκτέλεση συνταγής σπανακόρυζου κοκκινιστού:
1
Ετοιμάζουμε τα υλικά μας όπως αναφέρονται.
2
Σε μια κατσαρόλα που έχουμε βάλει να κάψει, ρίχνουμε το λάδι και αμέσως το κρεμμύδι να ξανθίνει.
3
Προσθέτουμε τις ντοματούλες,τις πιπεριές, αλάτι, πιπέρι, το χυμό ντομάτας και το ρύζι. Αφήνουμε να βράσουν 5 λεπτά.
4
Προσθέτουμε το σπανάκι και το ψιλοκομμένο άνηθο.
5
Ανακατεύουμε να ενωθούν όλα τα υλικά. Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό.
6
Αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή θερμοκρασία το σπανακόρυζο γύρω στα 25 λεπτά.
7
Το φαγητό είναι έτοιμο, κλείνουμε την εστία ακόμα και αν υπάρχουν αρκετά υγρά μέσα στη κατσαρόλα .Σύντομα θα τα απορροφήσει το ρύζι και το σπανακόρυζο θα έχει χυλώσει.
8
Αποσύρουμε από την εστία.Ανακινούμε τη κατσαρόλα. Αφήνουμε σκεπασμένο το σκεύος.
Υγιεινή συνταγή για σπανακόρυζο κοκκινιστό της κυρίας Αριστέας
Το σπανακόρυζο μας είναι έτοιμο να το απολαύσουμε ζεστό ή κρύο.
Συνδυάζουμε πάντα με φέτα. Καλή μας απόλαυση!
Μπορούμε να ρίξουμε λίγες σταγόνες λεμονιού στο πιάτο μας.Δίνει άλλη γεύση.
Το σπανακόρυζο τρώγεται και λεμονάτο αντί κοκκινιστό.