Συνταγές

Τυροκαυτερή για μερακλήδες ή χτυπητή

Φτιάχνουμε γρήγορα και εύκολα τυροκαυτερή για μερακλήδες ή χτυπητή με πιπεριά και κοκκινοπίπερο, ιδανικός γευστικός μεζές για καλοκαιρινές φιλικές βραδιές.

Για να ετοιμάσουμε την τυροκαυτερή για μερακλήδες ή χτυπητή με πιπεριά και κοκκινοπίπερο θα χρειαστούμε τα παρακάτω υλικά:

Υλικά:

  • 250 γρ. τυρί κρέμα
  • 150 γρ. φέτα
  • 100 γρ. ανθότυρο
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 1 καυτερή κόκκινη πιπεριά
  • 3-4 πιπεριές φλωρίνης
  • Κοκκινοπίπερο καυτερό

Εκτέλεση:

Βάζουμε στο μπλέντερ ή σε μπολ το τυρί κρέμα, το γιαούρτι, τη φέτα και τις πιπεριές και χτυπάμε ώστε να πολτοποιηθούν τα υλικά μας και να πάρουν μια κρεμώδη υφή.

Μόλις ολοκληρώσουμε το χτύπημα αδειάζουμε τη τυροκαυτερή ή χτυπητή μας σε μπολ. Προσθέτουμε το κοκκινοπίπερο λίγο λίγο ώστε να ελέγχουμε το πόσο πικάντικη και καυτερή τη θέλουμε.

Σκεπάζουμε με μεμβράνη το μπολ μας και τοποθετούμε τη τυροκαυτερή μας στο ψυγείο να κρυώσει και να σφίξει. Και αυτό γιατί με το χτύπημα θα έχουμε μια ρευστή και όχι παχιά κρέμα όπως πρέπει να είναι η τυροκαυτερή  μας όταν την σερβίρουμε.

Αφού κρυώσει και πήξει η τυροκαυτερή μας μπορούμε να τη σερβίρουμε σαν ορεκτικό, σαν μεζέ με το αγαπημένο μας ποτό και να την απολαύσουμε με την παρέα μας.

Είναι εξαιρετικός ουζομεζές για τα καλοκαιρινά βράδια ή με παγωμένη μπύρα για να εντυπωσιάσετε τους αγαπημένους σας. Σαφώς ανώτερη από κάποια που θα αγοράσετε και θα είναι δική σας παρασκευής.

Μια εναλλακτική πρόταση είναι να ψήσετε μερικές από τις πιπεριές φλωρίνης και να τις προσθέσετε στο μίγμα σας.

Ακόμη μπορείτε να δημιουργήσετε διάφορα ορεκτικά με γέμιση από την τυροκαυτερή σας και να απολαύσετε την γευστική ευχαρίστηση που θα προσφέρεται στους φίλους και αγαπημένους σας.

Μπορείτε να γεμίσετε πιπεριές ψητές, ντομάτες, αυγά. Να συνοδέψετε το καθημερινό σας τραπέζι ή να την προσθέσετε σε σάντουιτς.

Όπως και να την απολαύσετε το μόνο σίγουρο είναι ότι θα δώσει το κάτι παραπάνω στο γευστικό αποτέλεσμα και θα απογειώσει το γεύμα σας.

About the author

Konstantinos Moschoutis

Ως ιδιοκτήτης προσπαθώ να διαθέσω στους επισκέπτες όσο ποιο πολλές πληροφορίες μπορούν να βρεθούν γι'αυτό που ψάχνουν. Κάτι που πιστεύω θα πρέπει να κάνει κάθε αρθρογράφος καθώς και να μην δημοσιεύει κάτι που θα χάσει τον χρόνο του ο αναγνώστης. Το κλειδί για μένα πάνω από όλα είναι να κάνεις αυτό που αγαπάς.

Customer Reviews

5
0%
4
0%
3
0%
2
0%
1
0%
0
0%
    Showing 0 reviews

Αφήστε μια απάντηση

Thanks for submitting your comment!