Συνταγές

Sangria με φρέσκα φρούτα και αναψυκτικό

Φτιάχνουμε γρήγορα και εύκολα Sangria με φρέσκα φρούτα ένα δροσιστικό ποτό ιδανικό για τις καλοκαιρινές νύχτες με παρέα ή συνοδευτικό για τα γεύματα σας.

Για να φτιάξουμε Sangria με φρέσκα φρούτα θα χρειαστούμε τα παρακάτω υλικά:

Υλικά:
  • 1,5 λίτρο κόκκινο ξηρό κρασί
  • 2 μεγάλα μήλα
  • 1 μέτριο ξυνόμηλο
  • 1/2 πορτοκάλι και 1/2 λεμόνι ή/και λάιμ
  • 2-3 περίπου τσαμπιά σταφύλια χωρίς κουκούτσι
  • 3-4 ροδάκινα ή/και νεκταρίνια μικρά
  • 3 σφηνάκια κονιάκ ή μπράντι
  • 5 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
  • 500 ml γκαζόζα ή σόδα

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε την προετοιμασία για την sangria καθαρίζοντας τα φρούτα μας και τα κόβουμε σε κυβάκια και “μαδάμε” το σταφύλι. Κρατάμε τις φλούδες από τα εσπεριδοειδή μας (πορτοκάλι, λεμόνι/λάιμ). Θα τα χρησιμοποιήσουμε αργότερα για τη διακόσμηση.

Διάφορα φρούτα

Σε ένα γυάλινο μπολ ρίχνουμε το κρασί, το κονιάκ ή το μπράντι, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτουμε τα κυβάκια φρούτων.

Βάζουμε το σκεύος μας στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα ή έως ότου παγώσει πολύ καλά η sangria μας και είμαστε έτοιμοι να την σερβίρουμε.

Τοποθετούμε την sangria σε κανάτες ανάλογα με τα άτομα που θέλουμε να σερβίρουμε, βάζοντας μερικές φέτες από το υπόλοιπο πορτοκάλι στο στόμιο κάθε κανάτας.

Προσφέρουμε σε κολονάτα ποτήρια αφού προηγουμένως έχουμε προσθέσει γκαζότα ή σόδα. Προαιρετικά μπορούμε να βάλουμε και μερικές κορφούλες από φρέσκο δυόσμο.

Είναι ένα ιδανικό και δροσερό ποτό για τις ζεστές καλοκαιρινές νύχτες που μπορείτε να το απολαύσετε με ή χωρίς παρέα.

Συνοδεύουμε το φαγητό ή σε ένα φιλικό ή οικογενειακό δείπνο και γενικά σε οποιαδήποτε περίσταση θελήσουμε.

Είναι πραγματικά μια πολύ καλή πρόταση καθώς ξεφεύγει από τις συνηθισμένες γεύσεις και τα φρέσκα φρούτα δίνουν μια πολύ εύγευστη και ιδιαίτερη γεύση στο κρασί μας.

Λίγα μυστικά ακόμα
Προσθέτουμε την γκαζόζα ή σόδα προτού σερβίρουμε ώστε να μην εξατμίζεται το ανθρακικό που κάνει πιο δροσερή τη γεύση του ποτού μας.

About the author

Konstantinos Moschoutis

Ως ιδιοκτήτης προσπαθώ να διαθέσω στους επισκέπτες όσο ποιο πολλές πληροφορίες μπορούν να βρεθούν γι'αυτό που ψάχνουν. Κάτι που πιστεύω θα πρέπει να κάνει κάθε αρθρογράφος καθώς και να μην δημοσιεύει κάτι που θα χάσει τον χρόνο του ο αναγνώστης. Το κλειδί για μένα πάνω από όλα είναι να κάνεις αυτό που αγαπάς.

Customer Reviews

5
0%
4
0%
3
0%
2
0%
1
0%
0
0%
    Showing 0 reviews

Αφήστε μια απάντηση

Thanks for submitting your comment!