Καλοκαίρι και φθινόπωρο οι μελιτζάνες φούρνου είναι πάντα παρών σε όσους τις αγαπούν. Είναι γλυκές λόγω εποχής, τις συνοδεύουμε πάντα με φέτα και τις μοιραζόμαστε με μια καλή παρέα. Είναι απλή συνταγή και μπορούν όλοι να την φτιάξουν .Ας δούμε πως…
- Prep Time15 min
- Cook Time20 min
- Total Time35 min
- Cuisine
- Greek
- Course
- Main Course
Υλικά για την σάλτσα ντομάτας:
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 3 κουταλιές ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδου
- 4 ντομάτες ψιλοκομμένες ή 1 κονσέρβα κονκασε
- 2 κουταλιές μαϊντανό φρέσκο ψιλοκομμένο
- 1 κουταλάκι ξερό βασιλικό ή αν έχετε φρέσκο μερικά φύλλα
- Αλάτι και πιπέρι
Προετοιμασία για τις μελιτζάνες φούρνου αγαπημένες της κυρίας Αριστέας:
1
Πλένουμε καλά τις μελιτζάνες και τις κόβουμε το κοτσάνι και λίγο από το πάτο τους.
2
Τις κόβουμε σε μέτριες φέτες κατά μήκος και τις τοποθετούμε στη λαμαρίνα που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
3
Τις λαδώνουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο.
4
Τις ψήνουμε στους 200 βαθμούς C για 15 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν.
5
Σε σκεύος βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και ρίχνουμε τα κρεμμύδια κομμένα και τα σκόρδα ολόκληρα.
6
Αφήνουμε για λίγο να ξανθίνουν.
7
Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τα μυρωδικά, το αλάτι και πιπέρι.
8
Αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά σε δυνατή θερμοκρασία μέχρι να πήξει η σάλτσα.
9
Έχουμε βγάλει τις μελιτζάνες με σπάτουλα και τις τοποθετούμε σε ταψί,ενώ δε κλείνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου.
10
Περιχύνουμε τις μελιτζάνες με τη σάλτσα ντομάτας.
11
Ψήνουμε στον ήδη καυτό φούρνο στους 200 για 20 λεπτά
Σερβίρουμε τις μελιτζάνες στη πιατέλα ή στα πιάτα και το μόνο που λείπει από το τραπέζι είναι η φέτα και το ψωμί. Ίσως και μια κρύα μπύρα ή ένα λευκό κρασί. Σας εύχομαι να το απολαύσετε!