Μπριάμ στο φούρνο κλασσική συνταγή , εύκολη για να απολαύσουμε όλοι! Είναι ένα φαγητό που μας ξετρελαίνει με τα αρώματα,και τη γεύση του, κάθε φορά που το φτιάχνουμε! Ας δούμε μαζί πως το έφτιαξα!
- Prep Time10 min
- Cook Time1 hr
- Total Time1 hr 10 min
- Cuisine
- Greek
- Course
- Main Course
Υλικά για το μπριάμ στο φούρνο:
- 4 πατάτες μέτριες
- 2 μέτριες μελιτζάνες φλάσκες
- 2 μέτρια κολοκύθια
- 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης μέτρια
- 2 κρεμμύδια
- 4 ντομάτες ώριμες
- 2-3 σκελίδες σκόρδου
- Μαϊντανό φρέσκο
- Βασιλικό ψιλοκομμένο ή 1 κουταλάκι ξερό
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζάνι νερό
- Αλάτι
- πιπέρι
Μαγειρεύοντας το μπριάμ στο φούρνο της κυρίας Αριστέας:
1
Πλένουμε καλά τα λαχανικά μας.
2
Κόβουμε τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια σε φέτες 1 εκ. περίπου και τις πατάτες σε μέτρια κομμάτια. Χοντροκόβουμε τα κρεμμύδια και τη κόκκινη πιπεριά.
3
Χοντροκόβουμε τις ντομάτες σε κομμάτια .Σκορπάμε τις καθαρισμένες σκελίδες σκόρδου.
4
Ανακατεύουμε με τα χέρια όλα τα λαχανικά και τα βάζουμε σε ταψί 35-40εκ.
5
Ψιλοκόβουμε μαϊντανό και βασιλικό (αν δεν έχουμε φρέσκο βάζουμε ξερό).
6
Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
7
Περιχύνουμε το ελαιόλαδο πάνω στα λαχανικά και το νερό.
8
Ψήνουμε σε ήδη προθερμασμένο φούρνο 1 ώρα στους 200 βαθμούς σε αντιστάσεις, στο πρώτο επίπεδο του φούρνου από κάτω.
9
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και αν θέλουμε αφαιρούμε τις σκελίδες σκόρδου.Έδωσαν τα αρώματα τους.
Σερβίρουμε στα πιάτα μας το μπριάμ φούρνου και συνοδεύουμε με την αγαπημένη μας φέτα! Σας εύχομαι να το απολαύσετε!