Χοιρινό ρολό γεμιστό
Χοιρινό ρολό γεμιστό

Φτιάχνουμε εύκολα χοιρινό ρολό γεμιστό με διάφορα τυριά, καρότο και σκόρδο. Μία πεντανόστιμη συνταγή που θα μας κάνει περήφανους όποτε την σερβίρουμε.

Για να φτιάξουμε χοιρινό ρολό γεμιστό με τυριά θα χρειαστούμε τα παρακάτω υλικά:
Υλικά:
  • 1 με  1/2 κιλό μπούτι χοιρινό χωρίς κόκκαλο
  • 150 γρ. φέτα
  • 125 γρ. παρμεζάνα
  • 100 γρ. γκούντα
  • 1-2 καρότα
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο
  • 6-7 κουταλιές σούπας λάδι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • πάπρικα γλυκιά
  • ρίγανη
  • κύμινο
  • 3 κουταλιές σούπας μαγιονέζα
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 3 κουταλιές σούπας μουστάρδα
  • χυμό ενός λεμονιού
  • χυμό από μισό πορτοκάλι
Εκτέλεση:

Παίρνουμε το χοιρινό, το οποίο έχουμε ζητήσει από το κρεοπώλη να μας το ανοίξει για ρολό, σε ένα πλατύ σκεύος (π.χ. ταψί) και το αλατοπιπερώνουμε.

Σε ένα μπολ, κόβουμε τα σκόρδα σε λεπτές μακρόστενες φετούλες σαν μπαστουνάκια.

σκόρδα
σκόρδα

Ομοίως κόβουμε τα καρότα σε μπαστουνάκια λεπτά και τα προσθέτουμε στο μπολ.

καρότο
καρότο

Προσθέτουμε τα τυριά κομμένα σε κύβους ή τριμένα,

κίτρινα τυριά
κίτρινα τυριά

προσθέτουμε πιπέρι λευκό ή μαύρο ότι προτιμάμε, λίγη πάπριπα και τυλίγουμε σφιχτά το χοιρινό σε ρολό. Για να κρατηθεί το σχήμα, μπορούμε ή να το ράψουμε ή να στερεώσουμε με οδοντογλυφίδες.

Βάζουμε λάδι, λεμόνι, χυμό πορτοκαλιού, μουστάρδα, κρέμα γάλακτος, μαγιονέζα, ρίγανη και πάπρικα σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε μέχρι να δέσουν.

Αν θελήσουμε να βάλουμε και πατάτες στο φούρνο, θα κρατήσουμε λίγο από τη σάλτσα μας να ρίξουμε στις πατάτες και να ψηθούν μαζί με το κρέας μας.

Τοποθετούμε το ρολό μαζί με το μίγμα της σάλτσας μας σε σακούλα ψησίματος ή σε ταψί το οποίο όμως θα το σκεπάσουμε με αλουμινόχαρτο για να μην «αρπάξει» το ρολό, ή σε γάστρα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο το ρολό στους 180°C για 1 1/2 με 2 ώρες. Αν το βάλουμε με αλουμινόχαρτο στο τελευταίο μισάωρο το αφαιρούμε ώστε να πάρει ένα ωραίο χρώμα το κρέας.

Αφού ψηθεί το ρολό, βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει λίγο ώστε να μην διαλυθεί την ώρα που θα το κόψουμε σε φέτες και το σερβίρουμε.
Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με πατάτες φούρνου, ρύζι και σαλάτα της αρεσκείας μας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Ζητήστε από τον κρεοπώλη σας να προσέξει όταν το ανοίξει να μην το τρυπήσει ώστε όταν ψήνεται να μην «χυθεί» το μείγμα των τυριών. Καλό θα ήταν να σας το χτυπήσει ώστε να γίνει πιο μαλακό.
Για να κοπεί δε πιο εύκολα σε μερίδες, αφήνουμε λίγο να κρυώσει ώστε να «δέσει» η γέμιση και να μην σκορπίσει.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.