Χοιρινές μπριζόλες στο φούρνο πικάντικες

Χοιρινές μπριζόλες στο φούρνο πικάντικες

Φτιάχνουμε χοιρινές μπριζόλες στο φούρνο πικάντικες ζουμερές και πεντανόστιμες και συνοδεύουμε με διάφορα λαχανικά εποχής για ένα υπέροχο γεύμα.

Για να φτιάξουμε χοιρινές μπριζόλες στο φούρνο πικάντικες θα χρειαστούμε τα παρακάτω υλικά:

Υλικά:

  • 4 χοιρινές μπριζόλες κόντρα ή λαιμού
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ξερά ροδέλες
  • 3 σκελίδες σκόρδο λωρίδες
  • Αλάτι
  • Χυμό από ένα λεμόνι και προαιρετικά 1/2 πορτοκάλι
  • Κόκκους διάφορα πιπέρια
  • 1/2 κ.γ. κίμινο
  • Ρίγανη
  • Θυμάρι
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Λαχανικά της αρεσκείας μας

Εκτέλεση:

Ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να μας δώσει 4 χοντρές χοιρινές μπριζόλες.

Πλένουμε το κρέας μας και το στραγγίζουμε. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε αλάτι, μπαχαρικά και μυρωδικά.

Απλώνουμε μια λαδόκολλα αρκετή ώστε να χωρέσει το κρέας μας. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και μια στρώση από το μίγμα που ετοιμάσαμε και το μισό σκόρδο.

Απλώνουμε τις μπριζόλες μας πάνω στο μίγμα, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, το σκόρδο και ρίχνουμε ξανά μίγμα από τα μπαχαρικά μας. Το υπόλοιπο θα το χρειαστούμε για το ψήσιμο.

Τυλίγουμε προσεκτικά την λαδόκολλα ώστε να κλείσουμε καλά μέσα της το κρέας μας. Τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και βάζουμε στο ψυγείο όλη το βράδυ για να μαριναριστούν οι μπριζόλες μας.

Τοποθετούμε τις μπριζόλες μας στο ταψί και αδειάζουμε ότι υγρό από την μαρινάδα μας έχει μείνει στη λαδόκολλα. Έχουμε στρώσει με τις ροδέλες κρεμμυδιού την επιφάνεια του ταψιού μας και ακουμπάμε πάνω τους το κρέας.

Ετοιμάζουμε μια σως με μουστάρδα, λάδι, λεμόνι και πορτοκάλι αν το επιλέξουμε.

Περιχύνουμε τις μπριζόλες μας και βάζουμε το μίγμα από τα μπαχαρικά μας.

Ψήνουμε στο γκριλ ή με αντιστάσεις έως ότου πάρουν ωραίο χρώμα. Στα 7-8 πρώτα λεπτά γυρίζουμε τις μπριζόλες μας με μια λαβίδα για να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.

Δεν χρησιμοποιούμε πιρούνι για να μην τρυπήσουμε το κρέας και χάσει τα υγρά του.

Με αυτό τον τρόπο παραμένει ζουμερό το κρέας μας και δεν στεγνώνει.

Για τα λαχανικά μας έχουμε δύο επιλογές. Μπορούμε να τα σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο ή φρέσκο βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι ή να τα κάνουμε στον ατμό.

Αν χρησιμοποιήσουμε μπρόκολο ή κουνουπίδι το χωρίζουμε σε μπουκετάκια. Τα καρότα τα κόβουμε σε λωρίδες ή χοντρές ροδέλες. Μπορούμε να κάνουμε μια σαλάτα λαχανικών με αυτά προσθέτοντας καλαμπόκι, μανιτάρια, διάφορες πιπεριές.

About The Author

Related posts

Leave a Reply