Συνταγές

βασιλόπιτα πορτοκαλιού και με φλουρί

Το πορτοκάλι είναι χρήσιμο σε αρκετές συνταγές έτσι και στην βασιλόπιτα πορτοκαλιού γι’αυτό και σήμερα θα την φτιάξουμε με μια εύκολη διαδικασία.

Κάθε χρόνο έρχεται ο καιρός να φτιάξουμε βασιλόπιτα αλλά αντί να την φτιάχνουμε παραδοσιακά σκεφτόμαστε πως αλλιώς μπορεί να γίνει. Έτσι σας έχουμε μια διαφορετική ιδέα βασιλόπιτας βασισμένη στο πορτοκάλι.

Τα συστατικά για την βασιλόπιτα πορτοκαλιού

  • 7 μικρά αυγά
  • 400 γραμμάρια ζάχαρη
  • μισό κιλό αλεύρι
  • 4 πορτοκάλια καθαρισμένα
  • 2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
  • 250 γραμμάρια βούτυρο
  • ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κ.γ μαστίχα σκόνη

Αφού συγκεντρώσατε τα υλικά πάρτε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά το βούτυρο με την ζάχαρη. Βάλτε τα πορτοκάλια στο μπλέντερ αλλά προσέξτε μην γίνουν πολύ νιανιά. Βγάλτε τα και πάρτε ένα μπολ και βάλτε τα αυγά και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατέψτε και βάλτε και τα πορτοκάλια και στην συνέχεια το αλεύρι, την σκόνη μαστίχας και το μπέικιν πάουντερ. Ενώστε τα δύο μπολ και ανακατέψτε τα μέχρι να γίνει μια μάζα.

Καθαρίστε τα σκεύη που περισσέψανε για να περάσουμε στο τελικό στάδιο της βασιλόπιτας μας. Ήρθε η ώρα να ανοίξετε τον φούρνο και να τον βάλετε σε θερμοκρασία 180 βαθμών. Σιγουρευτείτε ότι η μάζα που φτιάξατε είναι έτοιμη και βάλτε την βασιλόπιτα στο φούρνο. Φυσικά αν θέλετε να βάλετε το φλουρί καλό θα είναι να πάρετε ένα ειδικό για αυτή την περίπτωση. Ρωτήστε τον φούρναρη σας ή στο σούπερ μάρκετ για το τι θα ήταν καλύτερο.

Αν βιάζεστε τότε μπορείτε να το βάλετε μέσα σε κάποιο υλικό που αντέχει στις θερμοκρασίες αυτές. Παραδείγματος χάρη σε ένα αλουμινόχαρτο προσεκτικά και να το ζουμπίξετε στην βασιλόπιτα. Αν και αυτά που φτιάχνουν για την περίσταση αυτή αντέχουν και δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα ιδιαίτερο. Αφήστε το στο φούρνο για μια ώρα και όταν το βγάλετε αφήστε το λίγο να κρυώσει. Μπορείτε να βάλετε από πάνω ζάχαρη άχνη για να το κάνετε σαν τα έτοιμα που πουλάνε. Και είσαστε έτοιμοι ευχόμαστε τα καλύτερα στον τυχερό που θα τύχει το φλουρί και φυσικά στους υπόλοιπους.

Summary
recipe image
Recipe Name
βασιλόπιτα πορτοκαλιού
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

About the author

Konstantinos Moschoutis

Ως ιδιοκτήτης προσπαθώ να διαθέσω στους επισκέπτες όσο ποιο πολλές πληροφορίες μπορούν να βρεθούν γι'αυτό που ψάχνουν. Κάτι που πιστεύω θα πρέπει να κάνει κάθε αρθρογράφος καθώς και να μην δημοσιεύει κάτι που θα χάσει τον χρόνο του ο αναγνώστης. Το κλειδί για μένα πάνω από όλα είναι να κάνεις αυτό που αγαπάς.

Customer Reviews

5
0%
4
0%
3
0%
2
0%
1
0%
0
0%
    Showing 0 reviews

Αφήστε μια απάντηση

Thanks for submitting your comment!