Ταινίες

Η φόνισσα 1974 του Δήμου Θέου, Κώστα Φέρρη

Η ταινία η φόνισσα 1974 αναφέρεται σε μια γυναίκα που δολοφονεί κορίτσια για να τα γλυτώσει από τα βάσανα και τις κακουχίες που θα συναντήσουν. Η ιστορία ξεκινάει όταν η πρωταγωνίστρια αναπολεί την ζωή της η οποία δεν ήταν καθόλου εύκολη. Θυμάται τις δυσκολίες που συνάντησε σε όλη της τη ζωή από μικρό κορίτσι. Τον ανεπρόκοπο άντρα της που ποτέ δεν βοήθησε οικονομικά. Τις δυσκολίες για να μπορέσει να φτιάξει ένα σπίτι για να μείνουν. Τα δύσκολα χρόνια για να μεγαλώσει τα παιδιά της και τον συνεχόμενο αγώνα για να προικίσει τις κόρες της. Έτσι σε μια στιγμή παροξυσμού και παράνοιας θα αρχίσει να σκοτώνει. Όλα τα κορίτσια ξεκινώντας από τα εγγόνια της και όσα βρισκόντουσαν στο δρόμο της. Δραματική ταινία διάρκειας 80 λεπτών σε σκηνοθεσία Κώστα Φέρρη και σενάριο Δήμου Θεού με τον Κώστα Φέρρη.

Η φόνισσα 1974 ηθοποιοί:

  • Μαρία Αλκαίου
  • Δήμητρα Ζέζα
  • Φοίβος Ταξιάρχης
  • Κώστας Δαρλάσης
  • Ναταλία Αλκαίου
  • Ανθή Καρυοφύλλη
  • Κατερίνα Καρούσου
  • Δημήτρης Πουλικάκος

Το καστ των ηθοποιών συμπληρώνουν οι Ελένη Ιωάννου, Ελπιδοφόρος Γκότσης,
Χρήστος Νάτσιος, Λάζος Τερζάς, Γιώργος Κατσάρας, Γιάννης Κεχαγιάς,
Μιχάλης Κωστόπουλος, Άλκης Λελούδης, Δώρα Λιτινάκη, Κώστας Ρήγας,
Ντόρα Σιμοπούλου, Σκλαβούνος Κομνηνός, Σούλα Φέρρη, Κατερίνα Φέρρη,
Γιάννης Κεφαλούκος. Στην αφήγηση ακούμε τον Μάνο Κατράκη. Τηλεοπτική μεταφορά του γνωστού μυθιστορήματος του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη για το πως αυτή η γυναίκα έφτασε σε αυτή την συμπεριφορά. Το πως έφτασε στο έγκλημα πιστεύοντας πως με αυτό τον τρόπο θα γλύτωνε τα κορίτσια από τα επερχόμενα δεινά που θα συναντούσαν στη ζωή τους. Μπορείτε να παρακολουθήσετε και την ταινία Φλογέρα και αίμα 1961.

Δήμος Θέου

Ο κύριος Θέου γεννήθηκε το 1935 και μια ταινία του με ονομασία Κιέριον πήρε βραβείο ως την καλύτερη καλλιτεχνική ταινία. Και διέπρεψε μάλιστα στο φεστιβάλ Βενετίας αποδεικνύοντας ότι οι ελληνικές ταινίες μπορούν να φτάσουν βραβευμένες στο εξωτερικό. Η δουλειά του ανταμείφθηκε σε όλους τους τομείς φτάνοντας να παίζονται τα έργα του σε τηλεοπτικά κανάλια. Ο δικός σας Τιπούκειτος ήταν το βιβλιοπωλείο που είχε στην κατοχή του στο Μοναστηράκι.

About the author

Konstantinos Moschoutis

Ως ιδιοκτήτης προσπαθώ να διαθέσω στους επισκέπτες όσο ποιο πολλές πληροφορίες μπορούν να βρεθούν γι'αυτό που ψάχνουν. Κάτι που πιστεύω θα πρέπει να κάνει κάθε αρθρογράφος καθώς και να μην δημοσιεύει κάτι που θα χάσει τον χρόνο του ο αναγνώστης. Το κλειδί για μένα πάνω από όλα είναι να κάνεις αυτό που αγαπάς.

Customer Reviews

5
0%
4
0%
3
0%
2
0%
1
0%
0
0%
    Showing 0 reviews

Αφήστε μια απάντηση

Thanks for submitting your comment!