Συνταγές

Μπάρες δημητριακών χωρίς ψήσιμο με φρούτα και λεμόνι

Φτιάχνουμε εύκολα και απλά μπάρες δημητριακών χωρίς ψήσιμο το απόλυτο ενεργειακό σνακ για όλες τις ώρες που θα λατρέψουν τόσο εσείς όσο και τα παιδιά.

Για να φτιάξουμε τις μπάρες δημητριακών χωρίς ψήσιμο θα χρειαστούμε τα παρακάτω υλικά:

Υλικά:

  • 2 φλ. νιφάδες βρώμης
  • 2/3 φλ. μέλι
  • 3/4 φλ. φυστικοβούτυρο
  • 1 φλ. διάφορα αποξηραμένα φρούτα
  • 3/4 φλ. σταφίδες ξανθές
  • 1 φλ. ψιλοκομμένα αμύγδαλα ή/και φουντούκια
  • 3 κ.σ. μαύρη κουβερτούρα σε σταγόνες
  • 1-2 κ.γ. κανέλα
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι (ή πορτοκάλι αν προτιμάτε)
  • 2 κ.γ. σουσάμι μαύρο και άσπρο

Εκτέλεση:

Βάζουμε τις σταφίδες στο μισό χυμό λεμονιού ή πορτοκολιού αφού πρώτα έχουμε πάρει το ξύσμα από τις κούπες τους, να φουσκώσουν για λίγα λεπτά και τις στραγγίζουμε.

Στο μούλτι αλέθουμε τους ξηρούς καρπούς αναλόγως με το πόσο χοντρά ή ψιλά κομμάτια τα θέλουμε. Σε ένα άλλο μπολ κόβουμε σε καρέ τα αποξηραμένα φρούτα μας. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κράνμπερι, μύρτιλα, βατόμουρα και ότι άλλο προτιμάμε.

Σε ένα σκεύος βάζουμε το φυστικοβούτυρο και το ζεσταίνουμε ελάχιστα λεπτά να ρευστοποιηθεί. Το μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ και αφήνουμε ελάχιστο χρόνο να πέσει η θερμοκρασία του.

Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μίγμα μας και αμέσως προσθέτουμε τη βρώμη, τα φρούτα, τις σταφίδες, τους ξηρούς καρπούς και τις νιφάδες σοκολάτας.

Ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις έως ότου όλα τα υλικά να γίνουν ένα ενιαίο μίγμα.

Σε ένα ταψί στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και μεταφέρουμε το μίγμα μας. Κόβουμε άλλο ένα κομμάτι αντικολλητικού χαρτιού και τοποθετούμε πάνω στο μίγμα. Στρώνουμε την επιφάνεια ώστε να μην έχει κενά και να ισομιραστεί σε όλο το ταψί.

Τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου. Μετά την ολοκλήρωση του χρόνου αναμονής, βγάζουμε το ταψί και κόβουμε σε μπάρες ανάλογα με το μέγεθος που τις θέλουμε. Τις τυλίγουμε σε αντικολλητικό χαρτί ή μεμβράνη και τις αποθηκεύουμε στο ψυγείο. Μπορούμε να τις φάμε όλες τις ώρες τις ημέρας, στο γραφείο, στο σχολείο τα παιδιά, οποτεδήποτε.

Μπορείτε φυσικά να δοκιμάσετε και τη συνταγή μας για μουσταλευριά με σπιτικό μούστο μιας και τα σταφύλια υπάρχουν ακόμα σε αφθονία.

About the author

Konstantinos Moschoutis

Ως ιδιοκτήτης προσπαθώ να διαθέσω στους επισκέπτες όσο ποιο πολλές πληροφορίες μπορούν να βρεθούν γι'αυτό που ψάχνουν. Κάτι που πιστεύω θα πρέπει να κάνει κάθε αρθρογράφος καθώς και να μην δημοσιεύει κάτι που θα χάσει τον χρόνο του ο αναγνώστης. Το κλειδί για μένα πάνω από όλα είναι να κάνεις αυτό που αγαπάς.

Customer Reviews

5
0%
4
0%
3
0%
2
0%
1
0%
0
0%
    Showing 0 reviews

Αφήστε μια απάντηση

Thanks for submitting your comment!